| 26.06.2007, 19:30.03 | |
Co to je?Dobrý večer.Mám otázku-tedy je jich víc. Pár dní si to tady pročítám, jsem úplný laik a nováček. Mám sestavu na příjem českých programů CS Link. Ale zajímá mě, že to tady moc neřešíte, spíš jak tady píšete něco o kódech a EMU,D+,TPS, Sky linku va jiných názvech co mi moc neříkají a taky o různých softwerech a modulech.Jak se to všechno zprovozňuje a jak se to dělá. Kde se o tom dá dozvědět i s návodem třeba jak se dá koukat na to UPC třeba. Mě to můj prodavač neumí nebo nechce říct, nevím. Schrábnul deset tisíc a jdou mi jen naše programy a tady čtu že za dva tisíce jsou přijímače se softwerem co toho dokáže víc. Tak díky a těším se na vaše rady. |
![]() xjarmilx |
| 26.06.2007, 20:00.13 | |
RE: Co to je?1) Těch družic visí poněkud více, než pouze ta na které je CS Link. Jde tedy především o to, jaké jsi schopen chytit družice. Na jejich přehled se lze podívat třeba zdehttps://www.parabola.cz/prehledy/ 2) SKY Link je slovenská obdoba našeho CS Link,lze si je prohlédnou zde http://www.slovaklink.sk/ 3) TPS je francouská obdoba UPC Direct, jenže poněkud lepší, lze si jejich nabídku prohlédnout zde http://www.lyngsat.com/packages/tps.html 4) D+ je španělská obdoba, jen ještě lepší než TPS, nabídku si lze prohlédnout zde http://www.lyngsat.com/packages/dpastra.html 5) Některé přijímače umožňují nahrání ,,hackerského" neoficiálního software a následný ,,nelegální" příjem ( tedy bez placené přístupové katrty od provozovatele té služby ) některých podobných balíčků. Jiné to neumožňují. Tedy i když půjde o výrobek firmy XXX. Tak přijímač s číslem typu ZZZB to může umožňovat. Ovšem přijímač s číslem typu ZZZA to umožňovat nemusí. Vše tedy začíná, zcela přesným uvedením typu přijímače.Po té se ozvou fandové a majitelé onoho zcela konkrétního přijímače a uvedou k čemu to je nebo není vhodné a použitelné.Když tedy se jim bude chtít. |
![]() JoséBrtník |
| 26.06.2007, 20:23.37 | |
RE: Co to je?no ja mel podobny dotaz a dostal jsem radu,za pokus to stoji |
![]() kos |
| 26.06.2007, 20:28.24 | |
RE: Co to je?Napíšem Ti to jednoducho a väčšina skúsenejších mi určite dá za pravdu.Pokiaľ nestráviš študovaním tém okolo satelitného príjmu či už legálneho alebo nelegálneho desiatky ba nebojím sa povedať stovky hodín,je zbytočné sa o niečo pokúšať.Všetky odpovede na Tvoje otázky nájdeš na ktoromkoľvek satelitnom fóre poprípade GOOGLE(to je vyhľadávač).Veľa trpezlivosti prajem. |
![]() robina2 |
| 26.06.2007, 20:29.19 | |
RE: Co to je?Ale v každém případě jsi měl tyto informace schánět předzakoupením rec.a ostatního mat.Možná jsi mohl ušetřit pár tisícovek. Protože odpověď od JoséBrtníka je opravdu vyčerpávající. |
![]() zizi |
| 26.06.2007, 20:44.27 | |
RE: Co to je?Pokud chcete vedet vic o te problematice, tak mi napiste bud na mail dvbts@seznam.cz nebo na icq 206765263 Rad poradim. |
![]() barak200 |
| 26.06.2007, 21:53.01 | |
RE: Co to je?Ty odkazy co mi tady napsal José nefungujou. Nemám problém najít i pochopit co ty jednotlivý pakety obsahujou, spíš mě šlo o to, že mě asi prodavač ošidil, když za deset tisíc mám jen ty český programi.Jinak klobouk dolů, to jsem opravdu nečekal, čekal jsem spíš posměšky jak jsem to tu většinou viděl. Tak mám přijímač (teda celou sestavu) s přijímačem Nokia 9600 (jestli sem to dobře přečet na štítku) kartu Trade-prej je nutný ji hned vyměnit (mám na ni slevu). Tak co s tím dál, poradí někdo? |
![]() xjarmilx |
| 26.06.2007, 22:10.08 | |
No takv tomto případě Tě prodavač neošidil. Bez ohledu na to, kdy jsi celou sestavu kupoval, je tato cena naprosto přiměřená. Horší to asi bude s podporou na tu Nokii. Pokud se nemýlím, tak tento reciver nemá podporu pro EMU, takže jakýkoliv příjem tohoto druhu je vyloučený. Je docela možné, že se mýlím, ale o podpoře pro Nokie se tu snad ještě nepsalo. |
![]() Enik |
| 26.06.2007, 22:13.17 | |
RE: Co to je?1) Ty odkazy fungují, jen si musíš umazat v nich vzniklé mezery, například u toho prvního je to ve slove prehledy, které zde je rozděleno na ,,prehl edy"...( ochrana proti spamovým adresám ) Takže jen umaž tu mezeru anebo prostě klikni tamhle v levym hornim rohu na slovo Přehledy.2)Cena přijímače se neodvíjí a nemá vůbec nic společného s tím kolik to momentálně dokáže na černo dekódovat satelitních programů, ale od něčeho úplně jiného. Takže bakellitový, hnusný, bůh ví od kud křáp, za 1500 může dekódovat všechno možné a poctivá pěkná mašina za 15 tisíc nemusí umět dekódovat vůbec nic. 3)Nokii 9600 podrobně neznám, takže nevím čeho je to schopné a jak je to kvalitní. |
![]() JoséBrtník |
| 26.06.2007, 22:28.58 | |
RE: Co to je?No tu sestavu s Nokií jsem kupoval minulý týden, tak proč mi tu píšete že nemá nějakou podporu. Jak tady píše Enik tak mě snad prodavač neošidil, ale jak to že teda asi není žádná podpora. Nebo je a jak to přepnout na ty ostatní programy. Karty si klidně koupím, vidím, že to EMU je furt honění se za klíčema a tak to na to nemám čas.Díky. |
![]() xjarmilx |
| 26.06.2007, 22:46.47 | |
RE: Co to je?Pokud vím, tak ti nikdo nenapsal, že žádnou podporu nemá ! Já ti napsal, že to nevím, že ji neznám. A Enik Ti napsal, že to s podporou bude horší a že pokud se nemýlí, ale , že je možné, že se mýlí... Takže defakto neví přesně také. Slovo ,,Nevíme" není totéž jako slovo ,,Nemá".Proč je oblíbené VW nebo BMW nebo něco jiného ? Já nevím proč je oblíbený Humax a Ferguson a Dreambox a AB IP Box a Sky Star a nejsou oblíbené jiné...např. Nejlépe asi začít hledat infa o NOKII ne ? Co třeba takhle... http://www.cssf.cz do DVBS Receivery do Nokia 9600S DVB 2000 možnosti |
![]() JoséBrtník |
| 26.06.2007, 22:58.14 | |
RE: Co to je?Děkuji. Asi si nerozumíme. Mě stačí navést, jak v těch softwerech,modulech a EMU či co zprovoznit normální programy navíc mimo českých. Třeba jak sehnat do tohohle přijímače karty nebo moduly.Díky. |
![]() xjarmilx |
| 26.06.2007, 23:05.21 | |
RE: Co to je?co ja vim tak nokie 9600 se uz hodne dlouho nedela . nekolik roku tak nevim ve kterem skladu to jeste nasli |
![]() sta |
| 26.06.2007, 23:06.46 | |
RE: Co to je?Podívej se. Jestli to má nějaké obslužné programy na setting atd. což asi má. Tak si to musíš najít. Prostě budeš na netu hledat diskuse, kde se zaměřují na tento přijímač. Jestli to má nějakou možnost emulace nebo nemá zjistíš také brzy na podobných stránkách. Případný nějaký modul zakoupíš u nějakého prodejce satelitní techniky, stačí, když zde klikneš na nějakou takovou reklamu a doklepeš se k modulům. Přístupové karty ti také nabídnou všelijací prodajci sat techniky. Ty ti také poradí jaký modul potřebuješ pro jakou kartu atd. Možná by jsi si měl napřed ujasnit, co vlastně vůbec chceš chytat. Nebo třeba pořídit motor a podívat se po různých družicích, co je tam FTA tedy FREE atd. atd. Tedy doufám, že to má nějaké volné sloty pro moduly. Což totiž nevím. |
![]() JoséBrtník |
| 26.06.2007, 23:06.58 | |
RE: Co to je?začal bych tam,kde mi to prodali,ať ti řeknou co potřebuješ dalšího na další programy,buď ti potřebné prodají,nebo i zajistí další montáž,prodají ti karty atd.,ale jsou programy,které jsou určeny pro určitý stát a proto tady kartu nekoupíš |
![]() pierrepetr |
| 26.06.2007, 23:11.31 | |
RE: Co to je?pokud v te nokii neni nahrany sovtver dvb2000 tak se tam nevejde naladit ani astra cela ,sachtu na modul ma ja jsem ho kdysi mnel . dobry prijmac ve sve dobe na lazeni a mnel i dobry obraz |
![]() sta |
| 26.06.2007, 23:17.46 | |
stapíše Dobrý večer.Mám otázku-tedy je jich víc. Pár dní si to tady pročítám, jsem úplný laik a nováček. Mám sestavu na příjem českých programů CS Link. asi má astru 3a+1d a ta se vejde do všeho,a co jsi měl kdysi,tak asi dnes nekoupil za 10000 |
![]() pierrepetr |
| 26.06.2007, 23:23.01 | |
@ staNo já mu do toho nechtěl kecat, ale také mi to přijde jako by mu prodali Škodu 120 nebo možná Škodu Favorit. Tedy přijde mi to trošku staré. Někdy dávno jsem si chtěl koupit 9600 nebo 9800 nebo něco takového, ale od té doby už mám asi 7let nebo 5let nebo kolik let Humax a měl jsem v ruce tak asi 5 různých zase už proti starému Humaxu podstatně novějších věcí jako eMtech, Ferguson nebo Dreambox. Takže mi to přijde taky jako nějaký strašný výprodej, ale nevím jestli tedy neudělali třeba nějakou novou verzi nebo něco...No a když jsem teď ze srandy koukal, co to umí, tak to jsou rozhovory z let 2001 a 2003 apod. které jsem k tomu našel ! A když ještě vezmeme v úvahu jak hrozně rychle tohle stárne ? |
![]() JoséBrtník |
| 26.06.2007, 23:27.55 | |
RE: Co to je?neco na nokiji 9600 jsem nasel na tady tech strankach http://web.telecom.cz/dvb2000/dig_load.htm a http://web.iol.cz/dvb2000/download.htm . stacilo jenom v seznamu zadat nokia 9600 a byl to myslim 3 nebo 4 odkaz |
![]() sta |
| 26.06.2007, 23:30.13 | |
RE: co to je?Podívej se na stránku z 25.6.2007.Tam se něco řeší ohledněNokie ale nevím jaký máš typ. |
![]() zizi |
| 26.06.2007, 23:56.38 | |
@ staOno, za vše, hovoří z těch tvých odkazů třeba tohle, cituji, tedy kopíruji:,,Download Software Nokia 9600 - operační systém verze CI2.6, z 11/98 (ci26.zip - 583 kB) Zkouška sériového kanálu pomocí programu "Terminal" ve Win 95/98: provádí se tak, že se spustí program Terminal...." Jo v době, kdy neseženeš na trhu jiné PC, než aby to v sobě měla Vista ! Tak tady píší o Windows 95 !!! |
![]() JoséBrtník |
| 27.06.2007, 08:25.03 | |
RE: Co to je?Tak to mě prodavač okradl? No bylo mě to nějaký podezřelý, že když to přivezl tak to nebylo v krabici. I anténu měl sešroubovanou. Chtěl jsem původně jen CS Link a myslel jsem, že za ty peníze víc nedostanu. Je vidět, že to je jinak, no.Ještě než ho půjdu reklamovat, chci mít jasno v té kartě od Trade. Říkal mi, že si ji mám teď do konce června nechat rychle vyměnit, že končí tahle série. Mám ji se slevou, tak jsem na to přistoupil. Jak se vyměňuje? |
![]() xjarmilx |
| 27.06.2007, 09:03.03 | |
RE: Co to je?No já tomu sice nerozumím, že někdo nejdřív zainvestuje a pak se teprve začne zajímat o to, do čeho dal peníze...ale to se asi povede občas každému... každopádně staré karty TaT se neprodávají určitě přes rok! Byla karta aktivovaná? Na koho? Pokud ji prodavač přinesl zaktivovanou, je to problém - nová přijde na adresu původní aktivace. Jinak na stránkách www.t-t.cz je vlevo Kontrola karet - tam je možno si ověřit platnost a nebo i mailem požádat o pomoc. |
![]() Roy73 |
| 27.06.2007, 09:23.10 | |
RE: Co to je?Karta byla a pořád je funkční. Na koho je aktivovaná to nevím, to na těch stránkách nemůžu zjistit-ale to je přece jedno. Kde se teda vyměňuje? To mám poslat poštou na Trade? To zas ale nepůjdou programi, když ji nebudu mít. |
![]() xjarmilx |
| 27.06.2007, 09:34.20 | |
"Neokradol" Ta...... len Ti pravdepodobne predal staru SAT zostavu, ktoru uz asi niekto mal. Vsak musis vidiet aj na prijimaci, ci je uplne novy a o antene ani nehovorim. |
![]() Mrlko |
| 27.06.2007, 09:42.21 | |
Nokia 9600SNokii 9600S sem uložil do krabice před 5 lety jako sice plně funkční přesto vysloužilou... Její dnešní cenu běžnou na trhu bych odhadl na 500 max 800 Kč. Doporučuji od kupní smlouvy odstoupit! |
![]() mireke |
| 27.06.2007, 09:50.44 | |
RE: Co to je?Přijímač je nový, aspoň tak vypadá. Anténa je taky nová. A ta cena 500-800 Kč to je asi sranda ne? |
![]() xjarmilx |
| 27.06.2007, 10:04.17 | |
Sranda to neníPřed deseti lety sem ji v Německu koupil za cca 1000DM, ale to neznamená že tuhle hodnotu má i dnes :-))) Uvědomuješ si že 10.000 Kč si mohl mít již sestavu pro příjem HDTV? |
![]() mireke |
| 27.06.2007, 10:09.41 | |
Sranda to nenía domnívám se,že tohoto "takyprodavače" bys tu měl zveřejnit a dál při řešení reklamace postupovat za pomoci ČOIky. |
![]() táhlovej |
| 27.06.2007, 10:14.04 | |
RE: Sranda to není...a abychom nezamluvili tu novou kartu, tu dostane (nebo už dostal) poštou on a ta stará brzy skončí. Jaká byla ta sleva? Nová stojí teď myslím 1990,-... |
![]() Roy73 |
| 27.06.2007, 10:22.22 | |
RE: Co to je?Nokii 9600 jsem si koupil caa před 10ti roky a používám ji na chatě jako druhý přijímač. Obrazově a zvukově se jedná o nejlepší přijímač co jsem mněl kdy možnost sledovat. Ve své době kdy neexistovaly Dreambox,Humax, IPboxy a HDD rec se jednalo o nejdokonalejší rec. Umožňoval již ve své době připojit ext.HDD nebo CD/DVD , příjem satelitního internetu do PC, a samozřejmně i dnes zvanou EMUlaci. Je pravda, že v dnešní době jsou sat. přijímače o několik generací dále a umožňují obdobné záležitosti jednodušeji (z hlediska uživatele) a to hlavní - mají rozsáhlejší podporu. Slovem podpora se většinou nejedná o podporu od výrobce, ale od sat.našenců kteří se združují ve "fórech". Nicméně cena 10tis za koplet je opravdu horní hranice. Já bych tu samou konfiguraci prodal max caa za 6tis. |
![]() yan |
| 27.06.2007, 10:34.32 | |
@yanO obrazové a zvukové kvalitě 9600 nemá cenu polemizovat(nový uživatel ji zřejmě beztak neocení),tady jde spíš o to,co to musí být za bezcharakterního hajzla ten "prodavač". |
![]() táhlovej |
| 27.06.2007, 11:03.38 | |
RE: Co to je?No kolik stála karta to nevím, já to dostal jako sadu (přijímač, anténu s konvertorem a kartu) a práci za těch 10 tisíc. Takže to je předražený? To mě fakt podvedl? A tu kartu mě teda v Trade nevymění?Jestli jo, tak beru kamarády a jdu si pro svý peníze za panem prodavačem. |
![]() xjarmilx |
| 27.06.2007, 11:17.53 | |
RE: Co to je?Samotný přijímač Humax 5400 stál někdy dávno 21 tisíc. Když vezmu cenu modulu CRW, který stál tehdy 3-4 tisíce, nějakou anténu, motor, dostanu se někam na 28 tisíc jako prd. Jenže dneska modul CRW stojí tisíc Kč. Humax 5400 stál 15, pak stál 10, pak stál 6. Pak už se přestal prodávat a mrkni se vedle do bazaru, prodává se tam za 2 za 3 za 3 a půl, co kdo dá. A to k tomu dostaneš ještě moduly CRW a Nagra a karty Fun a programátory na ně a kde, co. Takže cena té Nokie do 1 tisíce Kč ? O kvalitě toho přijímače v jeho době není pochyb. Ovšem dnes bys za 10 tisíc měl, počítejme třeba v ceně 5300,- např. AB IP BOX S 250, motor třeba 1300,- karta TandT 2000,- LNB 500,- anténa 1500,- to je celkem 10 600,- a můžeš si chytat, co a kde chce tě napadne a emulovat si nebo jinak zprostředkovat jaký zahraniční balíček tě napadne a kolik se o tom přijímači budeš schopen naučit, když to srovnám s tím, cos dostal, tak, jo, ukopnout mu palici ...PS: zde u této firmy http://www.trade-technology.cz/ je registrován právoplatný majitel karty a ten také bude písemně vyrozuměn o výměně karty, respektive mu bude automaticky zaslána karta nová na jeho adresu...pokud to nejsi ty, tedy registraci jsi nevyplňoval, máš zřejmě smůlu ! Ovšem kartu lze samozřejmě prodat, dědit, někomu přenechat atd. Ovšem musí se samozřejmě POVINNĚ nahlásit firmě TandT, změna REGISTRACE, jinak je stále majitel, ten, kdo je REGISTROVANÝ ! |
![]() JoséBrtník |
| 27.06.2007, 11:19.59 | |
@xjarmilxTo nejzákladnější - chtěj po něm bílou kartu s vylamovacím čipem a registrovanou na Tebe(za ty prachy tu registraci není problém pro něj udělat),přijímač špatný nemáš,ale vzhledem k tomu,že to musí vzhledem k době výroby komisní zboží,je minimálně několikrát předražený.Kartu s modulem a parabolu s LNB pořídíš za max.4500,-,tak si sám spočítej,jak Tě natáh.A hlavně sem napiš pro další případné zákazníky jeho firmu nebo jméno,aby nedopadli jako TY. |
![]() táhlovej |
| 27.06.2007, 11:38.36 | |
RE: Co to je?Tak jsem volal do Trade, chtěli po mě číslo karty. Tak jsem ji vytáhnul a žádný číslo jsem nenašel, jen nápis OPOS. To bez čísla mám asi smůlu na výměnu. Nebo je to číslo jinde? |
![]() xjarmilx |
| 27.06.2007, 11:42.57 | |
RE: Co to je?HAHAHAHA, tak to je ještě lepší !!! Takže nemáš originální kartu, ale falešnou pirátskou kartu. tzv. OPOSku. To je další možnost neoficiálního příjmu, tedy, že se cosi nahraje do jakési chipové karty a ta pak předstírá, že je origoš. Nevím, co vše lze v současné době nahrát do OPOS, tedy, co z toho umí chodit...takové kartičky si můžeš prohlédnout třeba na www.jecny.cz frčí třeba Didem na to chodí německý balíček Premiere atd. atd. |
![]() JoséBrtník |
| 27.06.2007, 11:44.14 | |
RE: Co to je?Presne tak. Oklamal ta. Taku istu Nokiu ti predam za 2000,- , ale odporucil by som ti kupit nejaky sat. prijimac z EMU (napr. Ferguson,OpenBox - cena okolo 3500,-) a do neho mozes kupit CS kartu za 2000 (tu co ti dal on, ta skonci a nova prijde na adresu toho kto ju registroval - cize on by ti mal dat druhu a nie aby si ju ty niekde vymienal - ani to myslim nejde). Celu tu zostavu sat,kartu a tanier aj s motorom mozes mat za cenu okolo 6000-8000,- ale s tym ze budes chytat vsetky druzice a pojde ti tam okrem tej legalnej karty CS aj vela dalsich programov v EMU (SlovaLink, Premiere, TPS, D+ atd..). Akurat nikde nebudes mat zarucene ze to pojde nastalo. Kazdu chvilu nejaky balik v EMU vypadne a treba so tomu venovat aby zase nabehol. V tvojom pripade by som za kazdu cenu od neho chcel aby tio tu kartu vymenil on a ku sat. pytal Zarucny list. Ak ti ho neda, tak je jasne ze s nim ta oklamal a dal ti stary. Naozaj neviem o tom ze by sa este niekde predaval (aj ja ho mam v krabici uz min. 4 roky). Ak by mi ten zarucny list nedal, tak by som ho nahlasil (je to jeho povinnost - ale samozrejme len ak si si nechal doklad o kupe, inak s tym nic nezrobis.). |
![]() Billysk |
| 27.06.2007, 11:52.09 | |
RE: Co to je?Kym som napisal predchadzajuci prispevok, tak som nevidel ze si uz poslal dalsi prispevok o tom, ze tam mas oposku. Tak to ta jednoznacne OKRADOL - to nie je originalna karta a legalna uz vobec nie. Tu urcite nevymenis nikde. Bohuzial asi by som ho nahlasil na POLICIU. Je to tvoja jedina moznost, ale aj tak moc neverim, ze sa ti tie peniaze ste vratia. Bude sa tazko dokazovat ze si to od neho kupil - som si isty ze nemas ziadny doklad o kupe. Ale aspon ho mozu sledovat a chytit ked sa bude snazit o dalsi podfuk alebo ak mu doma najdu podobne karty na predaj. Inak neboj sa, ak to nahlasis, tak by ta nemohli zalovat za to ze sledujes nelegalny prijem (lebo tym ohlasenim, das jasne najavo ze ty si o tom nevedel a ze si skutok oznamil hned ako si to zistil - budu radi aj za toho jedneho oznameneho, ak to robi vo velkom, tak posedi). |
![]() Billysk |
| 27.06.2007, 11:55.31 | |
RE: Co to je?Cože??? To je nějaká pirátská karta??? A co to znamená? Že je lepší nebo horší než ta od Trade?Záruční list mi nedal s tím, že ten jeho paragon s datumem ho nahradí- tedy dva roky na funkčnost celý sestavy. V paragonu mám napsaný satelitní sada pro příjem digitálního signálu, zaměření signálu, návrh řešení, kalkulace, práce a DPH. To je všechno co v tom paragonu je. Tak to dřív než mu rozbiju papuli, tak to asi ale půjdu na bezpečnost to nahlásit. |
![]() xjarmilx |
| 27.06.2007, 11:57.08 | |
tak toto je.......zrelé na nahlásenie na Políciu.Ten predavač je....... |
![]() gorefan |
| 27.06.2007, 12:06.51 | |
RE: Co to je?No na CS Link jsou dvě oficiální karty TRADE AND TECHNOLOGY a GITAL. Káždá z nich má svoje + a -, ale zase se to tolik neliší. Tam jsi legálním uživatelem. Nelegální karta, kterých jsou stovky je v podstatě to samé, co to emu. Tedy cca za dvě hodiny CS LINK něco změní a máš po obraze. Takže v tom to případě bych dal přednost té legalitě ! Na druhou stranu kdysi do Oposky šly nahrát takové údaje, že z toho chodil Digi Turk nebo takové údaje, že z toho chodil holandský Canal Digitaal nebo, že z toho chodilo celé MTV atd. Co z toho všechno je schopné jít dnes nemám tušení ! Když bych ji měl sám a to zdarma, tak bych si s ní hrál. V rámci tohoto prodeje bych ho ovšem donutil ji sežrat. Asi tak... |
![]() JoséBrtník |
| 27.06.2007, 12:07.33 | |
RE: Co to je?Ak ti dal doklad (a je tam dokovnca aj razitko firmy), tak si za vodou. Ked to nahlasis na policiu, s tym papierom mas dokonca velku sanca na vratenie celej sumy. Ten papier (ak su tam ovsem prave udaje) dokazuje jednoznacne to ze ta PODVIEDOL. OPOS je urcite horsia - asi od 1.7.2007 (zalezi na tom kedy CS prekoduje) ti na nej uz nepojde vobec nic. Vela stastia a dufam ze sa ti tie peniaze vratia. |
![]() Billysk |
| 27.06.2007, 12:14.19 | |
xjarmilxOPOS je pirátská karta-tzn.že až TaT dovymění všechny karty tak Ti už nepůjde a nikdo Ti ji samozřejmě ani nevymění.Budeš si muset pořídit originální kartu TaT nebo Gital na legální příjem CZ programů.PS:Paragon s razítkem a podpisem by měl stačit-doklad to je. |
![]() petr47 |
| 27.06.2007, 12:18.48 | |
RE: Co to je?Tak jsem tomu pacholkovi volal. Zvedl mi to až když jsem volal z jiného telefonu.Všechno je prý podle toho dokladu v pořádku, dodal co naúčtoval, stojí to tolik proto, že musel měřit signál a dělat návrh (knowhow) a práce je drahá. Přijímač je prý v pořádku , je to digitální přijímač s kterým ty český programy chytnu. O žádné pirátské kartě neví. Prej mi to prodal s legální Trade kartou a co tam mám teď on netuší. Tak nevím, svědky nemám. Asi to oznámím ještě na národní výbor na živnostníky jestli je to v pořádku, takhle vystavovat doklad. |
![]() xjarmilx |
| 27.06.2007, 12:19.37 | |
RE: Co to je?Čistě jako humorná vložka. Si nějak tak matně vzpomínám. Nedělal náhodou GITAL, když začínal aby se chytil na trhu nějakou časově omezenou akci, že byl ochoten měnit své karty, za cokoli ? Tedy jak staré T a T, tak i Oposky, Penty apod ? |
![]() JoséBrtník |
| 27.06.2007, 12:24.13 | |
RE: Co to je?Ted jsem koukal na Gital ta akce ještě běží,ale jen do konce června.Sleva 100,-kč. |
![]() petr47 |
| 27.06.2007, 12:26.56 | |
RE: Co to je?Šel bych mu to vrátit-starý přijímač bez záručního listu,bez krabice?,nelegální karta...Odkud je ten šikula?Jako varování pro ostatní. |
![]() petr47 |
| 27.06.2007, 12:27.35 | |
RE: Co to je?Tak myslím,že bychom se tu rádi dozvěděli adresu firmy, která tento komplet dodala.... |
![]() ja007 |
| 27.06.2007, 12:33.21 | |
RE: Co to je?www.gital.cz tak toho bych asi neváhal využít, protože do té Oposky stejně nejspíše nikdy nic, ty, nahrávat nebudeš i když by na to náhodou někdy ještě třeba něco šlo o čemž ale taky mezi jiným, dost pochybuju... ( Oni vždycky raději udělají úplně nové karty. tzv komerční hack ) no, jinak ti říkali aby jsi ho zde zveřejnil, už to četlo 1700 lidí, což už je slušná ostuda... |
![]() JoséBrtník |
| 27.06.2007, 12:42.00 | |
@xjarmilxměl jsem podobnou zkušenost-prodejce z Přerovska |
![]() karel 4 |
| 27.06.2007, 13:03.21 | |
RE: Co to je?"V paragonu mám napsaný satelitní sada pro příjem digitálního signálu, zaměření signálu, návrh řešení, kalkulace, práce a DPH. To je všechno co v tom paragonu je."...hmmm, tak co ten prodejce porušil? Někde nějaká písemná zmínka o CSlinku? O kartě? Je zlodějské předražení trestné? Obávám se, že je to důvod ke skřípnutí pod krkem a podušení, ale ne k žalobě... |
![]() Roy73 |
| 27.06.2007, 13:17.03 | |
RE: Co to je?No právě, teď to taky tak vidím jako Roy. Podvod od začátku. Darebák dobře věděl co a jak. Asi to není poprvé.Proto nevím, jestli bych se jeho zveřejněním nedopustil nějakého fo pa. Telefon mě už nebere. Asi ho budeme muset s kamarádama navštívit. |
![]() xjarmilx |
| 27.06.2007, 13:19.57 | |
RE: Co to je?S tím paragonem máte pravdu,ale třeba by policii zajímalo co že za kartu je v tom přijímači-no nic,každopádně bych mu dal po papuli. |
![]() petr47 |
| 27.06.2007, 13:24.33 | |
RE: Co to je?Navíc poučení pro všechny-chci-li si něco takového pořídit,tak nejdříve studovat fora a nebát se zeptat. |
![]() petr47 |
| 27.06.2007, 13:31.26 | |
Tak nevímPo přečtení celého fóra mám tak trochu dojem, že je to celé jakési divné. Xjarmilx něco koupí, zaplatí, až pak začne řešit, že to stálo moc, a co by se s tím teď dalo dělat. Zjistí, že komplet je dvakrát předražený, a za půl hodiny nato se ukáže, že situace je ještě mnohem zapeklitější, pač v tom má vraženou OPOSku. Nevím, jestli si xjarmilx tak trochu nedělá srandu.Ale pro případ, že to xjarmilx(e) opravdu myslíš vážně, tak s tebou soucítím, a každopádně toho člověka bezohledně udej (minimálně tady na fóru, ale raději alespoň na ČOIce, nebo bůhvíkde (sám si tím nejsem jistý)), protože tohohle všeho najednou je schopen jen někdo, kdo si nic jiného nezaslouží. |
![]() Louskacek |
| 27.06.2007, 13:37.05 | |
RE: Co to je?1. Naletěls. Cena je nesmyslná, karta je ilegální, podvodná. To riziko při podobných koupích vždycky je. Kupuj v renomovaných kamenných obchodech, nech si do účtu napsat všechny současti včetně výrobních čísel a tyto problémy mít nebudeš.2. Co můžeš udělat? - Návštěva s kamarády musí být velmi velmi opatrná. Stačí malinko - on třeba nebude dělat tytéž chyby, co ty - a svezeš se ještě pro vydírání nebo loupež (stačí zdokumentovaná pohrůžka násílím). - Osobně si myslím, že by bylo nejlépe říct to asi takto: chtěl bych odstoupit od kupní smlouvy za oboustranně přijatelných podmínek (například uhradit anténu a její montáž cca 1500+1500 Kč) a vrátit zbytek, kdyby to náhodou nešlo, nezbude mi než navštívit advokáta a kdoví co ten s tím provede, třeba to odnese na Policii - a ono takové prodávání OPOSek pro živnostníka může být dost drahá sranda. Prokázat dodávku lze i jinak - třeba svědectvím dalších osob. Ono ani nejde v tomto případě o to, jestli se prokáže, že ti tu oposku prodal on, ale o to, že mohou následovat třeba domovní prohlídky a další vyšetřování, kde se může najít hromada důkazů i bez potřeby prokazovat zrovna tvoji oposku. To bych mu zrovna řekl, že chápeš, že nemusí být jednoduché dokázat, že ti opos dal zrovna on, ale že se při vyšetřování dalších jeho zákazníků, jeho skladu a prostor stejně důkazy najdou - ona to asi nebude jediná oposka, co prodal, že. Kdyby se nebyl ochoten dohodnout, můžeš zvážit, co dál. Jestli skutečně navštívit tu Policii nebo ne. protože ti hrozí, že přijímač i s kartou už nikdy neuvidíš. To, že nejsi ochoten zveřejnit dodavatele ani tady, ovšem tvé historce na důvěryhodnosti v mých očích nepřidává. Faux paux je zrovan to, že to neuvádíš. Sorry, ale ono to třeba taky může být dost jinak. Přechytralých zákazníků si asi každý z místních členů, kdo satelitní techniku prodává zažil dost. Ale to na dálku rozhodnout nejde. |
![]() Antonín |
| 27.06.2007, 13:40.24 | |
RE: Co to je?No, to je fakt, že na to přicházím postupně a je to docela šok. S tou kartou je to tak, že mi prodavač říkal, že ji nemám zbytečně vytahovat, aby se uvnitř neošoupaly kontakty. Tak jsem ji vytáhl až dneska.Už to mám demontovaný, půjdeme mu to prohodit oknem, hajzlovi. Telefon absolutně nebere. |
![]() xjarmilx |
| 27.06.2007, 13:44.18 | |
RE: Co to je?Už dávno jsi měl být na ČOIce,už jen prodej té 9600 Ti dává právo odstoupit od smlouvy - i kdyby to mělo jít soudní cestou(dostaneš zpátky prachy a koupíš si něco normálního).HLAVNĚ SEM NAPIŠ JMÉNO NEBO NÁZEV FIRMY,určitě to pomůže několika dalším se nespálit. |
![]() táhlovej |
| 27.06.2007, 13:50.04 | |
RE: Co to je?No jde o to, že tenhle prodavač mě sám při konzultaci a montáži vpodstatě navedl na tyhle stránky, že sem přispívá a radí tady a inzeruje. Teda jsem ho bral jako odborníka, protože mě ukázal Přehledy a navedl na základní orientaci co kde najít.A teď sem napíšu jeho jméno? Já nevím, pořád si nejsem jistej, jestli to co mi píšete je tak velkej podvod anebo to jen předražil. I když ta karta je pirátská, jak píšete. Je mě z toho na blití. |
![]() xjarmilx |
| 27.06.2007, 13:52.28 | |
RE: Co to je?Antonín a Louskacek, napísal ste presne to čo si myslím od začiatku čítania tohto príspevku ... je to divná historka ...V poslednej dobe mám pocit, že si tu na fóre niekto robí peknú srandu s nezmyselnými otázkami a historkami ... Možno sa mýlim ... |
![]() kuxoft |
| 27.06.2007, 13:54.31 | |
@xjarmilxAntonín TI to napsal dobře - ovládni emoce,nahlaš reklamační případ ČOIce(a dál to nech na ní) a POČTVRTÉ Tě žádám o zveřejnění toho bezcharakterního hajzla. |
![]() táhlovej |
| 27.06.2007, 13:56.49 | |
RE: Co to je?Jo historka je to divná. Až se ti něco podobnýho přihodí (to ti ale nepřeju), jak asi budeš reagovat, když tomu nerozumíš. Myslel jsem, že je všechno O.K. a chtěl jen poradit, jak chytat více programů a co k tomu potřebuju. Na co jsme společně přišli je pro mě docela šok a furt nevím, jak to vyřešit. Kdyby mě alespoň zvednul ten telefon. |
![]() xjarmilx |
| 27.06.2007, 14:03.13 | |
RE: Co to je?keď niečo idem kúpiť, tak si zistím ceny minimálne z dvoch zdrojov ... a nie od prvého fušera na ktorého narazím, a na ktorého nechcem upozorniť ostatných neskúsených ... |
![]() kuxoft |
| 27.06.2007, 14:05.00 | |
RE: Co to je?Když se ti to podaří nějak vrátit, tak se zkus na montáži domluvit s někým, komu věříš. Úplně nejnižší cena, na kterou se dá dostat (parabola (80 - 100 cm),LNB,konektory,kabel,motor,přijímač s EMU (ale bez slotu na kartu)) je cca 3500,-. Totéž s přijímačem, do kterého lze dát karty může vyjít jen o 1000 víc. Ale musíš holt shánět a běhat. Jo, a samotné karty jsou docela drahé, a nejsou v té sumě započítané... |
![]() Louskacek |
| 27.06.2007, 14:06.09 | |
@kuxoftMožná máš pravdu,ale v tomhle případě bych žádný úmysl "pobavit" nehledal.Zas tak divná historka to není,už párkrát jsem byl požádán o namontování několikrát předražených nebo nefunkčních sat.kompletů,koupených bůhví kde. |
![]() táhlovej |
| 27.06.2007, 14:08.42 | |
xjarmilxMyslím, že pokud se rozhodneš ke zveřejnění teď, tak ten telefon do 5ti minut zvedne :-))) |
![]() Roy73 |
| 27.06.2007, 14:13.02 | |
RE: Co to je?Uf, tak jsem nedal pokoj a nechal mu telefon opakovaně zvonit. Zvedl to a pohrozil jsem mu tou ČOI,policií a živnosťákem. V podstatě se mi vysmál, že se dobře baví a čte to tady.Až když jsem mu řekl, že tady udám jeho adresu i s telefonem, tak couvnul a mám mu to navečer přijít vrátit. Kartu prej nechce a strhne mi 2000 za tu údajnou TRADE co mi tam dal. A taky 2000 za práci. Tak nevím, tu nelegální kartu mi tam dodal a teď se k ní nehlásí. Dá se nějak použít? |
![]() xjarmilx |
| 27.06.2007, 14:14.43 | |
RE: Co to je?Jo, Roy máš skoro pravdu. Mezitím co sem telefonoval a pak tohle psal, už to proběhlo ale opačně. |
![]() xjarmilx |
| 27.06.2007, 14:28.20 | |
@xjarmilxVěř mi,že s tím "PRODEJCEM" se slušně nedohodneš,chce Tě odrbat znovu.Já osobně bych nahlásil reklamační případ ČOIce.Tohle řešení má jednu ohromnou přednost - ten případ se bude řešit bez Tvých i jeho emocí.H O W G. |
![]() táhlovej |
| 27.06.2007, 14:31.05 | |
RE: Co to je?Tu OPOSku bych mu vrátil taky, jinak se necháš prachsprostě okrást. |
![]() Louskacek |
| 27.06.2007, 14:31.39 | |
...a samozřejměžádné prachy mínus 2000 za kartu... |
![]() Louskacek |
| 27.06.2007, 14:37.37 | |
RE: Co to je?Tak oposka bude do měsíce k ničemu, bez originální karty nebo její úhrady se s ním nerozcházej!! To je podstatně větší přečin než odprodej zastaralého přijímače! Tady to četlo 2 tisíce lidí a leckoho bude zajímat, jak to dopadlo, takže ve strachu ze zveřejnění jména by se měl ten taškář chytit za nos!!! |
![]() Roy73 |
| 27.06.2007, 14:39.02 | |
RE: Co to je?No tak co teď. Vzhledem k tomu že to tady čte tak asi nemá cenu to dál rozpatlávat. Beru tu hromádku železa i s kartou a kamarády s kamerou a půjdu za pánem.Díky za pomoc. |
![]() xjarmilx |
| 27.06.2007, 14:53.35 | |
RE: Co to je?Keď to tu ten "obchodník" číta, a dobre sa baví, tak sem daj jeho meno a firmu, nech vieme kto je ten šikovný a na koho sa máme obrátiť v prípade záujmu o sat. komplet ... |
![]() kuxoft |
| 27.06.2007, 14:54.45 | |
dosť čudné......nejak sa to nechce verit ani mne...v dobe internetu si zistovat skutočnú cenu až po kúpe je divné...a je úplne jedno o akú oblast sa jedná a či mám alebo nemám aspon minimálne vedomosti z danej oblasti...elektronika, stavebníctvo, strojárstvo, obchod všeobecne...kto si to nezistí pred kupou zbytočne "plače nad rozliatým mliekom" |
![]() Hix |
| 27.06.2007, 15:03.08 | |
na druhej strane...ani doba internetu neopravňuje k predaju pirátskych kariet... |
![]() gorefan |
| 27.06.2007, 15:36.30 | |
RE: Co to je?příspěvek k posledním příspěvkům:1) Osobně mám od samého začátku pocit, že jde o dobrý vtip nebo něčí studii, za účelem získání určitého materiálu nebo varování apod. Myslím v dobrém slova smyslu. Podle toho, jak to probíhá. 2) Ovšem nevidím, v tom nic, tak nemožného. Když jsem si kupoval své první PC, až po půl roce, když jsem to zavirované potřeboval přeinstalovat jsem se začal pídit po originálním CD s Win a teprve tehdy zjistil, že nic takového vůbec nemám a že to mám vlastně celé nelegálně. Pravda je, že tehdy nikde neprobíhala taková osvěta Mrkvochvostu jako dnes. Ovšem u sat příjmu neprobíhá do dnes. Takže pokud to zjistil za týden, je relativně ještě borec. Nehledě na to, že jsem se 2x v posledním půl roce setkal s nabídkou, kdy ,,satelit na cs programy" bylo prodáno FTA a CS i SL šlo z EMU !!! Naštěstí se mě dotyční zeptali v hospodě, takže jsem jim to hbitě rozmluvil. 3) Samozřejmě dát mu do huby byla spíše z mé strany sranda. Pak z Tebe bude tahat ještě 10 let peníze za vyražené zuby. Spíše jít na ještě stále přátelskou domluvu. Nevíme sice zde anténa je Fe nebo Al, zda má 85cm nebo 100cm nebo 120cm, nevíme zda LNB má 0,2db nebo 0,6Db. Ale i za cenu, že je to Fe a 0,6db šel bych asi na tohle. 2 tisíce za anténu + 2 tisíce za montáž+naladění. Vrať mi 6 tisíc. Tady máš zpět Nokii+Opos. Jinak ti budu dělat ostudu na netu kudy budu chodit a už neprodáš ani knoflík. Do teď nebyl zveřejněn. Ovšem, když už jsi to odmontoval... |
![]() JoséBrtník |
| 27.06.2007, 15:45.28 | |
RE: Co to je?Přátelsky to asi nepůjde, on tu kartu zpátky nechce. Asi nepočítal s tím, že na to přijdu takhle brzo či co. Nerozumím tomu, proč mě říkal, že si ji mám vyměnit do konce června. To musel vědět, že na to přijdu.Nebo je mu to úplně fuk. No počkám na kamarády až přijdou z práve a jdeme na to. |
![]() xjarmilx |
| 27.06.2007, 15:51.05 | |
RE: Co to je?no už ten manual na to stahovat nebudu, když už jsi to odmontoval, ale čistě teoreticky někde v menu, instalace nějaký údaj jako cam nebo tam někde by mohlo být něco jako info smart card a tam někde by ti to mohlo zcela přesně vypsat verzi té karty, protože i oposek je několik typů... |
![]() JoséBrtník |
| 27.06.2007, 17:16.11 | |
RE: Co to je?Tak šrot je z baráku venku, peníze - celých 10 litrů v kešeni. Mám dobré kamarády, podrželi pána pod krkem. Nic mu nezbylo, když jeden z kamarádů "zavadil" o nějakou televizku co tam měl na opravu. Docela šlupka, když baňka lupla.Tak a teď můžu v klidu vybírat co koupit. Děkuju všem za pomoc, zvláště pak Josému. |
![]() xjarmilx |
| 27.06.2007, 17:55.06 | |
RE: Co to je?Zazvonil zvonec a pohádky je konec. |
![]() petr47 |
| 27.06.2007, 17:57.34 | |
RE: Co to je?Pohádky jo? Spíš zlýho snu. Nikomu nepřeju. Už pečlivě studuju fórum i rady v ABC apod. |
![]() xjarmilx |
| 27.06.2007, 18:01.43 | |
koniec kovbojky ?zazvonil zvoniec a kovbojky je koniec ?...a teraz by sem mohol napísat ten "predavač" čo to tu "číta a dobre sa baví" ako to videl z druhej strany...a juhoamerická telenovela može pokračovat... |
![]() Hix |
| 27.06.2007, 18:38.44 | |
RE: Co to je?No tak ten sem jen tak nenapíše. Určitě ne k tomuhle tématu. Ale věřím tomu že se nestydí a zkoušet to bude na Neználky dál. Tomu vychcanost z očí přímo koukala. |
![]() xjarmilx |
| 27.06.2007, 19:27.11 | |
Happy Enda keď to skúsi na ďalšieho, Ty sa budeš baviť že?Aj tak si myslím, že to je celé pekná rozprávka a zabávala tu kopec ľudí celý deň. Že neuvedieš jeho meno je toho dôkazom. Verím, že sa takéto niečo môže stať, ale Tvoje podanie príbehu mi príde vymyslené ... No, hlavne že máme Happy End. |
![]() kuxoft |
| 27.06.2007, 19:50.45 | |
RE: Co to je?V celé záležitost je zajímavá jedna věc a to hned 2x.Za prvé i ve vztahu k tomuto článku na hlavní straně https://www.parabola.cz/clanky/2690/konci-vymeny-karet-trade-and-technology/ by to mohlo končit i zhruba takto: Děkujeme Vám za účast v reklamní kampani T a T za účelem upozornění končící výměny karet a zamezení pirátského příjmu CS Link. A pak ještě jednou věcí. Během této debaty padla zmínka o tom, že dotyčný zde i inzeruje, tedy chápu to tak, že si zde někdy zaplatil reklamní banner a nikoli tak, že sem dá inzerát do Bazaru. Takže, když si uvědomím všechny reklamní bannery, které jsem tu kdy zhlédl a odečtu ty o kterých je mně osobně 100% jasné, že je mohu vyloučit. Těch potencionálních, co zbude, je zatracně málo. |
![]() JoséBrtník |
| 27.06.2007, 20:07.11 | |
RE: Co to je?Vlastně teď už to můžu říct, peníze mám doma.Jedná se o Emila Záhorského,firma ElSat, Lešany u Skutče. Telefon sem dávat ale nebudu, nechci být stejná k*rva jako on. Tou inzercí jsem myslel tu v sekci Bazar, mívá tady občas něco na prodej co sem si všimnul podle mailu. |
![]() xjarmilx |
| 27.06.2007, 20:13.26 | |
RE: Co to je?OK. Dobrá. Tak hezky studuj a všímej si taky věcí jako HDTV a MPEG 4. Já byl taková nepochopitelná kráva, že jsem si o tom četl 2 roky, než jsem si šel koupit tu svoji mrchu, co na ní do dneška koukám... |
![]() JoséBrtník |
| 27.06.2007, 20:34.58 | |
RE: Co to je?Jenom se divím,že se této opravdu dlouhé debaty nezůčastnil pan Jaivan.A nebo,že by????????Určitě se bavil. |
![]() Fero Ch |
| 27.06.2007, 21:38.06 | |
RE: Co to je?Až príliš kľudná debata bez akýchkoľvek blbých poznámok a posmeškov ... naozaj divné ...A ani google nepozná Emila ... |
![]() kuxoft |
| 27.06.2007, 21:45.26 | |
To JoséBrtníkJo, jo, já taky děsně dlouho studoval. Hlavně teda proto, že jsem furt vymýšlel (coby student) jak to spatlat co nejlevněji. Což se nakonec i celkem podařilo... :-)A můžu říct, je to SUPER jazykově-technická vzdělávací ZÁBAVA, ikdyž většina "obyčejných" lidí vidí v satelitu akorát "milion debilních programů v cizí řeči". :-D |
![]() Louskacek |
| 27.06.2007, 21:48.22 | |
Fero ChNo já tu firmu taky nějak nemůžu najít, asi chyba připojení :-)) |
![]() Roy73 |
| 03.12.2007, 18:49.59 | |
RE: kde zadat kody?tak poradte uy mne to stve, ; |
![]() dilinka |