Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
05.06.2008, 16:10.57

Opravdu tolik záleží na kvalitě kabelu SCART ?

Jakou značku by jste doporučili, záleží tolik na tom ?
uživatel
Mr.BP
05.06.2008, 16:21.27

RE: Opravdu tolik záleží na kvalitě kabelu SCA...

Laicky povedané,čím hrubší tým lepší.Z jedného aj druhého konca odrušený.Asi tak.
uživatel
Milan C
05.06.2008, 16:29.27

Ani ne

pokud ti je lhostejná kvalita obrazu..
Pak doporučuji ten za 39 z obchodu Vše za 39. :ogre:
uživatel
Tomik535
05.06.2008, 17:38.05

: Opravdu tolik záleží na kvalitě kabelu SCART

Se scartem jsem si užil také své začínal jsem na tom nejlevnějším a končil na SCARTU ZA 500,a pořád to nebylo to pravé.Nakonec sem si ho udělal samotnej použij zlacené konektory + stíněnej kábl na každej vstup samostatně a bude to ok.
uživatel
romik5
05.06.2008, 17:53.35

sice je kravina kupovat monstercabel či jak se ta firma jmenuje 1,5metru za talíř, ale bandrige za 350 poslouží svému účelu velmi dobře, beru ty plochý, rovný, spokojenost
uživatel
poky1
05.06.2008, 20:47.29

1. zlacený kontakt je nesmysl pro tento účel.
2. důležité je samostatné stínění - malé přeslechy.
3. důležité je propojení jenom těch pinů, které se využívají, protože 90procent lidí kouká na CVBS, místo aby použili RGB. Neumí to přepnout.

Jediný správný kabel jsou tři vodiče pro RGB, plus možná pin 8, nebo 16, pokud ho zařízení využívají. Audio nepatří to televize. CVBS spojení není pro současnou dobu k ničemu.
uživatel
Antonín
06.06.2008, 02:33.47

romik5

to zlato je super,a nejdůležitější,čím víc tím líp,ale ne tady,jedině,že máš zlacené i samice,což nevěřím
uživatel
pierrepetr
06.06.2008, 09:27.13

Takže

pokud jsem měl v balení u svého domácího kina Philips scart kabel tlustý skoro jako palec, měl by být o.k. ? Chápej nechce se mi bežet do obchodu, nechat tam čtyři kila za Bandrige a potom doma přijít na to, že ten originál kabel v balení je lepší než ten Bandrige... Výstup DVD mám nastavený na RGB, šla zapnout i volba progressive a na obraze zatím neshledávám žádnou vadu...
uživatel
Mr.BP
06.06.2008, 09:30.59

jo pro doplnění

TV 42" Plasma Samsung

Taky mě ještě napadlo, zda-li by nebylo lepší koupit kabel s koncovkou Scart na jedné straně(do DVD) a RCA konektory na straně druhé jako vstup pro komponent video (YPbPr)...
uživatel
Mr.BP
06.06.2008, 09:33.49

Toušťka kabelu je dobrý příznak v tom smyslu, že nejde udělat tenký kabel se stíněním každého vodiče zvlášť. Ale jde udělat tlustý blbý kabel. Takže to zase automaticky ještě nic neznamená.
Když ti v obraze nic nevadí, tak to neřeš, ne?

Stejně jediná perspektiva je HDMI.
Spojovat to čímkoliv jiným je jenom dočasný kompromis. Kupovat zařízení bez HDMI je už dnes nesmysl.
uživatel
Antonín
06.06.2008, 09:41.22

O.K. Děkuji

jo jo chápu, že dnes bez HDMI je to nesmysl, ale já si koupil novou TV a v době kdy jsem pořizoval domácí kino nebylo HDMI tak rozšířené... jenom se snažím z toho spojení vymáčkout co nelepší výsledek...
uživatel
Mr.BP