Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
15.08.2008, 00:57.00

Kaon 660CX

Tohle bude asi pro Zipa: jde mi o spolupráci s modulama a nesmyslnýma hláškama o incializaci Camu, čtečka v pořádku, ale moduly dělají pěknou rotyku, vyzkoušen Easy, obě verze Diabla, i vždy bezproblémový Philips(modrobílý),Dragon, zety nemám doma, Giga krám radši ani nezkouším, prostě po pár minutách se to sekne a za chvíli to naběhne, jo málem bych zapomněl, jedná se o kanály z obou přístupových karet CSlinku a Skylinku, nebo jak se to po novu píše. Taky nemožnost vyčíst verzi software a editace kanálů, modrej laser se mi vůbec nelíbí a největší nesmysl, nastavení času o minutu posunuté (žádné +1.00 ale 1.01 atd.)!!! Pro mě je to zklamání. Máš nebo máte někdo něco otestovaného? Díky předem, jinak to vypadá, že si asi snad sedlo, protože po dobu psaní se to nekouslo. Pokud máte někdo nějaký fígl, sem s ním, editor jsem si už stáhl.
Tolik z mého krátkodobého testu.
uživatel
poky1
15.08.2008, 01:12.47

RE: Kaon 660CX

a na stránkách výrobce Kaonmedia mají 660HD (pouze) a model 660CX u nich neexistuje :bigeyes: tak to je taky bomba :fuming:
uživatel
poky1
15.08.2008, 02:20.50

Tak systémové informace jsem našel, ale taky chybnou češtinu v menu, EPG v pořádku, moduly dělají stále větší neplechu, hlášky že nemáte oprávnění sledovat program se objeví při sledování i ČT2, otevřete diablo a pokus o otevření jakékoliv položky v menu Camu ihned restart modulu, jediné co bych asi vyzdvihl je alfanumerický display s dostatkem znaků, že i Filmbox Extra je zobrazí kompletní. Bože to je předraženej krám. Rv
uživatel
poky1
15.08.2008, 06:16.30

Tento model jsem ještě neměl v rukách!! Čili nemůžu sloužit, ale hrál se s ním SAXON, možná Ti něco poreferuje.

S tím časem (01:01), to vypadá, že jsi koupil kus, který už někdo programoval na EMU a před nahráním ofic FW nenastavil hodiny. Některé EMU FW mají možnost nastavovat i minuty! Tohle dělá běžně Omko, prodá, zákazníkovi se nelíbí, vymění za něco jiného a bez kontroly to prodají znova! Rv
Jinak o Tebou popsaných problémech jsem ještě nečetl, ani neslyšel, viděl bych to na reklamaci! :O Opět bych tu viděl, že jde o již déle používaný stroj (znova prodaný) s již mizerný zdrojem (jak je u některých modelů Kaonu zvykem), repase zdroje udělá z kaonu zase pořádný stroj! :)))
uživatel
Zip
15.08.2008, 10:47.56

Díky Zipe, takže nastavení hodin pokud přehraji na neoficiální soft a nastavím hodiny a opět přehraji na ofiko by snad problém pořešilo, o tom že na tohle je i studijní soft jsem ani nevěděl, nevíš o nějaké verzi co nedělá problémy? Budu to mít ještě tejden, tak si to aspoň pořádně otestuji.
uživatel
poky1
15.08.2008, 11:01.51

to vypadá že to musí flešnout na 570, odpoledne zkusím
uživatel
poky1
15.08.2008, 11:32.51

poky1

jak už jsem psal, neměl jsem jej v ruce. Pokud existuje studijní FW tak opět bude platit to, co u starších modelů Kaonů, čili hlavní je verse HW.

K tomu zdroji u Kaonů - on je to všeobecný problém všech (většiny) přijímačů, hold cena tlačí výrobní náklady!!! :bomb: :fuming:
uživatel
Zip
15.08.2008, 12:13.52

EPG bude v pořádku až bude v pořádku i EPG z TV Prima.
Modré LED jsou fakt tragedie.
Vyzkoušej i ovládací napětí po Scartech,v obou mých případech nastal problém po vypnutí přijímače do Stand-by.Pokaždé zůstal televizor viset na již hluchém AV vstupu.....
Vůbec nesouhlasim s tím,že to je předražený krám!Já ho mám přes VO levnější než Technisat DigitS2!!
Komunikaci přes CI jsem nezkoušel.
uživatel
Saxon
15.08.2008, 12:19.02

poky1

Setting do 660CX jsem zatim hodil přes palubu.Jedu jiné značky,jiné modely.Situace na Orbitu se mění tak rychle,že syslit staré settingy nemá skoro smysl.
Sorry za přehlédnutí.
uživatel
Saxon
15.08.2008, 12:53.00

k těm zdrojím.Štření=běsnění...elity na 10V opravdu nemusí vše vydržet..... :fuming: kdyby dali na 16 bylo by líp :)))
uživatel
cb21
15.08.2008, 12:53.22

for Saxon

Tak AV jede korektně, taky jsi měl chyby v češtině menu a v nastavení času??? Budu muset někde zkusit vyštrachat na čem funguje OTA, třeba to něco vyřeší, nikde jsem totiž ani nenašel jinou verzi softu do Kaona a stránky výrobce kde ani tento model neznaj :(( poněkud divné
uživatel
poky1
15.08.2008, 13:06.53

Nastavení času bylo v pořádku,u české menu jsem si ničeho zvláštního nevšiml.
uživatel
Saxon
15.08.2008, 13:13.30

dofrasa, já tam mám CA systém-info o kartě- obecné informace o karti, dostupná oprávniní a takový perly, napíšu do Omka zda nemají něco lepšího, nikde nemůžu ani splašit na čem jede OTA zda Astra či Hotbird
uživatel
poky1
15.08.2008, 13:41.24

POZOR!

Takže aktualizace OTA u Kaonu nefunguje více jak 10let, Omko neví nic, nicméně IMPEXA Klatovy asi výhradní distributor pro ČR, v současné době kdo prodává má staré zásoby, nové příjmače mají být cca do 3 týdnů s novou verzí softu teprve na trhu, problém s AV vstupy: chybí tam tranzistor :bigeyes: nové 660 by měli snad tyto chyby řešit, takže NEKUPOVAT aspoň zatím ;P
uživatel
poky1
15.08.2008, 14:55.00

@Zip

Já jsem už z toho jelen, stáhl a upravil jsem seting v tom editoru co jsi dal na cssf a při nahrávání zpět do resiveru se to sekne na 75% a endešlus, naštěstí bez následků a nemám tento problém asi sám, protože jsou už tam takové zkušenosti, máš nějakou radu, nechci používat fav. seznam, jinak syst. info: S/W:V1.1.0 H/W : V 12.41.A5, Loader:V 8.3.1.S
uživatel
poky1
15.08.2008, 15:49.25

Takže pokud si dáte i do fav. seznamu kanály jak potřebujete stejně se rozhážou jak chtějí a to není nic zaplého jako třídit od A do Z atd., to je sráč!!!!!!!! :fuming:
uživatel
poky1
16.08.2008, 07:24.59

@poky1

SAXON Ti napsal své hodnocení tohoto přijímače. Nedávno, když jsme zde o něm diskutovali jsem slíbil, že si vezmu vzorek a pohraju se s ním. Bohužel můj dodavatel při mé nedávné objednávce měl tyto modely doprodány, čili dostanu se k němu později (neobjednávám pouze 1ks zboží). Potom na cssf napíšu své reference.
Nicméně z Toho co popisuje SAXON a Ty, se dá jednoduše vyvodit to, co jsem psal výše, čili, že někdo ten přijímač zprznil a Tvůj dodavatel se ho zbavil prodejem Tobě!! Ten přijímač s ofi FW nemůže fungovat tak katastrofálně, jak popisuješ, někdo ho prostě zprznil! ;P :bomb: ;P
Čeština např. u modelu 270CX je perfektní, jak v menu, tak v EPG a jelikož je 660CX model vyráběný ve stejné době, pochybuju o nekorektnosti češtiny!

Teď ráno jsem si dal tu práci a hledal jsem EMU FW pro tento model u Turků (tam jsem se Kaony učil). Našel jsem jen diskuse se stejným HW, ale pro přijímač GOLDMASTER. Nenašel jsem nic s Tebou uvedeným HW pro Kaon, ale u Kaonu je běžné (a nejen u Kaonů), že fungují různé FW napříč několika HW a různými značkami (např. pro 12.C0.91 funguje EMU 12.C1.A5). A podle minut u hodin soudím, že tam někdo narval FW - ATxxxxx, ve kterém je myslím možné nastavovat čas i po minutách, pote se snažil nahrát ofi FW, ale neměl korektní zálohu, nebo aktuální versi a dopadlo to tak jak píšeš.

Na tento model se chystám a docela těším, jen mám obavy, že tak jak jsem nikdy nepotřeboval žádný přijímač eterně přeflashnout, tak, že ta doba se blíží!! :))) :))) :)))

To, že tento model není na webu výrobce je sice smutné, nicméně nejen u Kaonu normální, tento model se prostě dělá pro několik zemiček (možná jen pro ČR). :O :O
uživatel
Zip
16.08.2008, 07:38.14

Zipe, ty informace mám od jednoho pracovníka reklamačního oddělení IMPEXY, od nich teprve bere OMKO atd., ten chybějící tranďák u AV i o nové verzi softu co mají přijít už v té inovované řadě 660 ta naprosto nefunkční služba OTA se mi zdá taky jako pěkný podraz.
Máš pravdu, vzal jsem pouze jeden na test, montuji svoji oblíbenou značku a montovat budu i nadále, tohle jede na reklamaci.
uživatel
poky1
16.08.2008, 07:49.52

Ano, ty HW věci už popisoval Saxon dřívě, respektive nedokonalosti (visící AV mód ...).
OTA u kaonu nikdy nepamatuju, čili neřeším, je to dokonce lepší, tak si spousta zákazníku může způsobit problémy!! FW vždy pro všechny značky láduju buď pomocí PC, nebo dnes již také pomocí Flash (to je paráda!). Ono totiž někdy nový FW je horší, než ten předešlý a pak jiná možnost než PC není.
Od Impexy beru přímo, velmi solidní fa, vždy poradí, pošlou potřebné soubory ..... :))) R^ :)))
uživatel
Zip