Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
26.07.2008, 09:28.55

LNB,LNB,LNB,LNB

Páni chcem využiť vaše skúsenosti,aby ste mi poradili pri výbere LNB pre multifocus na 23,5E-19,2E-13E-1W.
Parabola multibeam T 85 a dva prepínače DiseqC 4/1-predpokladam,že mi doporučíte EMP P.164-IW. Vďaka všetkým za pomoc
uživatel
janosik13
26.07.2008, 09:39.20

RE: LNB,LNB,LNB,LNB

EMP P.164-IW - je přepínač,nikoliv LNB.
LNB můžeš na tohle použít různé,Inverta,Edisiony či GI.
Hlavně to musí být Twiny. ;)
uživatel
Saxon
26.07.2008, 10:02.00

cslink tv

hoši ide vám tento program u mna hlási že je kódovaný
uživatel
Jupi
26.07.2008, 10:10.34

@jupi

Nejede Rv
uživatel
Pitrs
26.07.2008, 10:15.32

ok díki za správu
uživatel
Jupi
26.07.2008, 19:52.27

LNB,LNB,LNB,LNB

@saxon,
vďaka za správičku.Som rád,že mi doporučuješ Edisiony, lebo aj ja som na ne "šilhal".Od začiatku som myslel na Twiny,veď načo by som počítal s dvomi prepínačmi. Priznám sa,že som čakal širšiu debatu a hlavne k meritu veci,nedá sa nič robiť,ale aj tak ma teší,že si práve ty reagoval.Lebo,keď mám byť úprimný, tak som si želal, aby si mi pomohol. :) Uź ťa dlhšiu dobu sledujem a musím povedať, že nielen pomáhaš svojími odbornými znalosťami,ale na rozdiel od niektorých/nebudem menovať/,aj veľmi korektnými vyjadreniami.Čo sa týka EMP P.164-IW,tak aj keď nepatrím medzi odborníkov toľko viem,že je to prepínač.Veď si sa aj ty na môj dotaz pred niekoľkymi dňami/26.7./vyjadril v prospech tejto značky. Priznám sa,že som mal inou formou naformulovať môj dotaz. Zrejme som myslel na niečo úplne iné,asi na víkend.Ešte raz vďaka. :) R^
uživatel
janosik13
27.07.2008, 11:52.32

janosik

Pokud budeš montovat na Multibeam 4 Twiny,pak bych Ti doporučil jednu malou,zato důležitou mechanickou úpravu.Lyžina pro konvertory je uchycena ke krku antény dvěma vraťáky 6mm.Jelikož krk antény je z ani ne 1mm plechu,tak se ten jekl začne při utahování vratáků docela bortit,tak je dobré dovnitř jeklu vložit distanční válečky,právě proti borcení.Při utažení s válečkama drží vše jak židovská víra!Přeci jen je lyžina se čtyřmi Twiny už docela váha,když s ní pak na stožáru trochu hneš,tak se to postupně celé uvolní,pak to vaklá a už to jede....
Na MultiBeam je ideální průměr stožáru či trubky 60mm.Na užším se to hůře nastavuje/azimut/.
uživatel
Saxon
27.07.2008, 11:54.44

válečky udělej 18mm vysoké a díru pro šroub cca 6,5mm.Ideální matroš je hliník,dural či silon.
uživatel
Saxon
27.07.2008, 15:16.02

LNB,LNB,LNB,LNB

@saxon,
musím povedať, že boduješ na celej čiare, lebo "prezrádzaš" praktické finesy ,ktoré sa prezrádzajú, len pri dobre vychladenom pivečku!
Keďže pivko nemôžem poslať po emaile ,tak prijmi, ako to vy hovoríte díky, díky, ... :)
Nedá mi, aby som sa Ti pri tejto príležitosti nepoopravil, lebo som nebol celkom presný v Téme: Parabola s multifocusom na 23,5 E - 1 W
dňa 24.07.08 ,keď som Tebe odpovedal, že Multibeam T 85 je geometricky podobná parabola, ako Maximum E 85,ale teraz môžem povedať, že ide
s veľkou pravdepodobnosťou o ten istý výrobok, len pod inou značkou, aký je Tvoj názor?
Ešte maličkosť, kamarát sa ma pýtal, že mu mám poradiť, ktorý LNB je lepší či Smart Titanum Twin, alebo Edison TL-6 Twin? To sa pýtal "odborníka".Ja som mu na to povedal, že =saxon= určite poradí.
Vďaka a pekný obraz R^ R^
uživatel
janosik13
27.07.2008, 20:43.36

S tím Ti asi neporadim,jelikož ten Smart nepoužívám,ale tipoval bych, že to bude nejspíš podobné,možná na nějaké mechanické odlišnosti,fakt nevim.
S tím názvem máš nejspíš pravdu, název MultiBeamu je třeba v Omku,Maximum E-85 multifocus.
uživatel
Saxon
28.07.2008, 10:22.21

@ Saxon

V mene kamaráta Ti ďakujem,ale nerob si ťažkú hlavu,lebo som mu povedal,aby si kupil presne ten,ktory si mne doporucil a to Edision TL-6 Twin.
Na margo Multibeam a Maximum,kedže mi to nedalo,tak som sa v tom trochu rýpal a našiel som celkom zaujimave info.:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150275383955&category=77756#ShippingPayment zaujimavé,že ?
Teraz som si spomenul,ze si mi doteraz neposlal slúbené foto z Tvojej paraboly.Preto zopakujem kontakt: janosik13@post.sk :)
uživatel
janosik13
28.07.2008, 11:44.24

Určitě jsem Ti to posílal,stále to mám v odeslané poště/24.7/
Pokud Ti jde o T90,ta je ve zdejší galerii,pokud máš zájem o MultiBeam,ten ti pošlu během dne.
uživatel
Saxon
28.07.2008, 12:31.19

na olmi je v shopu u anteny galerka
uživatel
bublajs