| 11.09.2008, 12:16.51 | |
Brum ve zvukuMám připojené digi (singl i duál) na spol. sat. anténu (multipřep. EMP-Cp 9/12)a na LCD i plazmě se mě někdy(cca 2 z 10)objeví brum ve zvuku, který nejde nějak odstranit. Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost?Může se tam něco dostávat po el. síťi?Díky |
![]() ladis |
| 11.09.2008, 16:02.41 | |
Brum ve zvukuMám podobný problem .Mám plazmu Panasonic a občas tam mám taky nějaký brum jako ty.Mám Digi, plus DVB-T z Prahy i analog .U mě to jde odstranit tím že v nastavení zadám řeč -dělá to u nastavení hudba.Pokud to nepřestane nebo na něco nepřijdu budu to řešit reklamací. |
![]() Kaja |
| 11.09.2008, 17:49.46 | |
Brum ve zvukuZkušebně vyměn skart kabel |
![]() hary |
| 11.09.2008, 18:54.44 | |
RE: Brum ve zvukuMal som tiez podobnu situaciu tzv. brum ked som mal pripojeny pocitac k TV, ktora bola napojena na spolocnu antenu. Problem odstraneny pridanim nejakej suciastky do zasuvky v spolocnej antene.Uz neviem akej robil to kamos, ale pamatam sa ze to bolo so zlym prepolovanim elekriny v spolocnom rozvode. |
![]() lza |
| 11.09.2008, 20:13.16 | |
Brum ve zvukuTkr Jašek Rožnov p.R vyrábí filtry pro odrušení brumu ze zásuvek sta a kabelovek.Ozn. neznám,používá je UPC. |
![]() Fanyn |
| 12.09.2008, 01:07.13 | |
Brum ve zvukuTak ta součástka se jmenuje galvanický oddělovač. Strká se do zásuvky společné antény. Cena do 100kč. Měl by ho mít každý lepší obchod s elektronikou a sat technikou. |
![]() Cronos |
| 12.09.2008, 03:52.07 | |
RE: Brum ve zvuku2 země |
![]() pierrepetr |
| 13.09.2008, 16:33.43 | |
RE: Brum ve zvukuDůvodů pro brum ve zvuku může být hnedle několik.Rozdílná příčina znamená rozdílné odstranění. 1. Zemní smyčky Vyrovnávací proudy mezi galvanicky neoddělenými zeměmi tečou přes zem analogového spojení audio a přidávají se (superponují) na signál. Typicky: přístroje napájené z různých fází, různých zásuvek, nebo propojení se zemí STA. Řešení - odstranit (jedna fáze, jedna zásuvka) nebo rozpojit smyčku (ten STA člen), propojit přístroje silným zemním vodičem s malým odporem. 2. Indukovaný brum Brum se indukuje z transformátorů a síťovhého rozvodu do signálových vodičů. Řešení - lepší kabel se samostatně stíněnými vodiči. 3. Brum z přístrojů Vadné nebo nekvalitní síťové zdroje, nebo ulomené zásuvky, ulomené dráty. Většinou to bývá ještě k tomu kombinace. Nejlepší řešení je propojovat zvuk výhradně digitálně - optickým kabelem, nebo HDMI. |
![]() Antonín |