| 26.06.2007, 18:38.37 | |
Zatracený PITOMÝ počasíMynulý týden ve čtvrtek mě přestaly po silné bouřce jít č.programy ČT1; ČT2; ČT 24; ČT SPORT; PRIMA; TV NOE; TOP TV na Astře 3. Ostatní programy na Astře 3 šly bez problémů. Jelikož jsem zkoušel všechno možné i nemožné , stejně jsem musel pozvat satelitáře. Jelikož přijímám na jednu parabolu 3 družice , tak musím mít DiSEqC, jeden co jsem měl já , ten přežil bouřku , ten druhý co má otec , ten shořel. To by nebylo tak hrozný , nejhorší bylo , že přestal funguvat konvertor. Na samotným čidle( konvertoru ) je plastové víčko z velmi slabého plastu , a to vlivem mrazu a slunce popraskalo . Díky tomu při silném dešti trhlinkama zatekla voda přímo do konvertoru. Díky tomu nešlo přepínat mezi horizontální a vertikální polarizací. Proto mi nešli české programy. Nyní již jde vše na jedničku. |
![]() J@ckm@n |
| 26.06.2007, 19:28.27 | |
RE: Zatracený PITOMÝ počasía co chcel tym basnik povedat????? |
![]() Shumi21 |
| 26.06.2007, 19:31.16 | |
:-))já myslím, že je to dobré info pro nás laiky, nějak se seznamovat s možnými problémy přeci musíme |
![]() goran |
| 26.06.2007, 19:46.02 | |
RE: Zatracený PITOMÝ počasíA to ti nešli jenom ty český programi? Takže kdyby nebylo prasklý víčko, šlo by ti toho i víc? Já mám novou sestavu a jdou mi na ní jenom český. Že by mě prodavač prodal něco už vadnýho?Takže pomohla výměna a už toho jde víc? Kterej konvertor tohle umí? nebo to musí být i jiný přijímač. Sorry jsem taky laik. |
![]() xjarmilx |
| 26.06.2007, 20:19.21 | |
RE: Zatracený PITOMÝ počasíevidentne mu nesly jenom programy vysilany ve vertikalni polarizaci, protoze mel konvertor (to co je vepredu na satelitu) zaseklej v horizontalni polarizaci.Ve tvem pripade bych spis rekl, ze jsi mas nastaveny jenom cesky programy - dalsi tuny jich muzes naladit proskenovanim celeho satelitu (vrele nedoporucuju) nebo proskenovanim frekvenci programu, ktery te zajimaji. Seznam kde co vysila najdes tady na serveru pod polozkou Satelity. Hodne z nich je kodovano a vyzaduji pristupovou kartu, pripadne zvoleni jinych, z pohledu vysilatelu "nehezkych" praktik. |
![]() Hobbit |
| 26.06.2007, 21:28.02 | |
J@ckm@nMohol by si tu uviesť na akom type LNB Ti prasklo to viečko? To iba preto, aby sme vedeli, ktorého typu sa máme vyvarovať pri kúpe. |
![]() xaxar1 |
| 26.06.2007, 21:31.52 | |
RE: Zatracený PITOMÝ počasíJó hoši to mně kdysi pták proklovnul na Invacom Quad 0,3dB pro 4 sat.přijímače krytku, která byla ze slídy a on se v ní asi viděl. Jakmile začalo pršet, tak začal vypadávat signál. To mně moc neudivilo, ale druhý den kdy svítilo slunce, tak to pořád nešlo. Příjmací část s anténkami H-V byla plná vody, ale naštěstí se voda nedostala do elektroniky. Slídu jsem nahradil teflonem a konvertor funguje dodnes. |
![]() George |
| 26.06.2007, 21:40.04 | |
PočasíNěkde jsem viděl na LNB nasazenou PET lahev,,,, nezhoršuje to náhodou signál? |
![]() KomarBz |
| 26.06.2007, 21:50.53 | |
@GeorgeTyp convertoru: AB LNC 03 TWINUniversal Twin LBN Input: 10,7 - 12,75 GHz Noise figure : 0,3dB |
![]() J@ckm@n |
| 26.06.2007, 21:55.31 | |
@George - OpravaTyp convertoru : AB LNC 03 TWINUniversal Twin LNB Input:10,7 - 12,75 GHz Noise figure : 0,3 dB |
![]() J@ckm@n |
| 01.12.2007, 21:19.00 | |
Duran pavelhradec1 skyp.lkk |
![]() pavel1234 |