| 16.04.2008, 09:50.02 | |
pro JanoHelsTÉMADatum přidání: 15.04.2008, 09:26.23 včera, Sekce: Linuxové přijímače Téma: DM 7025 - problem Dvojtunerovy prijimac DM 7025 zapojeny tak, ze Tuner 1 vyuzivam na prijem stanic z pozic 28,23,19,13 E a tuner c. 2 pre prijem 1W. Problem je, ze nie vsetky programy mi sucasne idu. V tomto pripade V tuneri c. 1 mi nejde napriklad NOVA, Premiery a niektore dalsie. Tuner ich vobec nenaladi a vyhlasuje zlyhanie ladenia. V tuneri c. 2 ide vsetko. Ak prehodim anteny (t.j. v tuneri c. 1 mam 1W a v tuneri c. 2 ostatne), Nejde mi viacero programov v tuneri c. 1 (napriklad z paketu Digitv mi ide len HBO2, HBO Comedy, Spektrum, minimax a este zo dva dalsie). V tuneri c. 2 ide v tomto pripade vsetko bez problemov. Pokial zapojim vzdy len jednu antenu do tunera c. 2 a tuner c. 1 necham nezapojeny, ide vsetko bez problemov. Otazka je, ci je toto normalne ?? Je mozne, ze prijimac je vadny? Pripadne, je treba nieco specialne nakonfigurovat? Přesně tyto problémy mám taky, ale už jsem rezignoval. Můžeš mi napsat jak jsi dopadl v servise? bobbik@quick.cz |
![]() bobbik |
| 16.04.2008, 10:09.45 | |
bobbikZatial nijako, este som tam nezasiel. Chystam sa v najblizsich dnoch.Na forach som sa okrem ineho dozvedel, ze pricinou moze byt blby setting (co je podla mna kravina, ale pre pokoj duse skusim vo volnom case nechat vyhladat stanice automaticky, co to urobi. Inak pouzivam setting od likru a pokial pouzivam len jedinu ktorukolvek antenu v tuneri cislo 2, vsetko funguje bezvadne. Cize pokial je nastavenie tunera spravne - co urcite je, setting by v mojom pripade nemal byt problem). Druha moznost - o nieco zaujimavejsia -je ta, ze prijimac nestiha spracovat zvyseny datovy stream pre nedostatok pamate. Pomoct by malo presunut pamat - teda v praxi adresar "var", na externe medium, t.j. CF alebo USB kluc, pripadne HDD, no ten tam zatial nemam. V mojom pripade som moznost presunut "var" nenasiel, vsetky navody paltia pre starsie modely. V prijimaci mam Gemini 2.4 ... Moznost presunu "var" predpokladam ze nahradza funkcia "swap". Zohnal som si teda CF 512 MB a skusim to tam dnes vrazit a zapnut "swap". Ak to nepomoze, zostava mi uz len ten servis ... Ozvem sa potom ako som dopadol, aj na mail. |
![]() JanoHels |
| 16.04.2008, 11:26.39 | |
RE: pro JanoHelsPodle mého to setingem není, protože když připnu pouze jednu družici - třeba Thor tak to jede bez problémů. Já mám normálně Sirius hotbird astru 19 a astru 23 na oboutunerech. Po připojení Thoru a astry 28.2 na druhý, nebo první tuner to začne blbnout, jak popisuješ ty. Spíše bych řekl inkompatibilita LNB ček? mám totiž 4 quandy a přidal jsem dva singli!! |
![]() bobbik |
| 16.04.2008, 13:21.40 | |
RE: pro JanoHelsZatial mi to vychadza tak, ze konfiguracia "v jednom tuneri jedna pozicia a v druhom druha" nebude asi mozna, respektive prijimac nie je konstruovany tak, aby korektne fungovala. Druhy tuner nebude az tak nezavisly, ako som si povodne predstavoval. Zrejme sluzi len ako pomocka na nahravanie z jednej pozicie, kedy eliminuje potrebu mat rovnake frekvencne pasmo a polarizaciu pri nahravani. |
![]() JanoHels |