Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
04.06.2008, 12:32.36

DVB-T HD

Ahoj všem,
po přečtení článku o vysílání HD DVB-T v Chorvatsku jsem zjistil, že si nedovedu odpovědět na otázku, zda když mám Plazmu Samsung s DVB-T tunerem, zda tento tuner bude umět jednou přijmout i pozemní HD vysílání, nebo je třeba nějaký přídavný set top box pro pozemní HD ? Tedy ne že bych byl takový optimista - co bych za to dal, kdyby se dalo alespoň chytat něco pořádného v HD na satelitu (myšleno v ČJ). Díky za odpověď.
uživatel
Petr Š.
04.06.2008, 12:44.11

RE: DVB-T HD

pokial tam nie je DVB-T2 tak nie
uživatel
georgo
04.06.2008, 12:49.20

No tak to je otázka do pranice, nad tím jsem si lámal hlavu dost dlouho a to jenom proto, že u nás se stále neví zda se bude vysílat v Mpeg2 či 4, testy HD probíhaly ve 4, takže Digitální tuner je k ničemu a pokud se bude vše vysílat v Mpeg4, všechny settopboxy či integrované tunery jsou nám na vyliž p.d.l! Je to HW záležitost a jiný software to nepořeší. Snad se mýlím, ale asi bohužel ne. Jinak se dá přijímat v HD česky Filmbox či Eurosport.
uživatel
poky1
04.06.2008, 14:12.19

Mozna to nekdo uz vyresil, uz lonske modely TV Sony mely pokud vim dvb-t tuner i v HD, mpeg4 ....treba to za chvilku bude standartni vybava TV :-)
uživatel
petrprv
04.06.2008, 14:15.38

mám na to svůj názor, bohužel nepublikovatelný ;P
uživatel
poky1
04.06.2008, 15:07.12

pokud by se jednalo o dvb-t2 tuner s podporou pouze mpeg2 (coz moje nema) tak se da koupit do CI slotu (coz moje má) CA modul, ktery dekoduje mpeg4. Takze ja mam smulu tak jako tak, ale nez to u nas vubec pobezi, tak stejne budu porizovat novou, a doufam ze uz budou dvb-t2 i mpeg4 zaklad
uživatel
Pavel_K
04.06.2008, 15:09.30

RE:DVB-T HD

Taky tak , dokonce se uvažuje o té normě DVB-T2 s kterou se mohou všechny dosavadní DVB-T přijímače vyhodit.Tato norma používá nejen MPEG-4 ale i větší šířku pásma a jinou modulaci signálu...
uživatel
jaro2