Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
03.06.2008, 15:58.31

Problém-Technisat DigiCorder S2

Otec se rozhodl pořídit si satelit a výběr dal za úkol mně a bratranci. Podle jeho požadavků jsme vybrali Technisat DigiCorder S2 s HDD. Po doporučení a díky příznivé ceně jsme satelit obědnali přes internetový obchod www.gisow.cz a z nedočkavosti jsme se domluvili na osobním převzetí v Ostravě.
V pátek 18.4. jsme satelit převzali a doma zjistili, že v balení není dálkový ovladač, který se našel v autě ze skladu. Po zapojení na displeji přístroje svítilo 6 vodorovných čárek beze změny-žádné MENU. Známý na telefonu tvrdil, že něco by naskočit mělo, ale ani s jeho DO se nic
nezměnilo. Po domluvě nám prodejce hned v pondělí 21.4. vyměnil kus za kus.
Zapojili jsme vše podle přiloženého návodu a pro jistotu i přes přepěťovou prodlužovačku a problém se opakoval. Hned v úterý 22.4. jsme ho odvezli opět k reklamaci a do čtvrtku čekali na vyjádření servisu, které znělo "vadná náplň Flash" - neoprávněná manipulace se softwarem,
záruka zaniká, oprava 500,-Kč. Bratranec přesvěčil otce abychom to měli už z krku zaplatit s tím, že při převzetí si ho necháme předvést a v pátek 25.4. jeli po čtvrté do Ostravy.
V sobotu večer jsme opět dle návodu vše zapojili, naladili a asi po 3hod. vypnuli a šli spát. Ráno si matka stěžovala, že je to hlučné. Opravdu, i když byl přístroj vypnut, HDD se asi točil celou noc.
Skusil jsem ho zapnout, ale na nic nereagoval, jen na dipleji svítil čas. Už s obavou jsem odpojil přístroj ze sítě a po zapojení zase-6 čárek. Nepomohl ani dle návodu reset příjímače-držet power a šipku....
Je opět na reklamaci a chtějí opět 500,-Kč. Půjčený sat. od známého šlape jak hodinky doposud.
Co jsem pokazil, nebo v čem je chyba a co můžu dělat???
Dík Petr
P.S.: Nic jsme nepřehrávali, ani nenahrávali.
uživatel
petrsm