Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
26.06.2007, 18:38.37

Zatracený PITOMÝ počasí

Mynulý týden ve čtvrtek mě přestaly po silné bouřce jít č.programy ČT1; ČT2; ČT 24; ČT SPORT; PRIMA; TV NOE; TOP TV na Astře 3. Ostatní programy na Astře 3 šly bez problémů. Jelikož jsem zkoušel všechno možné i nemožné , stejně jsem musel pozvat satelitáře. Jelikož přijímám na jednu parabolu 3 družice , tak musím mít DiSEqC, jeden co jsem měl já , ten přežil bouřku , ten druhý co má otec , ten shořel. To by nebylo tak hrozný , nejhorší bylo , že přestal funguvat konvertor. Na samotným čidle( konvertoru ) je plastové víčko z velmi slabého plastu , a to vlivem mrazu a slunce popraskalo . Díky tomu při silném dešti trhlinkama zatekla voda přímo do konvertoru. Díky tomu nešlo přepínat mezi horizontální a vertikální polarizací. Proto mi nešli české programy. Nyní již jde vše na jedničku.
uživatel
J@ckm@n
26.06.2007, 19:28.27

RE: Zatracený PITOMÝ počasí

a co chcel tym basnik povedat?????
uživatel
Shumi21
26.06.2007, 19:31.16

:-))

já myslím, že je to dobré info pro nás laiky, nějak se seznamovat s možnými problémy přeci musíme
uživatel
goran
26.06.2007, 19:46.02

A to ti nešli jenom ty český programi? Takže kdyby nebylo prasklý víčko, šlo by ti toho i víc? Já mám novou sestavu a jdou mi na ní jenom český. Že by mě prodavač prodal něco už vadnýho?
Takže pomohla výměna a už toho jde víc? Kterej konvertor tohle umí? nebo to musí být i jiný přijímač.
Sorry jsem taky laik.
uživatel
xjarmilx
26.06.2007, 20:19.21

evidentne mu nesly jenom programy vysilany ve vertikalni polarizaci, protoze mel konvertor (to co je vepredu na satelitu) zaseklej v horizontalni polarizaci.
Ve tvem pripade bych spis rekl, ze jsi mas nastaveny jenom cesky programy - dalsi tuny jich muzes naladit proskenovanim celeho satelitu (vrele nedoporucuju) nebo proskenovanim frekvenci programu, ktery te zajimaji. Seznam kde co vysila najdes tady na serveru pod polozkou Satelity.
Hodne z nich je kodovano a vyzaduji pristupovou kartu, pripadne zvoleni jinych, z pohledu vysilatelu "nehezkych" praktik.
uživatel
Hobbit
26.06.2007, 21:28.02

J@ckm@n

Mohol by si tu uviesť na akom type LNB Ti prasklo to viečko? To iba preto, aby sme vedeli, ktorého typu sa máme vyvarovať pri kúpe.
uživatel
xaxar1
26.06.2007, 21:31.52

Jó hoši to mně kdysi pták proklovnul na Invacom Quad 0,3dB pro 4 sat.přijímače krytku, která byla ze slídy a on se v ní asi viděl. Jakmile začalo pršet, tak začal vypadávat signál. To mně moc neudivilo, ale druhý den kdy svítilo slunce, tak to pořád nešlo. Příjmací část s anténkami H-V byla plná vody, ale naštěstí se voda nedostala do elektroniky. Slídu jsem nahradil teflonem a konvertor funguje dodnes.
uživatel
George
26.06.2007, 21:40.04

Počasí

Někde jsem viděl na LNB nasazenou PET lahev,,,, nezhoršuje to náhodou signál?
uživatel
KomarBz
26.06.2007, 21:50.53

@George

Typ convertoru: AB LNC 03 TWIN

Universal Twin LBN
Input: 10,7 - 12,75 GHz
Noise figure : 0,3dB
uživatel
J@ckm@n
26.06.2007, 21:55.31

@George - Oprava