| 07.05.2008, 01:20.01 | |
Pozor na kopie motoru 2100 HHdnes jsem montoval motor luminati 2100HH a dejte si vschni pozor protoze i kdyz ho dobre nastavite tak vam budou fungovat 3 nebo 4 druzice a zbytek druzic bude prejizdet ve funci goto o 2az 3 stupne, napr. funguji druzice 13,19.2, 23,5 A minimalne 28.2 , ostatni 39 A 42 E vubec a na zapad jede po 5E ,1W a ostatni na zapad ani omylem pouze rucne. narozdil od originalnich motoru ktere tento problem nedelaji. tyto kopie motoru nedoporucuji kupovat aby jste se vyhnuly problemum s instalaci. |
![]() koleckos |
| 07.05.2008, 01:22.12 | |
RE: Pozor na kopie motoru 2100 HHok R^ :bomb: |
![]() papay |
| 07.05.2008, 01:52.08 | |
RE: Pozor na kopie motoru 2100 HHPodobné problémy hlásím s SG2100 BigSat. Dnes nastavím všechny význačné družice z rozsahu 75E-43W, a za pár dní je ujetá např. 28,2E a 19E. Po pár dalších dnech je 19E dobrá, ale zas blbne 30W, a tak podobně... Zkraje jsem myslel, že je v tom vítr a špatně dotažené šrouby, ale při bližším průzkumu se ukázalo, že některé družice to přejíždí a některé nedotahuje, takže spíš chyba motoru. Navíc se po půlroce používání objevila vůle cca 1 stupeň, jak se zřejmě ochodilo ozubení, či co. Celé mě to pěkně nakrklo, bo byl drahý jak originál. No, po těch věčných trablech už jsem rozhodnutý dát šanci řešení na bázi přepínačů... |
![]() Louskacek |
| 07.05.2008, 06:02.59 | |
RE: Pozor na kopie motoru 2100 HHNa Aukru prodejce prodává SG2100 BS a silně upozorňuje zájemce,že je teď takto značený originál,který byl dříve pod označením Digipower SG 2100A Moteck.Měl jsem tu čest,tento motor montovat známému a zkušenosti podobné jaké popisuje Louskacek. |
![]() hobza |
| 07.05.2008, 08:17.37 | |
RE: Pozor na kopie motoru 2100 HHTak to jsou teda velký rozdíly v kvalitě v porovnání s tím originálem. Já mám už druhým rokem na SG2100A od Motecku těžkou železnou 120tku a vůli nemá žádnou a družici vždycky najde. Akorát mi příde, že trochu víc řve, než ze začátku, že je trochu víc slyšet. A pak někdo napíše po fórech, že má SG dva sto a že je to šmejd. Chudáci taiwanci. |
![]() vortimond |
| 07.05.2008, 10:09.50 | |
OpravaDá se to spravit :) :) :) |
![]() donkarlos |
| 07.05.2008, 13:02.21 | |
RE: Pozor na kopie motoru 2100 HHja mam sg2100 už skoro dva roky a od začiatku mi robi to,že proste su nastavené všetky družice presne a po 1-2 týždni mi mierne ujde jedna-dve pozicie...ako da sa sledovať,ale vidim na ukazovateli sily signálu že je to slabšie a ked mierne doladim,je to ako ma byť...a robi to stále...napr. nebol som asi 2 týždne na turksate a už ho nenašlo,musel som doladovať... :((( |
![]() s@t@n |
| 07.05.2008, 13:56.03 | |
RE: Pozor na kopie motoru 2100 HHJá mám motor SG2100 Digipower už snad pátým rokem a po dvou letech jsem ho rozebral a promazal. Opotřebení zatím minimální. S tímto motorem jsem spokojen.Na podzim jsem kupoval druhý motor v přesvědčení, že to bude zase Digipower. Bohužel jsem dostal motor SG2100 BS. Při montáži motoru jsem si všiml, že na noze je vůle necelý 1 stupeň. Žádné rozlaďování a nedojíždění motoru se mi neděje. Ale zase s motorem hýbu pouze tak 2x za den. Závěr: BS verze podle mne není tak kvalitní, ale funkčně dělá stejnou práci jako originál. A jak dlouho vydrží, to teď neumím odhadnout. Při troše údržby by se 10-ti roků mohl dožít. |
![]() colombo |
| 07.05.2008, 14:29.58 | |
OpravaToje přeně ono stačí tu vůli vymezit a je po problému já osobně jsem to vymezil Lepox metal a je to v poho. |
![]() donkarlos |
| 07.05.2008, 21:27.16 | |
RE: Pozor na kopie motoru 2100 HHTiež mám Digipower SG 2100 už asi piaty rok a maximálna spokojnosť. Nerobil som na ňom prakticky ešte žiadnu väčšiu údržbu.Používam ho väčšinou pri "love" satelitných staníc a používam ho pomerne často. Na bežné sledovanie sat TV používam DiseqC prepínače a niekoľko parabol resp. konvertorov.Aj ja som sa stretol s no name 2100 natáčaním, ktoré malo dosť problémy so zapamätaním si pozícií. Bolo asi z ukrajiny. |
![]() silverosbd |
| 22.05.2008, 00:31.07 | |
Pozor na kopie motoru 2100 HH od Autor: koleckos-dnes jsem montoval motor luminati 2100HH a dejte si vschni -pozor protoze i kdyz ho dobre nastavite tak vam budou -fungovat 3 nebo 4 druzice a zbytek druzic bude prejizdet ve -funci goto o 2az 3 stupne, napr. funguji druzice 13,19.2, -23,5 A minimalne 28.2 , ostatni 39 A 42 E vubec a na zapad -jede po 5E ,1W a ostatni na zapad ani omylem pouze rucne. -narozdil od originalnich motoru ktere tento problem -nedelaji. tyto kopie motoru nedoporucuji kupovat aby jste -se vyhnuly problemum s instalaci.Rád bych reagoval na tento postřeh citací z návodu k motoru, který většinou nikdo nečte: ...Nesprávné polohy satelitů: 1. Prostřednictvím příkazu Goto nasměrujte parabolu na požadovaný satelit a potom cca 30 sekund vyčkejte na zastavení motoru. 2. Pohybem ve směru východ / západ dolaďte příjem satelitu. 3. Pro upravení polohy satelitu použijte příkaz "Re-synchronise/Shift". Můžete rovněž prostřednictvím příkazu Goto přejít do polohy O° jako referenčního bodu. Použití přlkazu "Re-synchronise / Shift" 1. Příkazem Goto nasměrujte systém do polohy odpovídající satelitu, jehož příjem chcete doladit. 2. Pro zlepšení příjmu ze satelitu odpovídajícího vybrané poloze použijte příkaz pro pohyb / doladění ve směru východ / západ. 3. Odešlete příkaz "Re-synchronise / Shift" - poloha bude změněna podle korekce polohy provedené v kroku Č. 2 - současně budou odpovídajícím způsobem změněny rovněž i ostatní polohy pozicionéru. Bude-li vynechán krok Č. 1 bude změna realizována pouze pro danou polohu pozicionéru. Jinými slovy ne každý motor je synchronizován přesně s každým přijímačem a tato výše popsaná funkce koriguje přesně výše popsaný problém. Pokud tedy určitý typ motoru tuto korekci nevyžaduje, provedl ji před vámi buď prodejce nebo přímo ve výrobně. |
![]() Digitec |