| 19.06.2007, 15:18.57 | |
sharing...openboxhello mam openbox 820 a potrebujem dotiahnut signal do druheho tv. rozmyslal som nad kupou dalsej 810 a chcel by som medzi nimi sharovat karty. ide to? ako sa to robi? cez rs 232? Mam medzi miestnostami natiahnuty koax... ale ten mi asi nepomoze...Alebo hej? chcel som to riesit nasledovne....kupim druhu parabolu, druhy konvertor, druhy prijimac.. pokial pojde emu tak to nie je problem..ale chcem sa poistit pre pripad, ze emu skonci a nerad by som kupoval este aj dalsie karty... takze vie niekto jednoduche riesenie? alebo nemusim kupovat vsetko co som spominal a staci mi len prepojit dajako dva prijimace?? mozno sa moja otazka bude niekomu blba... ale ved ak niekto vie, nech poradi...Dik |
![]() jdodo |
| 19.06.2007, 16:26.59 | |
RE: sharing...openboxPropojíš ty dva Openboxy alespoň stíněnou dvoulinkou:Na obou koncích napácháš klasikou devítipinovou sériovou samici - stínění/stínění 5/5 , bílá/bílá 2/3 , červená/červená 3/2. Pak nastavíš v menu 1117 Sharing na Slave přijímači (přijímač který čerpá kód) v levém sloupci do první řádky čtyřmístné ID (například 0D0F v případě Gitalky) čily ,,karty,, , kterou chceš sdílet. V menu Conditional Access Master přijímače (přijímač se zasunutou kartou - zdrojem kódů) se už jen nastaví v Card Reader Settings položka Card In Standby na zapnuto, aby se nechalo sdílet i při standby stavu (pohotovostním stavu) zdrajového (Master) přijímače. Samozřejmě je možné oba přijímače propojit original kříženým nullmodem kabelem - akorát se konektor dost těžko protahuje např přes zed. Je také možné použít například dva přijímače jen s jednou čtečkou a karty sdílet vzájemně (např. 2x X820 CI). V tom případě se postup reverzuje a sčítá s původním. |
![]() mirasat |
| 19.06.2007, 17:08.21 | |
mirasatklobuk dole,patriš medzi naj-naj...lepšich,rutinovanejšich,ochotnejšich ĽUDI na tomto fore,vďaka za tvoje znalosti a ochotu! |
![]() mat |
| 19.06.2007, 17:14.10 | |
RE: sharing...openboxTed ještě aby to fungovalo. :-)Já ted třeba zase po nějaké době mám pár minut času a tak jsem se rozhodl rozchodit MCT a asi si spíš počkám na mladou. |
![]() mirasat |
| 19.06.2007, 18:33.40 | |
DoplněníSamozřejmě se doporučuje na Slave přijímač přivést plnohodnotný signál z LNB (řešit twinem apod.).Bez signálu není sdílení. Takže parabolu si necháš a jenom vyměníš LNB Single za LNB TWIN a natáhneš od něj druhý extra koax do nového přijímače. To je důležité dodat. |
![]() mirasat |
| 19.06.2007, 18:34.13 | |
re:nápodobně 5.03 |
![]() Babui |
| 19.06.2007, 20:20.34 | |
to mirasat...Hello dakujem za rady... ale ja mam lnb monoblok pre dve druzice.. su aj monobloky s twin? ak ano tak to by bolo super..koax mam natiahnuty dalsi aj od paraboly do tej druhej miestnosti ..takze by som kupil iba ten twin lnb a dalsi pristroj ci uz 810. alebo 820... na zdielanie je to jedno, nie? Alebo je lepsie mat oba pristroje 820?? Laka ma ten 810..uz ked som to kupoval som nad nim uvazoval, ale si mi poradil, ze je to poruchove a tak som kupil 820..ale 810, by mala mat lepsi obraz.. v podstate by to v zdielani asi nemal byt problem..a co sa tyka toho prepojenia medzi sebou..nejako som to uplne nepochopil... pisal si, ze staci tienena dvojlinka... ale to dalej nejako nechapem...cervena biela..to este chapem..ale to tienenie.. cize nemam dvojlinka ale tri kable?? Neda sa vyuzit ten koax, co tam mam natiahnuty..ved to je vlastne dvojlinka... |
![]() jdodo |
| 19.06.2007, 21:31.01 | |
RE: sharing...openboxPokud ta parabola má vhodné parametry: tvar a velikost.Nech si namontovat dva Twin LNB a dvě dvouvstupová DiSEqC relátka. Monoblok Twin také existuje, ale obecně prostě jakýkoliv monoblok nedoporučuji. V zájmu každého sat. diváka by mělo být také mít správně namontovany a nasměrovany kvalitní vnější komponenty (Parabolu,LNB, případně i DiSEqC). Ty dokáží zajist příjem ze ,,silných,, družic i za špatných podmínek (déšt, sníh). Master může být 800, nebo 820CI, nebo 810. Slave může být 300, nebo 800, nebo 820CI, nebo 810. Dnes už jsou problémy i se spolehlivostí 820CI, ale rozhodně nemá tak vybíravý tuner, jako 810. Prostě tuner X810 mě nenadchl. Potřebuješ vlastně tři dráty. Stínění slouží jako drát. Propojit pětku jednoho s pětkou druhého , dvojku jednoho s trojkou druhého a trojku jednoho s dvojkou druhého. Ta stíněná dvoulinka, třeba audio (zvuková) se nechá použít. Ale lepší je samozřemě originál koupenej kabel. |
![]() mirasat |
| 19.06.2007, 22:07.57 | |
RE: sharing...openboxPoslední podmínkou je, že na obou přijímačích musí být zvolena v Menu nastavení systému , Other Settings , Serial port baudrate stejná hodnota.V případě kratšího kabelu se volí 115200 a v případě delšího se může použít i 9600. |
![]() mirasat |
| 20.06.2007, 08:04.05 | |
mirasathelloDakujem za cenne rady... este sa rozhodnem, ci teda 820 alebo 810... s monoblokom som spokojny tak to asi nebudem menit a kedze mam velky stoziar tak sa tam vmesti aj druha parabola a spravim to presne tak ako mam uz jedno zapojenie...skusim si ten sharing cez krizeny kabel nakratko a uvidim...pokial mi pojde emu tak to asi necham tak a budu dva nezavisle prijimace a ked to lahne tak to b udem riesit a vrtat cez strop..tie miestnosti su nad sebou... pripadne pre zaciatok..pocul so, ze existuje prenasac signalu z DO..zial nikde som to nevidel... ja vlastne potrebujem sledovat tv na dvoch miestach..nezavisle.. keby bola nejaka cierna skrinka na ktoru namierim do a ona mi prenesie signal z neho do druhej ciernej skrinky v druhej miestnosti, ktora prepne na pristroji tak by mi to uplne stacilo nepocul si o niecom takom??? Potom by mi stacilo prepojit signal z openu cez scart do jednej tv..ako to mam teraz a cez koax do druhej a mam vystarano... ale ako hovorim...nikde som nic take nevidel... |
![]() jdodo |
| 20.06.2007, 15:49.38 | |
RE: sharing...openboxBezdrátový ,,přenášeč,, obrazu a zvuku existuje myslím i s možností přenou povelů DO.Ale po konkrétních výrobcích jsem se nikdy nepídil, nepotřeboval jsem je. Také existují bezdrátová zařízení /SmatrWi/ na sdílení karty (technologie wifi) i do více než jednoho dalšího přijímče. |
![]() mirasat |