Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
23.05.2008, 18:07.39

Prima v DVB-T (Brno)

Zdravim,

V Brne z Hády zacala vysilat v DVB-T Prima (mux B), bohuzel se mi ji nedari naladit, protoze mam v Pisarkach zastineny Hady, tak jsem chtel poprosit nekoho, kdo ji ma naladenou, at uz v jakymkoliv programu, jestli by me neposlal channellist.

Diky za reakce
uživatel
mikimauz
23.05.2008, 18:47.01

RE: Prima v DVB-T (Brno)

Omlouvám se že ti neporadím, ale neodpustím si zvědavou otázku:
Na co ti bude Prima v CHANNELLISTU když nechytneš její signál?
Není pro tebe jednodušší vzít set-top-box a zajít k někomu, kdo stanici chytne?

Sám si myslím že v Brně to musí hrát i ve stínu. Spíše zkontroluj anténu. Možná nemáš vhodnou anténu pro 59.kanál.
uživatel
colombo
23.05.2008, 19:02.00

colombo

No, muzu se pokusit zahybat s antenou, a zkusit ji chytit, a mam taky trochu podezeni, ze me stavkuje program k TV karte. Vysila to z Hady s malym vykonem, a chyta to jen pulka Brna, ktera na to ma vyditelnost - 20. kvetna to melo jit do ostreho provozu a meli vykon zvysit, ale zeprej budou jeste 28. kvetna zmensovat vykon na jinem vysilaci, ktery vysila kdesi cosi na 59. kanale, takze snad to bude 28. kvetnu chytitelne. Tedka jsem se dival na mapu, a ve vidistelnosti na Hady me vadi castecne kopec s vysilacem Barvicova, a trochu i Spilberk.

Presto, ze jsem od toho vzdusnou carou par kilometru, nenaladim vubec nic na pokojovku ani na antenni system na strese (ne STA), a nenaladim to ani na TV karte v PC (program k TV karte ale trochu stavkuje) a ani na STB k TV.

Kez by me to ukazovalo signal 0%, ono me to nenajde vubec nic, tak jsem chtel poprosit nekoho ze zdejsiho fora, jestli by me neposlal channellist, abych vedel, jestli je to jenom tim, ze me to TV karta a STB naladit nechcou, nebo nemam opravdu zadny signal...
uživatel
mikimauz
23.05.2008, 19:11.25

Mozna by i stacilo, kdyby jste mi rekli, jaky ma Prima v Brne Video PID a Audio PID, a ja uz si to v programu k TV karte zedituju
uživatel
mikimauz
23.05.2008, 19:39.20

Zdravím,Prima jede i v okolí Bíteše,tak nevím proč by nejela v Brně.
uživatel
Ota6
23.05.2008, 19:44.30

Ota6:

a muzes mi nekam nahrat channellist?

Ja nevim, jestli mi to nic nenajde z duvodu toho, ze program k TV karte stavkuje, nebo proste proto, ze nemam signal - proto chcu to programu k TV karte importovat channellist, abych vedel
uživatel
mikimauz
23.05.2008, 21:29.34

Ahoj jsem asi 25 km JV od Brna a Prima funguje bez problému na Pc,plasmě i set top boxu jede v pohodě.
uživatel
kanon
23.05.2008, 21:43.33

to kanon:

a muzes mi prosim poslat channellist z programu k te TV karte, pripadne sem napsat video a audio PID? diky moc..
uživatel
mikimauz
24.05.2008, 09:08.05

@mikimauz

Je zajímavé sledovat, jak si zvyklý chytat DVB-T na kus drátu a najednou je problém.
Neznám stav STA ve vašem domě, nicméně odporuješ sám sobě, když jdeš na tu primu s pokojovkou.

Tady na jihu chytáme tak akorát rakušáky a kolikrát ještě blbě. Náš přístup je tedy jiný. Exerní anténa.
uživatel
mirasat
24.05.2008, 10:04.58

pro mirasat

Neporadil bys mi s anténou na Máji? Milan
uživatel
mib
24.05.2008, 11:36.52

No dopr. to je debata :-). On se vás neptá na to, kdo to chytá, nebo na co to má chytá. On vás prosí, jestli někdo nemáte channel list. Sorry, já ti nepomůžu, ale zkus se tady zeptat anglicky, třeba to pomůže. A abych zapadl do inteligentní debaty: Zkoušel si zbourat ten Špilas? :-)
uživatel
dusa5
24.05.2008, 12:23.59

V lokalitě Máj

nemám praktickou zkušenost.

Nicméně na některých místech v Č.B. je prozatím možnost chytat:

Z jihovýchodu
21.kanál 474 MHz Sankt Pölten - Jauerling (960 m/n.m.) MUX B
31.kanál 554 MHz Sankt Pölten - Jauerling (960 m/n.m.) MUX A

Pokusil bych se o něj z nějakou anténou pro dané pásmo.
(Alcad BU-453)

Z jihojihozápadu
37.kanál 602 MHz Linz - Lichtenberg (927 m/n.m.) MUX B
43.kanál 650 MHz Linz - Lichtenberg (927 m/n.m.) MUX A
(Alcad BU-347)

Z jihozápadu
29.kanál 538 MHz Salzburg MUX B
32.kanál 562 Mhz Salzburg MUx A - NENCHYTATELNÝ - vymazán analogovou ČT1

Pro začátek bych ale vzal do ruky Loginu LP45 Fracarro s krátkým koaxem a bez jakéhokoliv zesílení se pokusil určit, která ze tří variant je přijatelná.

zde si pročti:
http://www.Digizone.cz/clanky/anteny-pro-individualni-prijem-Digitalni-televize/
uživatel
mirasat
24.05.2008, 14:24.41

pro mirasat

Díky moc za vyčerpávající odpověď, já občas chytím 37. a někdy i 43. kanál, pokud je slušné počasí, ale je to na společnou anténu na domě, kde jsme rakouské programy nechytali. Ptal jsem se i proto, že v tom děláš. V každém obchodě mi anténu nepůjčí s tím, že když to nepůjde, že jí mohu vrátit. :(
uživatel
mib
25.05.2008, 10:17.01

Chtělo by to

udělat rekonstrukci společných antén.

Vyměnit stoupačkové koaxiální vedení a účastnické zásuvky.

Je třeba udělat zásah i do anténího systému, překopat ho.

Jenomže většina lidí má u zásuvek skříně a stěhovat se jim nebude chtít a navíc by se muselo překopávat naladění televizorů (stávajícího analogu) - už by se nepřeklápělo do VHF I a III.
uživatel
mirasat
25.05.2008, 11:37.32

u nás tohle nutné nebude, to je dům starý necelé tři roky. Jenom ty antény nejsou asi natočené úplně tím nejlepším směrem, aby se chytaly i ty rakouské programy. Zajímavé je, že vedlejší dům má natočené antény úplně jinak, než my....
uživatel
mib
25.05.2008, 15:38.54

Není to jen o natočení.....
uživatel
mirasat