Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
05.06.2008, 13:38.47

Motor ponechat, nebo sundat ?

Prakticky sledujeme jen Astru 19 a 23,5°. Používám motor.
Chci pořídit druhý receiver a LNB nahradit monoblokem twin.
A teď jsem na rozpacích, zda motor sundat, nebo ponechat pro eventuelní zablnutí si.
Mám Vantage X221 a chtěl bych k němu ještě pořídit Vantage 7100 _ k druhé televizi. Oba dva by uměly přepínat nezávisle mezi satelity, motor by ovládal jen jeden receiver.
Tedy, ponechat motor, či ne .... a bude to fungovat ? Díky.
uživatel
Nervoš
05.06.2008, 13:49.30

RE: Motor ponechat, nebo sundat ?

Ak chces pouzivat druhy prijimac, motor je ti skutocne k nicomu.
Doporucil by som nedavat monoblock, ale riesit samostatnymi TWIN LNB plus diseq. Ziskas vacsiu presnost naladenia a variabilitu za porovnatelnu cenu.
Vyuzitie motora vidim jedine na samostatnej parabole s volnym kablom a pripade dlhej chvile presrobovat ....
uživatel
JanoHels
05.06.2008, 13:54.08

Motor bych dal rozhodně pryč a pořídil bych Twiny LNB,multifokus a dvě relátka.Doporučli bych jako třetí družici 28,2-5E.Eurobird resp Astra2 je čím dál zajímavější pozice.BBC news,BBCi či zajímavé hudební programy,to jen tak na okraj.
Motor můžeš dobře prodat,pokud je v cajku....
uživatel
Saxon
05.06.2008, 16:16.27

Chlapci díky, takže samostatné TWINY _ to jako že bych táhnul oknem 4 koaxiály, nebo kde by byla ta relátka, je nějaký odkaz ?
uživatel
Nervoš
05.06.2008, 16:32.32

relatka nebo tzv DiseqC prepinace davas za parabolu snad ne-prece nepotahnes "svazek" oknem
uživatel
papay
05.06.2008, 16:45.04

papay díky, pochopím, ale musíš na mne pomalu.
Takže z každého TWIN 2 kabely do přepínače a odtud dva kabely domů _ pro každý receiver.
Mohl bys mi dát typ na dobrý přepínač ? Díky.
uživatel
Nervoš
05.06.2008, 18:38.30

Presne ako vravis. Diseq prepinac nemusis nejak extra vyberat. Nemam nejake zle skusenosti s hocicim, co sa vyskytuje na trhu. Cize kupis hocijaky diseq 2/1 - t.j. dva vstupy - jeden vystup. Ak by si chcel mysliet na buducnost, prihod par drobnych a kup 4/1, to keby si chcel pridat do multifokusu dalsie LNB.
uživatel
JanoHels
05.06.2008, 21:00.56

JanoHels, díky, ale já potřebuji připojit dva receivery, tak bych potřeboval dva výstupy _ nebo jsi to myslel ještě jinak ?
uživatel
Nervoš
05.06.2008, 21:06.51

A vo tom

to je-plno kablů a přepinačů,seřízení reci.a podobně.RADŠI NECHAT MOTOR.
uživatel
spyko
05.06.2008, 21:08.04

Ty přepínače potřebuješ samozřejmě D V A !
uživatel
Kamil_k4
05.06.2008, 21:31.22

Už mi začíná snad svítat v otázce dvou LNB, děkuji, ale spyko mi to tase zamotal.
Je pravda, že jsme už s manželkou sami a že nejsme skalní diváci, asi bychom se "vešli" na jednu družici, ať Czech link, či UPC, nebo nějaké německé z Astry 19°.
Pak se pro úplnost zeptám, jak by to vypadalo ponechat motor a signál do druhého receiveru vzít skrz ten první (napíchnout ho na výstup signálu) Zda to neomezí kvalitu signálu a zda by natáčení poslouchalo z obou receiverů.
Komplikací zůstává, že ten kvalitnější receiver_HD by byl až za tím první,.
Chlapi, děkuju za vaší trpělivost se mnou.
uživatel
Nervoš
05.06.2008, 23:00.43

kvalitu ani funkci to neomezí, ale můžeš si ten HD přece zapojit i jako první. Jinak, jestli přetáčíš hlavně mezi 19.2 a 23.5, tak bych se na ty diseqy než ti ten motor klekne vykakal. Tu dobu bych snesl snad i já.. :) a ještě ti zůstane možnost výletů po orbitu.. :))) Hello
uživatel
Tomik535
05.06.2008, 23:22.52

Tomíku, taky zajímavej názor, dík.
Ten HD receiver potřebuji mít jako vzdálenější _ cca 18 m od paraboly, ten první je cca 3 m.

Takže shrnu, co jsem se dozvěděl. 2 TWIN LNB, + dvě relátka, přívod ke každému receiveru zvlášť.
Nebo, ponechat motor a jet do druhého receiveru přes ten první, kvalita obrazu by měla být stejná ať je první receiver zapnutý nebo ne.
Děkuji za názory. R^
uživatel
Nervoš
05.06.2008, 23:32.31

Můžeš ho mít jako vzdálenější a přesto jen první, jen bys musel táhnout kabel zpátky k tomu prvnímu, v čem samozřejmě nevidím žádný smysl.
Ještě je tady možnost dát na motor multifokus, ale pokud budeš mít stb zapnuté jen na střídačku, nevidím v tom smysl. Ty vzdálenosti šilhaných družic nejsou velké a rychlost přetočení téměř se vyrovná rychlosti přepnutí programů na některých pomalejších stb. Já osobně, bych tam do kleknutí nechal motor, jen bych na něho hodil twin, ať se manželka může koukat na ordinaci a já třeba na čtsport v jiné polarizaci..hello
uživatel
Tomik535
06.06.2008, 08:03.45

Nervoš daj si ale pozor na to,ak Ti pôjde signál z jedného prijímača do druhého tak na druhom prijímači môžeš sledovať iba programy polarizácie,na ktorú je prepnutý prvý prijímač a to isté s pásmom Low alebo High!!! Potom máš možnosť akú Ti nado mnou radí Tomik535.
uživatel
Rasto
06.06.2008, 22:34.09

ja pouzivam motor i silhani a podle mne je to nejlepsi co muze byt mam stale 23 19 13 a jako 4 pozici mam treba tet uz mnesic 1 . obcas ale prejedu kamkoliv jinam a prave ta otocna 4 pozice je od 90 e do 45w kterakoliv a kdykoliv se neco obevi zajimaveho jen pretocim
uživatel
sta