Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
28.06.2007, 09:01.25

Moderní přijímač

Prosil bych všechny kteří mají názor a tip na koupi moderního a výhledově perspektivního přijímače. Žádný nelegální věci mě nezajímají, s tím už jsem si užil. Chci abych mohl přijímat naše programy z CS Linku, pak i další programy. V přehledech je vidět že volných je hromada, hlavně mě zajímají ty HDTV a pak ty ruský. Chtěl bych si časem dokoupit i nějaký zahraniční paket kterej má dobrou kvalitu vysílání, tak aby měl přijímač i volný sloty do budoucna. Připojení do LAN sítě mě nezajímá, nahrávat na HDD bych uvítal.
Prostě dobrej a výkonej stroj pro Pepíka jako jsem já.
Díky za tipy.
uživatel
xjarmilx
28.06.2007, 10:34.45

RE: Moderní přijímač

Na to nepotřebuješ žadnou kvalitu dej si digitv a maš klid"" nebo kup to nejlevnějši co je a koukej" vše je v digitalu , radši investuj do televize!!
uživatel
hodaa
28.06.2007, 10:36.09

Vantage HD-7100

Model HD-7100 bude podporovat kompresní formát MPEG-4 a novou normu DVB-S2 (samozřejmostí je podpora MPEG-2 i normy DVB-S). Přístroj bude mít HDMI a analogový YUV výstup. U modelu nebudou chybět 2 sloty standardu Common Interface pro vložení libovolného modulu a 2 čtečky přístupových karet v systémech Conax, DGCrypt, FireCrypt, Crypton a XCrypt, dále alfanumerický 13-ti místný displej. Pořady bude moci uživatel nahrávat na pevný disk PC přes LAN.

Zatím v prodeji není,objeví se na přelomu září-říjen .
Ale veškeré předpoklady jak uvádíš splňuje.Otázkou ale je kolik jsi ochoten do takového zařízení investovat?
uživatel
Old Master
28.06.2007, 10:48.21

hodaa nepochopils vůbec o co jde.
Old Master děkuji, ale tento nesplňuje mou představu - žádné PC a LAN, navíc ta UNI čtečka neumí Cryptoworks.
Investuju klidně i 10000, hlavně aby to za něco stálo.
uživatel
xjarmilx
28.06.2007, 11:02.01

@ xjarmilx

Co budeš dělat,až se Ti HDD zaplní?
uživatel
táhlovej
28.06.2007, 11:10.59

Smažu co nebudu potřebovat to je snad jasný ne.
uživatel
xjarmilx
28.06.2007, 11:27.59

2 táhlovej: Koupí si nový přijímač.

2xjarmilx:
Malinko se pleteš už v zadání.

Asi v těchto věcech:
1. Kvalita je daná spíše zobrazovačem.
2. Pokud nemáš televiz z HDMI nebo DVI vstupem, tak ti celé HDTV na nic není.
3. V HDTV bezplatně není ke sledování nic než pár promo kanálů, které tě budou bavit tak dva dny. Možná i méně.
4. Pokud si budeš něco platit, dostaneš většinou velmi výhodně i přijímač.
5. Zahraniční pakety si nejde koupit jen tak, není to legální, a tedy máš dvě možnosti - přitlačit firmám - a to jsou desítky tisíc ročně, nebo si to zajistit sám přes známé, a i tak je to 1000-2500 měsíčně.
6. HDD bez PC má jenom limitovaný smysl. Pohodlně nahraju a kouknu později. Jinak je to bez LAN na nic. Každé video udělá dost podobnou službu. Jistě je horší záznam, ale pokud stejně přijde hned smazat, tak an co se trápit kvalitou.
6. Moje rada:
a. DigiTV možná není špatná volba.
b. Kdyby ne DigiTV, tak CSlink karta, přijímač ve kterém bez problémů funguje, nebo libovolný spolehlivý přijímač s CI sloty a cryptoworks modul CAM. Možná bych zvážil trex, ve kterém CSlink asi funguje a umí to i emulaci, pro případ, že by tě přešla finančně touha po zahraničí. (Utratit 10000 Kč je za opravdu kvalitní věci moc málo, ale já nemyslím, že je ve skutečnosti chceš.)
K tomu 105 cm Fe anténu, šilhání na 28, 23, 19, 13. A bylo by.
uživatel
Antonín
28.06.2007, 11:34.20

1. Kvalitní musí být vždycky už to, co do toho zobrazovače pouštím žejo. Teda kvalitní vysílání a kvalitní výstupní obvody v přijímači si myslím.
2. Mám
3-4. Jsou a budou - a netvrdím, že je chci zadarmo. Klidně si zaplatím.
5. O tom vím a vím jak na to.
6. Vím o tom, vím na co to chci.
Děkuju.
uživatel
xjarmilx
28.06.2007, 11:41.09

@Antonín

Snad by stačil jen nový HDD,že?.Jinak jako funkční kombinaci doporučuji HUMAX-HDCI2000 s T-rexem a CS linkovou kartou.Kvalitní EPG,timer,instrukce bez problémů + něco koukatelného navíc(snad bude zas PW HD).
uživatel
táhlovej
28.06.2007, 11:43.42

co znamená citace :

"Žádný nelegální věci mě nezajímají, s tím už jsem si užil." ????
uživatel
kacenkin
28.06.2007, 11:47.04

2xjarmilx: Celkem dost toho víš, tak se divím, že si neumíš sám vybrat přijímač.
uživatel
radegast
28.06.2007, 11:49.03

Už to zase kulhá...

...z někoho, kdo si koupí starou Nokii s oposkou se vyklube někdo, kdo ví jak na zahraniční pakety... viděli jste film Zelig od W.Allena? :-o))))
uživatel
Roy73
28.06.2007, 11:51.30

celý mě to smrdí....

citace "Smažu co nebudu potřebovat to je snad jasný ne." a co s tím, co potřeba bude ;-)))))))))))))
uživatel
kacenkin
28.06.2007, 11:52.17

...to tu už nikto nič negarantuje?
uživatel
gorefan
28.06.2007, 11:56.51

táhlovej: Děkuju, ale žádný nelegální věci - moduly nechci.
Kacenkin: Nelegální znamená žádný neoficiální OPOSKY, karty a moduly. Od včera vím, že je to podvod a nic jistého do budoucna.
Radegast a Roy : No však jsem taky mezitím dost četl a přicházel na to, co bude asi pro budoucnost nejlepší. Jen mi chybí zkušenosti.
uživatel
xjarmilx
28.06.2007, 12:01.35

Asi si nečetl dost...

protože softwarové emulátory jsou ZADARA, takže BUDOUCNOST je mi šumafuk = kartu si koupím kdykoliv ... a pokud máš motor tak se z těch EMU programů pos... :-)
Nezlob se opravdu na mne, ale věta "Od včera vím, že je to podvod..." je z jiné planety....
uživatel
kacenkin
28.06.2007, 12:03.55

@xjarmilx

Co Ti připadá nelegálního na T-REXu s vloženou CSlink kartou?
uživatel
táhlovej
28.06.2007, 12:17.46

A proč drahej T-Rex, když za litr je CRW modul?
uživatel
xjarmilx
28.06.2007, 12:40.16

Protože kupovat HDTV přijímač na příjem CSlinku mi připadá stejně uhozený jako kupovat NOKII9600 s OPOSKOU.H O W G.
uživatel
táhlovej
28.06.2007, 12:48.15

Ale já chci mimo CS Linku přijímat i HDTV do budoucna. A Rozhodně nedám několik tisíc za modul, kterej nevyužiju.
K Nokii a OPOSCE se nemá smysl vracet,je to za mnou auž jsem poučenější.
uživatel
xjarmilx
28.06.2007, 13:12.01

Nemyslím, že v budoucnu bude hodně HD stanic FTA. Aspoň 2xCI a minimálně jednu čtečku. LAN je výborná věc kvůli nahrávání. Taky nevyužívám LAN u rec. na sdílení ale jen na pohodlné nahrávání. Jinak, zatím s HDD myslím na našem trhu žádný HD přístroj není.
uživatel
wenk
28.06.2007, 13:15.20

Ale nevím, kde všichni berete, že chci HDTV zadarmo. Vždyť píšu, že si to hodlám zaplatit.
uživatel
xjarmilx
28.06.2007, 13:39.25

Ach jo... Moji zmínkou o HDTV v minulé debatě jsem nemyslel to, že teď hned začneš honit HDTV. Ale, něco asi v tom směru, že se podíváš, co to znamená... Nic méně po tvých zde vypsaných požadavcích jsem navštvil weby svých dvou nejoblíbenějších prodejen. I jedné byly v nabídce 4 přijímače HDTV. U druhé 6 přijímačů HDTV. Přičemž ty 4 byly shodné. Všechny měly přibližně shodnou cenu a přibližně stejnou kvalitu.( Od oka, ale pouze od oka, zdůrazňuji, že o nich nevím vůbec nic...)Všechny mají 2 sloty na moduly. Přešel mi nejzajímavější přesně ten, co ti nabídl nick táhlovej. Údajně chodí dobře, jak s modulem Cryptoworks a orig.kartou na CS Link, tak s modulem Dragon a orig. kartou na Premiere World. ( PS: Modul TRex ani modul Dragon nejsou žádné NELEGÁLNÍ moduly, ale pouze takové moduly, který umožňují vklad i jiné originální karty, než pouze karty Cryptoworks, proto ti ho celkem logicky nick táhlovej doporučil, když jsi hovořil o příjmu i něčeho jiného než CS Link.)Žádný z nabízených přijímačů neměl vlastní HDD a proto možnost učinit nahrávání přes LAN na HDD v PC by byla jediná možná, jenže na tuhle možnost jsem nekoukal, tak už zase z hlavy nevím, který Lanku měl a který ne.
uživatel
JoséBrtník
28.06.2007, 13:53.41

Jo, děkuju za informace. Tak nějak koukám na oficiální stránky Topfieldu a zdá se že pomalu nacházím co hledám.
uživatel
xjarmilx
28.06.2007, 14:07.01

Jo, tak to je on:
Topfield TF7700HDPVR.
uživatel
xjarmilx
28.06.2007, 14:10.39

Zahraniční karty jsou ovšem legálně nedostupné. Takže si to rozmysli, než tě zase někdo omastí. Ve zprostředkováni zahraničních karet se pohybují řádově větší sumy, než u Oposky za 1000 Kč, a řádově větší možnosti jsou i jak to neznalému omastit.
Jestli si neděláš srandu, tak podle mého soud vůbec nevíš, oč jde. A když neznalý jedinec dojde k dojmu, že je mu to celé jasné, je na nejlepší cestě k oškubání. Ale to už je takový běh světa.
Topfield je pro tebe dobré řešení. S důrazem na pro tebe. CO budeš s Topfiledem tvořit až si opatříš kartu Premiere, D+ nebo SkyUK, což jsou asi tak nejlepší možnosti, to ovšem nevím. Asi to samo, co s plným diskem.
uživatel
Antonín
28.06.2007, 14:19.46

hodaa

...predstava abonenta DIGI TV,ktorý investuje do skutočne kvalitnej TV mi príde asurdná.To spojenie sa vylučuje....
Digi a kvalita sa nemajú radi........
uživatel
gorefan
28.06.2007, 14:21.49

Nemáš pravdu Antoníne, zahraniční karty jsou legálně dostupné. Našel jsem si už takové které mě vyhovují a normálně se u nás prodávají. I zahraniční poskytovatel je prodává do celé Evropy.
Chci sledovat ty nejkvalitnější dostupné programy ve vysokém rozlišení a taky i něco nahrávat, když nebudu stíhat. Na to chci kvalitní přijímač s HDD. O archivaci nepřemýšlím, doufám že mě postačí (jako nyní DVD) BR nebo HD DVD disk s filmy.
uživatel
xjarmilx
28.06.2007, 14:24.08

Hezká volba.Tak to těch 10.000 v českých nebude stačit.
uživatel
Sekyra
28.06.2007, 14:34.20

xjarmilx,nejsi ty tak trochu fízl?Před lety jsem se zamotal do malého průseru a clifton co mně točil se ptal stejně blbě jako ty.
uživatel
Kulatej
28.06.2007, 14:34.56

Nevadí, za kvalitu si rád připlatím.
uživatel
xjarmilx
28.06.2007, 14:46.00

Kulatej, tomu nerozumím. Jak blbě se ptám? Nemám zkušenosti, no tak se ptám.
uživatel
xjarmilx
28.06.2007, 15:03.27

xjarmilx

Po přečítání tvých "PŘÍSPĚVKŮ" mi připadá že jsi snad tatar nebo si asi spadl z měsíce.Dyt ty nevíš vůbec co chceš a otravuješ tady svojí iteligentností.Normální člověk nemůže!!!!takovou sestavu cos tady prezentoval koupit,a chlubit se tady !A budeš se tady chlubit co ste prodeci udělali/nafackovat by sis měl SÁM!! Ono se říká 2*měř a 1 řež,kdo chce tam pomozte mu tam atd! Ty asi nevíš co s penězma.Já se divím co se nachytalo na takovou pí*****u lidí.
uživatel
petr33
28.06.2007, 15:24.08

Jarmile ty si z nás děláš normálně šoufky.
Které legálně dostupné zahraniční karty přináší v HDTV program, který stojí za to nahrávat? (Nebo i jen v SD).
uživatel
Antonín
28.06.2007, 15:43.37

petr33 promiň ale nestojí mi za to ti nějak smysluplně odpovídat. Na tvůj výpad to ani nejde.
Antoníne žádný šoufky. Seženeš kartu na Euro1080 i Voom TV. Zatím. Za krátko to může být jinak.
uživatel
xjarmilx
28.06.2007, 16:05.39

ty poeto

nemusíš mi odpovídat já sem si názor na tvojí rozumovou inteligenci udělal,jednou mi připadá že si hraješ na
ing./do ing máááš ale hodně daleko/pak ze sebe děláš rozumově 3leté dítě/dítě je chytřejší/.Dalším tvým nesmyslům na tomto foru zdar!! A polemizovat stejně jak je vidno nemá cenu.Stejně si budeš mlít ty svoje bludy, kdybysis o této SATELITNÍ PROBLEMATICE RADŠI MĚCO PŘEČETL tak bys neprohloupil!!
uživatel
petr33
28.06.2007, 16:13.41

Za krátko řeklo kuřátko?
Co budeš nahrávat na tom Euro1080 nebo Voom TV?
uživatel
Antonín
28.06.2007, 18:38.21

Nahrávat budu to, co mě bude zajímat a co nestihnu, ať z HDTV (EURO, VOOM, Nova, NK) nebo SDTV (CS Link) na tom nesejde. A pak to zas smažu.
uživatel
xjarmilx
28.06.2007, 19:06.28

Good luck.
uživatel
Antonín
28.06.2007, 19:34.47

Díky za snahu a za čas, Antoníne.
uživatel
xjarmilx