| 23.05.2008, 20:57.30 | |
Už je to pro ostudu: SG2100Je to troufalost se znovu ptát na problém s motorem H-H SG2100A. Ale poté, co jsem si rozhasil tentýž motorek, který rok dobře fungoval tím, že v něm při rozebrání odešly koncáky, mám od včerejška motor nový. V továrním nastavení jsem ho namontoval do sestavy, dal si na všem záležet, ale motor nevyzkoušel, protože jsem právě to původní nastavení chtěl zachovat. Zděsil jsem se, když motor netočil, jenom přerušovanými stisky se pohyboval po opravdu malých krocích.Restart nepomáhá, LED svítí zeleně s výjimkou momentu po kroku - stisku tlačítka a restartu. Vzápětí opět trvale zelená. Takže jsem si nastavil cukáním od přijímače pomocí funkce "go to reference" - na tu kupodivu reaguje nejlíp - jeden satelit a mám po hehe. USALS pochopitelně použít nelze. Chci se zeptat, před reklamací, jestli to nemůže být závada v napájení, zdroj v resívru jsem asi dost tejral při "seřizování" motoru minulého. Ale v emtech/homecastu 200ci prý byly zdroje odolný a nepřeháněl jsem to trápení. Vyzkoušel jsem mnohokrát různý restarty, tovární nastavení a kontrol fkonektorů. Bohužel mám blbej hračkovej měřáček a mnoho toho nenaměřím (13/18; 14/19 V a 350 mA). Jsem velmi smuten, trvalo od objednávky tejden, než motor přišel a takhle se to dále zkomplikovalo. Děkuju za "vyslechnutí" a mějte se hezky. |
![]() knawi |
| 23.05.2008, 21:15.29 | |
RE: Už je to pro ostudu: SG2100Psal jsem zde předevčírem,že jeden koncák u motoru odešel.Zkusil jsi je opravit u toho původního motoru? |
![]() Jarous |
| 23.05.2008, 21:24.59 | |
@JarousTo jsi tu mrňavou kostičku rozebíral? Nebo prostříkl kontaktolem prostřednictvím netěsností. Rozebrat si to nedovedu představit. Samozřejmě jsem už dneska několikrát myslel na opravu starýho motoru a tak jsi mi dal injekci, díky! |
![]() knawi |
| 23.05.2008, 21:52.08 | |
RE: Už je to pro ostudu: SG2100no tomu říkám smůla :))) hej, kdyby to bylo fakticky náhodou tím přijímačem (což snad určitě nebude) a jestli to nepřežil, tak tady mám jeden jako novej, jenom dva roky jetej (což je u těchhle klasickejch strojů málo) a dobře opatrovanej. nechal bych ti ho skoro zadarmo kdyby sis pro něj přijel. |
![]() moonword |
| 23.05.2008, 21:59.59 | |
RE: Už je to pro ostudu: SG2100Nazdar kluci!Vy těm motorům nedáte pokoj! :))) knawi: jestli máš možnost půjčit si měřák, tak zkus změřit proud, jaký motor odebírá při otáčení (ručně; ze satelitního přijímače, na východ, na západ). A pokud si netroufáš, tak ať ti s tím nějaký elektrikář pomůže. Teoreticky je možné, že motor se uvnitř potřebuje "trošku zaběhnout / odřít" a potom už bude chodit dobře. Pokud ho můžeš vyzkoušet bez paraboly a bude tak blbnout, zanes ho na reklamaci. Ten mikrospínač na koncovou polohu jsem neviděl, takže si ho nepředstavím. Předpokládám ale že jsou tam obvyklé součástky, takže by měl jít stejný spínač někde v elektro-součástkách koupit. |
![]() colombo |
| 23.05.2008, 22:19.52 | |
RE: Už je to pro ostudu: SG2100@moonword: to je lákavý, potřeboval bych ho i tak, takovej přímo kultovní přijímač, domluvíme se.@colombo: udělám, co radíš a za těmi koncáky se taky vypravím. Děkuju vám, hned je mi veselejc! Teď jsem doskákal na Nilesat a Badr a vidím, že se mi to podařilo slušně seřídit. |
![]() knawi |
| 23.05.2008, 22:22.53 | |
RE: Už je to pro ostudu: SG2100Ty spinače maji velikost asi 4x10mm ,jsou na plošňáku a dráty od nich jsou zality v tom ozubenym kole.Prostřikal jsem to kontoksem tak asi se tam těma netěsnostma něco dostalo když se to rozchodilo.To oz.kolo múžeš vytáhnout jen rozpojíš svorku od motorku. |
![]() Jarous |
| 23.05.2008, 22:23.40 | |
RE: Už je to pro ostudu: SG2100a není možný, že by ta parabola byla na to přece jenom moc těžká? já nevím. zkoušels to bez ní? |
![]() moonword |
| 23.05.2008, 22:41.21 | |
RE: Už je to pro ostudu: SG2100Je bezva, že mi radíte. Opravdu je mi hned líp.to Jarous: ráno se do toho pustím, hlavně že se ti to povedlo. Měl jsem ten printík venku, docela jsem vypájel spínače, takže to znám dobře. Ovšem ne natolik, abych motor spravil. Ale to platí jenom dosud. Zítra! Zítra začnu znova! Jinak se poptám po nemnoha odpovídajících prodejnách elektrosoučástek a budu měřit jak radí colombo. to moonword: je pravda, že mě to taky napadlo, když stisknu jednou resp. dvakrát ten puntík, motor cukne a rozsvítí se na okamžik oranž. Ale zase ten předchozí, porouchanej motorek se stejnou parabolou zacházel bez viditelnýho problému. Rozebral jsem ho jenom z drzosti, když mě předtím vypadla nešikovně a zbytečně povolená zarážka. |
![]() knawi |
| 23.05.2008, 23:03.17 | |
RE: Už je to pro ostudu: SG2100je to záhada. nejspíš ti teda poslali nefunkční šmejd. ty budeš asi jeden z těch lidí co ně celej život v jednom kuse něco padá. jako 20-letá ségra mýho švagra. tam kdykoliv přijedu tak má zlomenou ruku nebo nohu a nebo je někde v nemocnici. |
![]() moonword |
| 23.05.2008, 23:11.49 | |
RE: Už je to pro ostudu: SG2100Něco na tom je, o poslední době bych moh povídat. Ale taky mám úspěchy :))) Chudák děvče pokud nepřeháníš. A neschovává se před tebou? Jestli je podobná např Meg Ryan, tak je to záhodno. |
![]() knawi |
| 23.05.2008, 23:19.33 | |
RE: Už je to pro ostudu: SG2100no já si vzpomínám jak se ti stalo že si odpálil ten PC motherboard při propojování s přijímačem, že jo. jestli se nepletu. já to propojuju (všechno) odjakživa taky zásadně na ostro a vidím jiskry ale nikdy se nic nerozbilo. :laughing: |
![]() moonword |
| 23.05.2008, 23:57.38 | |
RE: Už je to pro ostudu: SG2100nemam s nim ziaden problem.....a mam ho 2 roky!Len trufalci a fesaci ktory si nevedia s ldit parabolu s motorom. to mozu tvrdit! :fuming: |
![]() mako45 |
| 24.05.2008, 00:04.08 | |
RE: Už je to pro ostudu: SG2100já mám tenhle motor taky dva roky a naprostá spokojenost. ale vyskytujou se i vadný kusy. to je snad naprosto normální, ne. prostě smůla. šance třeba 1:100 |
![]() moonword |
| 24.05.2008, 00:11.03 | |
RE: Už je to pro ostudu: SG2100P.S.: můžu se zeptat kolik je ti let, že píšeš takovýhle příspěvky? :laughing: hádám tak 16-18 |
![]() moonword |
| 24.05.2008, 06:36.38 | |
Už je to pro ostudu: SG2100Mám tři tyhle motory 2ks doma a jeden na chalupě a nikdy jsem neměl s nimi podobné potíže,od prvního nastavení jedou všechny ok.Holt je to někdy smůla jak říká výše kolega 1ks ze 100 může být špatný.Hoď to na reklamaci a uvidíš!! |
![]() hery |
| 24.05.2008, 07:22.04 | |
RE: Už je to pro ostudu: SG2100Vadný kus je vyskytne všude o tom ani potom. Nelze soudit podle jednoho kusu z x-tisíc, jenže kvalita jde dolů s cenou a to všeobecně. Jestli se nepletu tak HH je do 120cm, takže příliš těžká parabola asi nehrozí.Je to prostě smůla. |
![]() poky1 |
| 24.05.2008, 08:14.02 | |
RE: Už je to pro ostudu: SG2100Je mi jasný, že máte taky pochybnosti o mých schopnostech. Přispívám sem pěknými jobovkami, to máš pravdu moonworde. A promiň mojí prostořekou a hlavně blbou "vtipnost".Takže, je ráno, všem přeju pěkný den, děkuju za rady i účast. A jdu na to! |
![]() knawi |
| 24.05.2008, 08:32.08 | |
RE: Už je to pro ostudu: SG2100já se na to zeptám kolegů ve fóru na lidé.cz a uvidíme jestli najdeme nějaký způsob jak bysme knawiho toho prokletí zbavili. při nejhorším za něj bude bratr koloděj a oddaný bojovník v kristu sloužit mši svatouwww.lide.cz/Soudce.Kolodej |
![]() moonword |
| 24.05.2008, 08:41.34 | |
@makoAsi nejasně napsaný ale určitě nepochopený název tematu:já mám ostudu se stálými potížemi, motor sg2100 určitě pro ostudu není. Ostatně to bych si nekoupil druhý během roku. |
![]() knawi |
| 24.05.2008, 08:54.07 | |
to knawiVěřím víc Tvému motoru, než přijímači.Než motor někam budeš posílat na reklamaci, připoj jej k jinému přijímači a zatoč si pomocí tlačítka. Dělá to na mě dojem, jako by Ti "uhníval" měkký zdroj napájení motoru po vybití kondenzátoru - (to "cukání"...) |
![]() bob.r |
| 24.05.2008, 09:13.03 | |
RE: Už je to pro ostudu: SG2100já teda věřím víc tomu přijímači. FTA model emtech 100 mám od samýho začátku Digitálního vysílání (tenkrát stál tolik jako dneska HDTV receiver :))) to byly časy) a slouží vesele dál. |
![]() moonword |
| 24.05.2008, 11:02.31 | |
To KnawiI když to není právě košé ale ulehčit ti trochu starost abys neprodělal přehod mechaniku co ti nejde do nového a vrat jim to,dají ti bud nový nebo vrátí prachy.Pokud vím žádná pečet tam není a výrobci při tom množství co na tom vydělávají vůbec škodu nepozná a s reklamacemi musí počítat.V obchodě to rozebírat nikdo nebude,jednoduše se to vrací výrobci potažmo dodavateli a tam to hodí do šrotu aniž by bádali proč a zač,prostě kus za kus. |
![]() DVB |
| 24.05.2008, 12:01.56 | |
to moonwordVezmi ten JEHO přijímač a zkus jej u Tebe.Napiš mi potom. Když to nezkusí, nebude vědět. Donese nový motor a ono to bude třeba úplně stejné... |
![]() bob.r |
| 24.05.2008, 12:22.16 | |
RE: Už je to pro ostudu: SG2100to se pak může domluvit. ale on nebydlí tady někde poblíž a nikdy jsme se neviděli. takže to může zatím zkusit u známejch nebo tak. pak se uvidí. kdyžtak já mu ten přijímač přenechám když mi dá na pivo. |
![]() moonword |
| 24.05.2008, 12:38.06 | |
@DVB a ostatní s účastíTo víš, že se mi to mihlo hlavou, když už jsem jednou pirát... Ale bylo by to průhledné, na tišťáčku s vadnými koncáky jsem nechal patrný stopy - pájecí komoru nemám. Tak budu postupovat korektně. Starý si zkusím opravit a nový pošlu zpátky. Děkuju za nápad. :) |
![]() knawi |
| 24.05.2008, 12:52.28 | |
RE: Už je to pro ostudu: SG2100Tak jsem slez ze střechy, rovné pohodlné a v závětří a ověřil si, že můj milý emtech/homecast 200ci funguje velmi dobře, jeho zdroj dodává napětí i proud v hojný míře. Motor se po odmontování 125ky paraboly choval naprosto stejně: otáčel až na w/e dorazy po jednotlivých (mnoha) krocích. Po stisknutí tlačítka na motoru a provedení kroku se na chvíli rozsvítí červená, vzápětí opět zelená a znovu krok. Jasný případ pro reklamaci, jsem jenom línej to dopravovat zpátky a když jsem se dočkal novýho čekat znovu. Uvidíme.Co je fajn, že resívr to vydržel a potvrdil, že je, pokud znám, nejlepší. @moonword: jsi laskav, ale (moc)lacino 200ci prodávat nemůžeš, víš jak sis s ním užil. Díky všem! |
![]() knawi |
| 24.05.2008, 12:59.40 | |
@moonwordVšimnul jsem si a došlo mi, že píšeš o emtech 100 fta. To je pak pochopitelnější. |
![]() knawi |
| 24.05.2008, 13:18.05 | |
knawiten bys měl úplně zdarma. já mám celkem tři :laughing: i s tím novým HDTV. všechny plně funkční. |
![]() moonword |
| 24.05.2008, 14:16.48 | |
RE: Už je to pro ostudu: SG2100ono to vypadá jako když sem se už totálně zbláznil. tři přijímače :laughing: ale prostě za ty roky se to tady tak nějak nahromadilo. nejdřív jsem si koupil ten FTA. po pár letech jsem chtěl čtečku. a teď po dalších dvou letech zase to HD no... prostě. |
![]() moonword |
| 24.05.2008, 15:21.24 | |
RE: Už je to pro ostudu: SG2100Někdo tady prohlašoval,že to nepoznají jestli byl motor rozdělán.To je naprostý nesmysl,kdo je prodává tak ihned zjistí,že přelepy na motoru jsou prasklé či-li se vnich někdo hrabal.To moonword - nejsi sám,kdo má sat přístrojů víc.DM 7000s,DM500s a Nokia medimaster 9650s.Nejsou ve skříni,ale jsou v provozu na baráku. |
![]() hobza |
| 24.05.2008, 17:02.20 | |
RE: Už je to pro ostudu: SG2100Pro mně a myslím, že pro hodně lidí tady, je to docela normální. Aspoň mám takovej dojem. Navíc to všechno umíš adekvátně využít a nencháváš si to pro sebe. Kdybys věděl, jak blbnu na starý kolena já, a to se zajímám o satelity málo dýl než dva roky. |
![]() knawi |