Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
06.05.2008, 16:39.20

CS Link a kostičkování

Máte někdo také takové problémy, při příjmu tohoto Digitálního paketu? Vždy po určité době, tipuji tak tak 5 minut, není to stejné, se mě vždy asi na 1 vteřinu objeví kostičky, ztratí se zvuk. Kostičky nejsou přes celou obrazovku, jen několik řádek a ani ty nejsou většinou přes celou obrazovku (na šířku).
Dělá to jak při příjmu satelitem 23,5°E, tak i 01°W a co je zajímavé, dělá to i DVB-T, zkoušeno přes vestavěný dekodér DVBT v TV, tak i na externí přijímač.
Z čehož tedy pro mě vyplývá, že chyba musí být někde u nich, na odbavovacím zařízení pro Digitál.
Ještě nemám vypozorováno, zdali to dělá jen u kódovaných programů, nebo také u volných, jako ČT 24. Vypadá to ale, že jen u kódovaných.
U jiných např. zahraničních programů, nic takového nepozoruji.
uživatel
sateliťák
06.05.2008, 16:52.44

RE: CS Link a kostičkování

CHyba u teba ....
uživatel
fsat
06.05.2008, 17:29.05

Jaká chyba může být u mě?
uživatel
sateliťák
06.05.2008, 17:45.44

Ano, u Tebe...
Z orbitu to určitě není !! signál z CS linku, i z DigiTV OK !!
uživatel
Facon
06.05.2008, 18:28.17

co takhle rušení cizím vf signálem....

nebydlíš v blízkosti rušivého vysílače....? GSM, vysokorychlostní internet....?
uživatel
pigfucker
06.05.2008, 18:48.17

To co píše Pigfucker ( teda, to je nick... :) ) by se jistě projevilo u někoho v sousedství, kdo má anténu pro pozemní analog (síto se zesilovačem). Ty nekvalitní zesilovače totiž při poli nad 100 dBuV/m začínají spolehlivě zakmitávat a na televizi jsou pak vidět vodorovné světlé pruhy. V tom případě by to byl případ pro ČTÚ, protože i například O2 při dodržení vysílacího výkonu může někde mít silnější pole než je přípustné a ČTÚ v takovém případě zjedná nápravu.

Ale osobně si myslím, že tím to nebude.

Spíš bych zkusil satelitní přijímač na 30 minut vytrhnout ze zásuvky, ať se resetne...
uživatel
Louskacek
06.05.2008, 20:15.28

tazatel by mel nejprve definovat svoji primaci soustavu, uroven signalu a metodu jakou k takovemu docela odvaznemu tvrzeni dospel. takto jde pouze odvzne trvdit, ze signal krade sousedka v kyblu nebo ze mu nekdo sedi na kabelu ..
uživatel
bublajs
07.05.2008, 10:35.44

No nechtěl bych se nějak dohadovat,ale od té doby co naistalovali zařízení pro vodafone na místní kostel,tak se mi projevuje ve zvuku sat příjmu stejné rušení,jako když dřív někdo mě volal na mobil v blízkozti TV.Rušení postupně přibývá asi počtem uživatelů tohoto systému.Obraz mi to ale zatím neruší.Věž kostela je ode mne cca 150m,vzdušnou čarou.
uživatel
hobza
07.05.2008, 17:21.27

Dělá to jak při příjmu satelitem 23,5°E, tak i 01°W a co je zajímavé, dělá to i DVB-T, zkoušeno přes vestavěný dekodér DVBT v TV, tak i na externí přijímač.
To znamená, že to dělá i při pozemním příjmu. V TV je vestavěný dekodér DVB-T (LCD Sharp), tak mám ještě externí dekodér DVB-T.
Dnes jsem se díval jak opakovali hokej s Itálií na Čt 4 - pozemní cestou, čili DVB-T a dělalo to každou chvíli.
uživatel
sateliťák
07.05.2008, 17:23.23

Analog to nedělá.
uživatel
sateliťák