| 06.09.2008, 22:21.39 | |
LogoČT+dopis p. Janečkovi-čekám odpověď a podporuVážený pane řediteli,Jako divák bych měl dotaz ke změně umístění loga u programů ve formátu 16:9. Tuto změnu jsem zpozoroval v září a měl bych ironický dotaz, zda by se logo nemohlo přemístit doprostřed obrazovky. Bylo by ještě rušivější něž je teď. Již jako divák jsem toho musel hodně zkousnout - od zrušení klasického loga, které bylo naprosto geniální, po nevysílání OH v HDTV (to jsme takové socky, že v ČR občané nemají na HDTV televizor - vždyť OH byla dle mě geniální příležitost k rozšíření HDTV v čechách, které je v ČR bráno jako sfi-fi a museli nás předběhnout i =bratři= ze Slovenska). Vše bych pochopil - abych jen nenadával, kvalita ČT na satelitu se opravdu zlepšila, ale to nové umístění loga je hrůza. Ruší, ruší a ruší obraz. Logo by mělo být nenápadné a v rohu obrazovky, a ne uprostřed. Děkuji za vysvětlení nebo nápravu. |
![]() atakdale |
| 06.09.2008, 22:34.59 | |
RE: LogoČT+dopis p. Janečkovi-čekám odpověď a...Podruhé si ten "dopis" nech opravit od někoho,kdo zná český pravopis.Tvůj sloh je úžasný... |
![]() Saxon |
| 06.09.2008, 22:40.41 | |
RE: LogoČT+dopis p. Janečkovi-čekám odpověď a...atakdale: Klid, Janeček, kterého jsem já donedávna uznával jako takového "TV boha :D" s tím tutově nic neudělá. Psal jsem do diváckého centra a zde mi sdělili informaci, že vizuál testovali měsíce přes uvedením ČT24 v 16:9 a že nic měnit nebudou. Taky mě to štve, protože mám pocit, že logo je v 16:9 ještě větší než ve 4:3. Bývávalo menší, více vlevo a se změnou staré úžasné grafiky na tenhle maglajz ztratila ČT svoji pravou tvář. Mně osobně nejvíce chybí ten zajimavý ident "ČESKÁ TELEVIZE" v logu ČT. Identy, kde stojí nějaká ženská a pod ní nápis Česká televize, to je hnus a ne prezentace veřejnoprávního média. |
![]() King |
| 06.09.2008, 22:50.09 | |
RE: LogoČT+dopis p. Janečkovi-čekám odpověď a...prakticky ze vším co si napsal souhlasim akorat by to logo chtělo ještě zmenšit na původní velikost teťkon je ohodně větší a OH byli vysílány od třetího dne v HD a to na DVB-T ale to ČT oficialně nezveřenilo to jsem prakticky zjistil jako jeden z prvních když jsem náhodou nechal proskenovat DVB-T tuner a on tan byl ČT4 SPORT TEST v HD jenom pro upřesnění takže by mne spíše zajimalo proč to nikde oficialně neproběhlo to je dosti zajimavé |
![]() 1801 |
| 07.09.2008, 00:08.04 | |
tady je reakce z CTDobrý den,Loga kanálů jsou umístěna na hranici safe zóny, kde máme zaručeno, že budou čitelné jak u obrazovek 4:3 při přepnutí do formátu letterbox, tak pro obrazovky 16:9, kde je obraz oříznut.Při porovnání s jinými stanicemi jsou naše loga umístěna ve stejných místech jako u jiných stanic pro vysílání 16:9 a navíc, díky své průhlednosti neruší obraz, jako například identifikační značky Novy, Primy a i řady zahraničních stanic, které jsou barevné a neprůhledné.Jedná se tedy v o technický problém, který souvisí bohužel s tím, že většina diváků ještě nevlastní nové moderní přijímače pro nativní signál 16:9 a tudíž se jim výše uvedené skutečnosti jeví jako nedostatek ČT. Opak je však pravdou, nový layout 16:9 byl testován řadu měsíců před začátkem vysílání na ČT24 a není tedy v moci České televize situaci řešit jiným způsobem. Nicméně plně respektujeme i Váš negativní osobní názor a předáváme jej k využití kolegům z oddělení Vizuální prezentace ČT, protože možné vylepšující změny či úpravy vizuálního stylu České televize na podkladě ohlasů našich diváků samozřejmě nevylučujeme. S pozdravem (Zachovejte, prosím, historii e-mailu, pokud na něj budete reagovat.) Miroslav Řečínský ČESKÁ TELEVIZE Divácké centrum Kavčí hory 140 70 Praha 4 Tel.: 261 133 931 Fax.: 261 014 101 e-mail:info@ceskatelevize.cz http://www.ceskatelevize.cz |
![]() 007 |
| 07.09.2008, 00:15.06 | |
RE: LogoČT+dopis p. Janečkovi-čekám odpověď a...Pokud ma p. Recinky pravdu tak pred 1.9. tedy bylo logo pri vysilani 16/9 umisteno spatne a 16/9 zobrazovace ho nevidely ?? Muze to nekdo potvrdit ??Podle me je to pitomost, pak maji spatne logo na ORF, spatne na svycarske SRG atd ... Vsimnete si napisu "zive", to daji nad logo, tedy tam evidentne prostor je a urcite je prostor i smerem doleva. Chce to co nejvice nespokojenych divaku a davat jim to najevo, ze jsou tady pro divaky a ne naopak. |
![]() 007 |
| 07.09.2008, 01:23.28 | |
RE: LogoČT+dopis p. Janečkovi-čekám odpověď a...Mohlo být ještě hůře, pro Vás nespokojence. Doba, kdy budou mít všichni doma širokoúhlé placky je ještě daleko a řešení ČT je pochopitelné, zejmé při nastavení nechutného Pan Scan ořezu u DVB-T(S)přijímačů pro nemilovníky 16:9 nebo Letterboxu u klasických TV. Je zvláštní, že na to jak všichni, co můžou přijímat britské stanice jako Scuzz, Flaunt, NME TV, Bliss, jsou rádi, že sledují obsahově kvalitní stanice a na logo si snad ještě u nich nestěžoval.A nejen na logo, ale i titulkování skladeb uprostřed obrazovky. Myslím, že až bude 70-80proc domácností vybaveno plackou na zdi, loga se vrátí zpátky do horních dolních rohů obrazovky. |
![]() meduzka |
| 07.09.2008, 01:38.11 | |
007zasílám na tomto odkazu: http://leteckaposta.cz/701487049logo CT1 - 16/9 - 3.8. logo CT1 - 16/9 - 7.9. 3.8. je vidět logo více vlevo a menší. |
![]() Rambo |
| 07.09.2008, 02:10.41 | |
RE: LogoČT+dopis p. Janečkovi-čekám odpověď a...Hezký. To, co uvádí 007 mi naprosto doslova psali též. |
![]() King |
| 07.09.2008, 08:34.04 | |
RE: LogoČT+dopis p. Janečkovi-čekám odpověď a...Bud rad ze Ti nenapsal:Mily pane, pokud se Vam nase logo nelibi, nedivejte se na nasi stanici, ale to Vas neopravnuje neplatit koncesionarske poplatky, stoji na tom me odmeny :))) |
![]() flukes |
| 07.09.2008, 09:12.37 | |
@RamboDiky za snimky, je to zcela viditelny posun. |
![]() 007 |
| 07.09.2008, 09:16.46 | |
Při sledovanosti ČT24je docela logické, že se příliš lidí nebránilo. Nehledě na to, že u zpravodajské stanice je kladen důraz na něco úplně jiného. Pravdou tedy je, že logo ČT ve formátu 16:9 je hodně vlevo a ruší!!! Jedná se o podobnou situaci jako při zavedení nového loga ČT. Tehdy také bylo logo hodně v obraze, a až po protestech diváků došlo k nápravě. Tehdy to platilo o všech formátech vysílání, dnes to platí jen pro 16:9. Jak je vidět, tak ČT není službou občanům. Divák je jen povinen platit výpalné. Televizi už si vyvolení budou dělat sami. Měli by se už v ČT konečně probrat. Jsou službou veřejnosti, takže by měli sloužit a nikoliv diktovat! |
![]() Enik |
| 07.09.2008, 09:18.21 | |
RE: LogoČT+dopis p. Janečkovi-čekám odpověď a...Taky jsem psal do diváckého centra ČT,že to logo je hrozné ,ale není to nic platné.Oni totiž náš názor koncesionářských poplatníků stejně neberou v potaz.Vrazily do toho dost peněz,někdo to schválil tak proč to měnit!!!??? |
![]() Hanz |
| 07.09.2008, 11:18.33 | |
@meduzkaje tady doba, kdy je nutné mít doma zobrazovače 16:9, pokud má divák zájem něco vidět. Proč brát ohledy na ty, kterým je naprosto jedno, na co čumí? S nástupem vysílání v 16:9 je na CTR televizích 4:3 prostor pro obraz s pruhama nahoře a dole doslova malinkatej a divák vidí velkej prd! |
![]() Mrzout |
| 07.09.2008, 19:33.39 | |
RE: LogoČT+dopis p. Janečkovi-čekám odpověď a...Tak nevím co je u pana Řečínského safe zóna, ale schválně jsem přepnul na 4:3 panscan a logo jsem stejně neviděl, takže asi to není zas až tak safe :))) |
![]() wally |