| 27.06.2007, 16:33.09 | |
Nastavenie paraboly s otáčanímViete mi poradiť ,kde nájdem nejaký postup na nastavovanie paraboly s otáčaním.Ďakujem |
![]() unijoe |
| 27.06.2007, 16:57.15 | |
RE: Nastavenie paraboly s otáčanímNajdi si postup tu na strance dej ABC nahore,tam najdes |
![]() Tobolka |
| 27.06.2007, 18:17.24 | |
RE: Nastavenie paraboly s otáčanímPrvní předpoklad úspěchu je kolmý stožár a když píšu kolmý myslím tím kolmý... |
![]() Ivo SS2 |
| 27.06.2007, 20:11.37 | |
To Ivo SS2a když píšu kolmý - myslím tím svislý. Stožár může být kolmý na kdeco a přesto to není záruka, že je svislý.-) |
![]() Hujer |
| 27.06.2007, 20:31.38 | |
RE: Nastavenie paraboly s otáčanímak nie je presne zvisly da sa poradit dostavi sa uchytenie motora aby potom napr. v BB na AStru bolo presne zvisle,pomoze uhlomer o kolko je zvislost stoziaru vedla max1-2st |
![]() Duzu |
| 27.06.2007, 20:59.40 | |
RE: Nastavenie paraboly s otáčaním@Hujer - konečně jsi se ozval proti tomu nesmyslnému stálému opakování chybnýho výrazu! |
![]() knawi |
| 28.06.2007, 08:49.27 | |
Nastavení motoruod D2MACPro začátečníky: Jak správně nastavit motor: 1.Podívám se do mapy na můj místní poledník a rovnoběžku např. 15,3 VZD a 49.3 SZŠ 2.Po případném nastavení dorazů na motoru uvolním elevační šrouby a na stupnici Lattitude nastavím přesně svou zeměpisnou šířku a utáhnu. Pokud chybí stupnice lattitude a naopak je tam stupnice elevation, nastavím na ní 90° - má ZŠ v tomto případě 90 - 49.3 Na držáku paraboly podle oka nastavím přibližnou deklinaci. 3.Za předpokladu absolutní kolmosti stožáru-vodováha a znalosti pozice jihu - alespoň přibližně, posadím motor na stožár a parabolu na motor tak, aby tyč ke konvertoru, nosná roura motoru-rameno, na kterém visí parabola a stožár byly přesně v přímce. 4.Celou sestavou i s motorem!!! natočím tam, kde si myslím, že je jih - buzola. 5.Na začátku jsem si zvolil souřadnici 15.3VZD = nejbližší družice je Eutelsat W2 na 16E. 6.Motor je stále otočen na nulu-tovární nastavení. Manuálně tlačítkem na motoru nebo softwarově do přijímače zadám své souřadnice a už v hotovém settingu vyberu nejbližší satelit a otočím na něj, dotočím rozdíl, který mi chybí k dosáhnutí nejbližší družice.V mém zvoleném případě je to 0.7° - 16-15.3 na východ). 7.Pokud jsem neutrefil jih - receiver neukazuje signál na předem vybraném transpondéru, povolím šrouby, a točím celou sestavou i s motorem!!! a najdu nejlepší signál a finálně dotáhnu. 8.Povolím šrouby na držáku paraboly a doladím deklinaci podle nejlepšího signálu a utáhnu. 9.Podle nejlepšího signálu doladím SKEW konvertoru natočení v ohnisku. 10.Ještě nikdy se mi nestalo, že bych pomocí tohoto postupu nikdy nedosáhl absolutního utrefení orbitální dráhy. Až v tom budete mít trochu praxi, budete to mít nastaveno za 5minut. Všem motoristům přeji hodně úspěchu a jasnou oblohu při ladění. |
![]() PavelPE |