Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
18.08.2008, 19:11.56

Přesun Firmware, Openbox

Oba přístroje jsou odpojeny od sítě, zdrojový scartem napojen do zobrazovače (TV).

1.Propojit dva shodné přijímače (v mém případě dva X820CI) kříženým kabelem (doporučuji jen 3-2, 2-3, 5-5).
2.Zapojit do zásuvky 230 V zdrojový Openbox, nastavit v MENU-Jiná nastavení-Poskytnout firmware-Zapnuto.
3.Zapojit do zásuvky 230 V koncový Openbox.
4.Průběh:
a)Zdrojový Openbox - ubíhající jednotky od ,,S 100,, do ,,S 0,, na displeji.
Koncový Openbox - běžící 3 (nad sebou) vodorovné čárky
b)Zdrojový Openbox - svítí ,,S 0,, ,
Koncový Openbox - svítí ,,0,, .
c)Zdrojový Openbox - svítí ,,donE,, ,
Koncový Openbox - svítí ,,8,, .
5.Odpojit od zásuvky 230 V koncový Openbox.
6.Na zdrojovém Openboxu nastavit:
MENU-Jiná nastavení-Poskytnout firmware-Vypnuto.
7.Zapojit do zásuvky 230 V koncový Openbox.

Tím je přenos firmware ukončen.

8.Zapnout koncový Openbox a nastavit češtinu.

9.Zdrojový Openbox:
V MENU-Instalace-OK-Zavedení databáze-OK-Odeslat-OK.
10.Postup nahrávání settingu je tentokráte zobrazován také na TV.
11.Na zdrojovém Openboxu svítí ,,donE,,.
Na koncovém Openboxu svítí ,,r 100,,

Tím je přenos settingu ukončen.
Nyní ještě můžeme přenést klíče.

12.Koncový Openbox je ve Stand By.
Zdrojový Openbox:
MENU-1117-Zavedení databáze-OK-Odeslat-OK.

13.Přenos klíčů pak probíhá stejným způsobem, jako v případě settingu, jen po jeho ukončení jsou vidět na displeji koncového Openu rovnou hodiny.

Dvojče obšem nebylo dokonalé.
Samozřejmě, že podle vzoru, či po paměti se dá jazyk menu nastavit z _____ do Češtiny až nyní.
Bylo třeba ještě zapnout Emulaci, Nastavení systému a čtečku uvést do žádaných hodnot.

Tohle se dá teda udělal se třema dátama.

Závěrem bych rád ještě povzdechl nad zamrzáním příjímače při tvorbě settingu v jeho útrobách. Při rozdělování do FAV skupin doporučuji postupovat po troškách a průběžně zálohovat VYPÍNÁNÍM DO STAND BY.

Tak.
uživatel
mirasat
18.08.2008, 19:25.04

RE: Přesun Firmware, Openbox

pekný návod
uživatel
dempsey
18.08.2008, 19:32.04

To někdo nevěděl? :)))

Jinak mě open nikdy při vytváření seznamů nebo jiné práci s DO nikdy nezamrznul.
Dělají to pravidelně mascomy. Musím při nich zpomalit prsty..
Ahoj
uživatel
Tomik535
18.08.2008, 19:34.59

To víš, konečně trochu času...

Trochu stručný, že ?
Nic nového, nicméně uživatelé stále přibývají.
uživatel
mirasat
18.08.2008, 19:36.00

vedel to hocikto.Nevie to len ten, kto s Openboxami nerobí a bál sa to vyskúšať. Tých je samozrejme viac.
Napriek pekne napísanému návodu ich bude stále dosť :))) :))) :)))
uživatel
dempsey
18.08.2008, 19:39.45

@Tomik535

Věř mi, že jsem si s tím zálohováním užil.
Přesto radějí dělál setting na přijímači, než přes PC.
PC používám hlavně na redukci seznamu družic.

Jinak jsem si našel na vlastní vyzkoušení přenosu FW čas až teď.
uživatel
mirasat
18.08.2008, 19:41.13

Bohužel za to ani nemůžou. Sady s Openy se v lídlu neprodávaj. Po vysvětlení by si 90% lidí klidně připlatilo.
uživatel
Tomik535
18.08.2008, 19:43.56

@mirasat

Jasně, taky mě překvapilo, že družici lze smazat jen v pobeditu, settingy jsem si taky dělal DO, ale teď už jich mám tolik, že to vše valím přes RS232.. R^
uživatel
Tomik535
18.08.2008, 19:46.09

Přesun Firmware, Openbox

Za chvíli nás tu všechny stejně bublajs setře s Lan.. :))) ;)
Nebo někdo jiný se streamy.. ;P
uživatel
Tomik535
18.08.2008, 19:49.03

ČAS....

Škoda, že EPG není důležité pro tvůrce firmware.

Jinak do sady pro CSLink bych dal alespoň ten MASCOM 1101 s jedno čtečkou. Ten české EPG umí....Rychle se zapíná a vypíná....Má dokonce zadní vypínač....Nemá snad jen 12V....Já bych ho ale stejně montoval je na tu jednu družici.

Vůbec ten čas je u mě dost na knap - umejt vyčůrat a spát.
Třeba plně funkční kabel jsem si udělal taky až před měsícem. R^
uživatel
mirasat
18.08.2008, 19:51.43

Stírání....

Proč by to dělal, vždyť je to, jako projet tankem po pláži..... :8)
uživatel
mirasat
18.08.2008, 19:54.25

Tomik535

Mám aj Dream a ver mi, že nie je pre 95% mojich zákazníkov./ak ho máš môžeš posúdiť sám/. Obsluha a teoretické problémy s Openboxami sú rovnaké ako s Dreamboxami /príp. inými linuxami/
Linux je dobrá hračka s chytrým hráčom, alebo nešťastné riešenie pre bežného užívateľa.
uživatel
dempsey
18.08.2008, 19:54.47

ČAS....

Co z toho, že umí, když stanice nevysílaj..Ten mascom dělám denně, nemá 12V, ale to využije málokdo, omezení družic je zbytečné, funguje dobře i na víc. To mi spíš vadí favoritní seznamy, ty tam ani nedělám.
Já jsem měl štěstí, kabel jsem koupil OK a beru je tam dodnes. Zalisovaný koncovky, nikdo do nich nepoleze..
uživatel
Tomik535
18.08.2008, 20:04.50

@Dempsey

Já svůj přijímač vlastně ani nemám, používám zrovna co se mi doma naskytne :))) Zrovna nedávno jsem zůstal večer při vypnuté tv..nejsem na to náročný, prachy za dreama bych raději vrazil do svého Bmw.. ;)
Buď si jistej, že Dreama by nepochopilo ani 99% těch mých..to je pro ně naprosto nevhodný přístroj. Stačí, že přepínání programů vysvětluji někdy i čtvrt hodiny a někteří si i po půl roce vzpomenou, že tam jsou i rádia.
Nesměju se. Já taky neumím vařit.
uživatel
Tomik535
18.08.2008, 20:12.18

@Tomik535

Podle mně si trochu odporuješ.
....Proč ho nepoužívat na víc družic ?...
....Akorát Favoritní seznamy mě štvou...

Já říkám, že pokud přijímač nemá perfektně zpracované favoritní skupiny, použiju ho jen na CSLink....

Ale je to jen můj názor...
uživatel
mirasat
18.08.2008, 20:42.15

@mirasat

To jsi mě nepochopil. Tys psal, že ho používáš jen na jednu. Já napsal, že omezení družic(na jednu) je zbytečné, funguje dobře i na víc.
S tím tvým názorem pro fav. seznamy plný souhlas. Ahoj
uživatel
Tomik535
18.08.2008, 23:07.19

@mirasat

Přečetl jsem si to znovu a spíš jsem já nepochopil tebe, takhle jak si to napsal si to opravdu odporuje. Myslel jsem, že myslíš třeba spolupráci s diseq(ta je ok) a ne špatné fav. seznamy.
Ty komplety jsou většinou pouze na dvě družice, takže všechny oblíbené hodím od 1 do 30ti(cz/sk, balíček, cizí sport, hudba, poláky) a ať se se s fav. seznamy potrápí sami. Ahoj
uživatel
Tomik535
19.08.2008, 07:30.34

@mirasat

Přenos settingu funguje u nové řady mascomu z přijímače na přijímač. Postup je skoro stejný jako u prvních třech bodů tvého prvního příspěvku v tomto vlákně. Zkoušen přenos ze zdrojového mc1101cr na koncový mc1100cr mkII.
uživatel
sirda