Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
11.09.2008, 12:16.51

Brum ve zvuku

Mám připojené digi (singl i duál) na spol. sat. anténu (multipřep. EMP-Cp 9/12)a na LCD i plazmě se mě někdy(cca 2 z 10)objeví brum ve zvuku, který nejde nějak odstranit. Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost?Může se tam něco dostávat po el. síťi?Díky
uživatel
ladis
11.09.2008, 16:02.41

Brum ve zvuku

Mám podobný problem .Mám plazmu Panasonic a občas tam mám taky nějaký brum jako ty.Mám Digi, plus DVB-T z Prahy i analog .U mě to jde odstranit tím že v nastavení zadám řeč -dělá to u nastavení hudba.Pokud to nepřestane nebo na něco nepřijdu budu to řešit reklamací.
uživatel
Kaja
11.09.2008, 17:49.46

Brum ve zvuku

Zkušebně vyměn skart kabel
uživatel
hary
11.09.2008, 18:54.44

RE: Brum ve zvuku

Mal som tiez podobnu situaciu tzv. brum ked som mal pripojeny pocitac k TV, ktora bola napojena na spolocnu antenu. Problem odstraneny pridanim nejakej suciastky do zasuvky v spolocnej antene.Uz neviem akej robil to kamos, ale pamatam sa ze to bolo so zlym prepolovanim elekriny v spolocnom rozvode.
uživatel
lza
11.09.2008, 20:13.16

Brum ve zvuku

Tkr Jašek Rožnov p.R vyrábí filtry pro odrušení brumu ze zásuvek sta a kabelovek.Ozn. neznám,používá je UPC.
uživatel
Fanyn
12.09.2008, 01:07.13

Brum ve zvuku

Tak ta součástka se jmenuje galvanický oddělovač. Strká se do zásuvky společné antény. Cena do 100kč. Měl by ho mít každý lepší obchod s elektronikou a sat technikou.
uživatel
Cronos
12.09.2008, 03:52.07

2 země
uživatel
pierrepetr
13.09.2008, 16:33.43

Důvodů pro brum ve zvuku může být hnedle několik.
Rozdílná příčina znamená rozdílné odstranění.
1. Zemní smyčky
Vyrovnávací proudy mezi galvanicky neoddělenými zeměmi tečou přes zem analogového spojení audio a přidávají se (superponují) na signál. Typicky: přístroje napájené z různých fází, různých zásuvek, nebo propojení se zemí STA. Řešení - odstranit (jedna fáze, jedna zásuvka) nebo rozpojit smyčku (ten STA člen), propojit přístroje silným zemním vodičem s malým odporem.
2. Indukovaný brum
Brum se indukuje z transformátorů a síťovhého rozvodu do signálových vodičů. Řešení - lepší kabel se samostatně stíněnými vodiči.
3. Brum z přístrojů
Vadné nebo nekvalitní síťové zdroje, nebo ulomené zásuvky, ulomené dráty.
Většinou to bývá ještě k tomu kombinace.
Nejlepší řešení je propojovat zvuk výhradně digitálně - optickým kabelem, nebo HDMI.
uživatel
Antonín