| 11.09.2008, 15:57.27 | |
Připojení PC k satelituDobrý den, mám problém s připojením satelitní karty k PC. Jsem začátečník se satelitem, tak omluvte že se tak ptám.Zakoupil jsem si parabolu s přijímačem TOPFIELD TF6000CR a nechal si připojit k televizi. Od paraboly mám natažené 2 kabely, jeden k televizi (tam mám kartu CS Link s povolenými českými programy) a druhý přímo k satelitní kartě Pinnacle PCTV Sat Pro PCI do PC. V televizi vše funguje, ale v PC mi nejdou ty české kódované programy (ČT1, ČT2, Nova...). Jde to nějak obejít aby šli PC přijímat, např. kabel od satelitu tahat přes přijímač u TV ? Nebo musím do PC ještě něco dokoupit ? Mohli by jste mi tedy poradit nějaké levné řešení (student :-) ). Nerad bych zůstal u nějakých arabských atd. programů. Děkuji za rady. Novotný |
![]() novomi |
| 11.09.2008, 16:08.03 | |
RE: Připojení PC k satelituno pokud mas v PC kartu bez podpory karty tak ti nepudou české programy (CT1,2,nova atd.) v satelitu ti to pude pokud tam mas kartu ale asi jo a v PC tam to budes muset dokoupit pokud to ta karta podporuje.. |
![]() enddj |
| 11.09.2008, 16:16.39 | |
RE: Připojení PC k satelitumrkni sem todle kdyz das dohromady s kartou(cslink,skylin..) tak ti to pude http://www.omko.cz/?kod=PCDVBHDCI2 a http://www.omko.cz/?kod=PCDVBHD2 ... |
![]() enddj |
| 11.09.2008, 16:53.23 | |
RE: Připojení PC k satelituNo karta nemá konektor na připojení toho modulu pro kartu, tak bych to potřeboval udělat nějak jinak. A to opravdu nevím jak.Díky za tipy...už se začínám pomalu orientovat. |
![]() novomi |
| 11.09.2008, 17:55.58 | |
RE: Připojení PC k satelitutohle se nejlip resi pomoci dreamu aspol kdy kartu do kompu nasdilis pomoci ethernetu |
![]() bublajs |
| 11.09.2008, 18:01.08 | |
RE: Připojení PC k satelituProstě bys na začátku musel pořídit jiný satelitní přijímač.Pokud bys místo přijímače Topfield koupil IP-Box nebo DreamBox tak si přijímače propojíš do počítačové sítě a můžeš čerpad data z jedné karty. Takto bys musel koupit ještě jednu kartu a připojit ji nějak k počítači. Ale zase ty přijímače (IP-Box a Dreambox) nejsou vůbec jednoduché na obsluhu. Je to spíše hračka pro lidi co mají dost volného času a rozumí trošku linuxu. Takže pro tebe nemám žádné vhodné řešení. Snad někdo něco poradí. |
![]() colombo |
| 11.09.2008, 20:26.04 | |
RE: Připojení PC k satelituJe několik možných řešení.Každopádně potřebuješ kartu pro Skystar v PC i pro Topfield. Kartu ke Skystar v PC můžeš připojit jedině interfacem Phoenix. Takže: a. mít dvě karty Cslink. jednou za čas budeš muset tu z PC (phoenix interface) strčit do přijímače, protože dostupné softy pro PC neumí obloužit automaticky EMM (to je nové zápisy, co karta dostane od providera), jde to jen manuálně, což je poměrně nutné docela něco vědět. b. sdílet kartu (sdílení karet je ovšem při ceně CSlinku skoro marnotratnost, má jakýsi smysl jedině při placených programech měsíčně, jinak asi je levnější mít dvě karty) b1. se stávajícím přijímačem - jedině tzv. splitter, jedna karta a místo karet jak přijímači, tak v phoenixu klientský kus b2. s jiným přijímačem (DM, IPBOX a vůbec všechny linuxové přijímače s RJ45) pak si kartu nasdílíš softwarově přes LAN bez dalších výdajů za phoenixe apod. Software pro PC asi nejlépe WinCSC, ale jsou i jiné varianty, zejména pod linuxem). |
![]() Antonín |
| 11.09.2008, 21:43.18 | |
RE: Připojení PC k satelituto si měl napsat před tím, než si si koupil sestavu na sat. příjem. Teď budeš mít jenom starosti ... |
![]() pepiino |
| 12.09.2008, 12:46.30 | |
RE: Připojení PC k satelituTak sem si v PC nechal SAT kartu na nekódované zahraniční programy a starou analogovou na 4 české programy. Jen mi chybí ČT4 Sport. No co se dá dělat, je to všech moc drahý. Počkám si na digitalizaci Táborska. Všem moc děkuji. |
![]() novomi |