| 07.10.2008, 09:20.30 | |
Prijem muxu B stale neni vyresenChtel bych dementovat zdejsi zpravu, ze problem s prazskym multiplexem CDG na K46 byl vyresen. Signal je vyrazne slabsi nez pred 4.10. takze staci jen na pokryti blizkeho okoli vysilacu. V mistech cca od 5 km dal uz je vetsinou totalni signalova tma :-(. Pokud mate nejake opravdove informace, sem s nimi. Diky. |
![]() radeq |
| 07.10.2008, 09:55.35 | |
RE: Prijem muxu B stale neni vyresenK46 jde líp než dříve 60 km východně od Prahy. |
![]() sirda |
| 07.10.2008, 10:14.38 | |
Zajímavéparadoxně v Praze není v mnoha lokalitách signál vubec.Přesně jak napsal radeq.Stejně tam zbyde TV Noe a asi už bude šmitec. |
![]() hobo |
| 07.10.2008, 10:38.16 | |
RE: Prijem muxu B stale neni vyresenCelkem všude je signál z družic ne....DVB-T má smysl jenom pro pohybující se místa, auta, vlaky, letadla...Nic jiného se tím zvládnout asi nedá - leda by se zásadně změnilo nesmyslně omezené pásmo (to by ovšem nebylo DVB-T). |
![]() Antonín |
| 07.10.2008, 11:47.36 | |
RE: Prijem muxu B stale neni vyresenAntonín: Majitel baráku mi nedovolí přidělat parabolu na zeď. Můžeš mi prosím poradit, jak to mám vyřešit? Stěhoval bych se nerad a díky DVB-T můžu koukat na TV. Kdyby nebylo, tak mám smůlu a to se ten barák ani nepohybuje! |
![]() dusa5 |
| 07.10.2008, 12:08.31 | |
Anoa těchto případu je v Praze kolem mého bydliště bohužel dost.Já mám relativně velice vstřícného majitele,ale to je spíše vyjímka než pravidlo. |
![]() hobo |
| 07.10.2008, 12:15.55 | |
RE: Prijem muxu B stale neni vyresenhobo: Já se mu ani nedivim. Udělal novou fasádu, což je si hodně drahá záležitost a nechce si jí hned nechat zničit. |
![]() dusa5 |
| 07.10.2008, 13:47.34 | |
RE: Prijem muxu B stale neni vyresenKdysi tu už toto podobné téma a problém byl.A "chytrý" Antonín odpověděl tehdy dotazujícím. "Aby lidi kteří mají tento problém místo koukání na TV šli něco dělat aby si mohli potom dovolit vlastní bydlení a nemuseli se ptát zda si tam mohou dát parabolu nebo ne.." Samozřejmě s touto odpovědí nesouhlasím a je to blbost a ten problém tu prostě je.. Naštěstí to řešit nemusím ale lidi kolem mě to řeší neustála problém to je opravdu. |
![]() pat |
| 07.10.2008, 14:32.35 | |
RE: Prijem muxu B stale neni vyresenKromě předmětného navrženého řešení existují i další jistě funkční možnosti:1. Například u nájemního domů umístit parabolickou anténu na vhodnější místo než je nová fasáda. Třeba balkón, nebo jiná konstrukce k tomu vhodná. 2. Nebo se s majitelem, kterému jistě jde o tržbu za nájemné, dohodnout, jak udělat držák, tak aby si to každý nájemník nerozmlátil pod oknem. 3. Nebo provést jednu parabolickou anténu se čtyřmi družicemi pro celý dům. (Kupř. 1w, 19e, 23e a asi 28e nebo 13e). A tu umístit tak, aby nepoškozovala dům. 4. V zasádě se dá parabolická anténa umístit třeba na zem na dvorek, pokud takový je, nebo na nějakou garáž či něco co je vhodné okolo. 5. Taky je třeba možnost udělat jednu parabolickou anténu pro více domů, pokud jsou vhodně rozmístěné. 6. Koneckonců by ta parabolická anténa mohla být tam, kde bude nebo je anténa pro příjem DVB-T. Na drát doma to bude hrát jenom někde. Myslím, že když budete vycházet z toho, jak byste jednali ve vlastním domě, tak byste na řešení mohli snadno přijít a s majitelem se dohodnout. Je to i jeho zájem mít hezký dům, hezky vybavený, příjemný pro jeho zákazníky - nájemníky. Jasné, že bude mít problém mít na domě deset motorů u každého okna. To je ale prostě principiální omezení nájemního bydlení. Chcete motor? Chcete 180 cm parabolu - račte si pořídit vlastní nemovitost. Pokud ovšem se majitel svým nesouhlasem chce jenom zbavit nájemníka, který platí za byt nějakou neférovou vynucenou cenu, pak s tím nikdo nic nenadělá. Protože za málo peněz je holt vždycky málo muziky. Pak zbývá skutečně jenom skromnější příjem z DVB_T. Pokud je majitel prostě tupec, tak se taky nic nenadělá. Takových na světě je hodně. Asi 97%. V tom případě je řešení úplně první, co se tak nelíbí 97% většině, pořád jedině možné. Pate, ty jsi horší než ten Kohout. Meleš a meleš, nic nevíš a přesto meleš. Nejdříve nesouhlasíš, že budoucnost jsou ploché televize a 16:9, pak nesouhlasíš, že vysílat se bude v HD, a teď meleš další nesouhlasící nesmysly. Bydlet delší dobu nebo trvale v cizím bytě dospělý svéprávný člověk prostě nemá, tím méně ne za neférové ceny. To může jenom bezcenná (nevhodné slovo), která by měla fakt šupem radši něco dělat (nebo se učit), aby přestala být parazitem na nešťastném majiteli domu a stala se samostatnou právoplatnou osobou. |
![]() Antonín |
| 07.10.2008, 14:53.34 | |
RE: Prijem muxu B stale neni vyresenTak nám Antonín napsal celou stránku celkem 6 bodů.Vypadá to honosně..Bod 1-5 je jedno a totéž pořád dokola jen jinak napsané.Takhle nějak mluví naši politici.Hodně,pořád dokola a stále o tom samém...Pouze bod 6 je na zváženou..Anotníne pořád mektáš a mektáš a lžeš nikdy !! jsme neřekl že televize 16:9 nemají budoucnost ani že se v HD nebude vysílat !!!!Prosím nelži a nevkládej my do ust co jsem neřekl. Tvrdil jsem tehdy že na to co se vysílá nemá cenu kupovat honem placku !! A ono to možná platí stále..To je rozdíl proti tomu tvrdit že to NIKDY nebude... |
![]() pat |
| 07.10.2008, 15:11.31 | |
RE: Prijem muxu B stale neni vyresenPolitiky máme takové, jaké si volíme. A(nevhodné slovo)bní právo má bohužel každý. Jsem proto to omezit třeba na ty, kteří projdou(nevhodné slovo)bním testem. Něco jako autoškolou. Co je to deficit a. b. c.... jakou část rozpočtu tvoří výdaje na sociální dávky a. b. c. ... co by způsobila inflace 0% a. b. c. atd. atd. Možná by stačily i snadnější otázky, třeba kolik je 3x3.Pate měl bys po starostech s politiky (a s politikou). |
![]() Antonín |
| 07.10.2008, 15:31.18 | |
to pat a antonínHlavně se nepouštějte do žabomyších válek,ani jeden to nemáte zapotřebí. Antonín si prostě bude stát za svým a nikdo mu to nevymluví. Muj barák se zaplatpánbů nepohybuje a přece dvb-t/ hlavně sat, protože to je můj koníček/ využívám, zbytečný určitě není. Spousta lidí v bytech, ale i v barácích je spokojena "pouze" s dvb-t. Tvrdit, že je to nesmysl, může jenom ješita, který má klapky na očích... |
![]() tukan |
| 07.10.2008, 16:23.07 | |
RE: Prijem muxu B stale neni vyresenAntonín: Tak ti popíšu můj případ1) Balkóny nejsou. Pavlač je na druhou stranu (taky častý problém) a stejně by tam parabola vadila. 2) Sorry, ale vůbec nevíš o čem mluvíš. O barák se majitel stará a pokud tam nebudu chtít být já, okamžitě byt obsadí někým jiným. Svět se netočí okolo televize. Jsem tam spokojený a pryč nechci. 3) Tím máš na mysli umístit parabolu na střechu a do každého bytu natáhnout kabel? No to by teoreticky šlo, ale kam schováš ty hnusný kabely? Rozmlátit novou fasádu a dát je do zdi? Nechat je venku? Dát do lišty? To neprojde! Je to uplně nová krásná fasáda a majitel si jí pochopitelně nenechá hyzdit. Vypadá to fakt moc hezky, tak ho chápu. 4) viz. 3 5) nechápu souvislosti 6) Anténní rozvod je pod fasádou udělán, ale na terestriální příjem ne na satelitní. Dohodnout se s majitelem by samo šlo, ale kdo to zafinancuje? Já? Proč? On? Proč? Naštěstí existuje jednoduchý elegantní řešení a to pozemní příjem! Akorát ty to nechceš chápat. Majitel je fajn a já platim normální tržní nájem. A jsme u toho, že DVB-T má smysl, to akorát ty to budeš tupě odsuzovat. A s tím, kde nemá a má bydlet svéprávný člověk jsi uplně mimo. Je tady nová generace. Generace lidí, kteří nedostali od komunistů byt za hubičku (asi tvůj případ). Jsou lidi, kteří se nechtěj (nemůžou) zadlužit na 30 let. Ty máš prostě svojí kolej a co ti do toho nezapadá, to odsuzuješ. |
![]() dusa5 |
| 07.10.2008, 17:06.55 | |
RE: Prijem muxu B stale neni vyresen1. Od komunistů jsem dostal akorát přes hubičku.2. Problémy DVB-T jsou podstatné: - politické opratě médiím přes licenční řízení - pak si stěžujete na politiky :-))) - omezená šířka pásma neumožňuje moderní přenosy, SD je prkticky minulost už teď, nemá smysl budovat páteřní šíření na technologii, která nemůže přenést více než několik málo kanálů, to zhorší konkurenci (nebo spíše zruší) a budete zase jenom nadávat na pitomé programy. Jinak nic proti DVB.T nemám a klidně ji můžeš přijímat od rána do večera. A teď k technickým věcem: 1. Kabely pro satelit a normální příjem jsou stejné. 2. Pokud má majitel zájem věc vyřešit, tak řešení vždy existuje. 3. Platit to asi musíš ty. Mohli byste uzavřít dohodu o odkoupení, kdybyses stěhoval pryč dříve než z X let. |
![]() Antonín |
| 07.10.2008, 21:37.29 | |
plochá anténaKdyž majitel nedovolí parabolickou anténu, poznal by v případě menší ploché antény, že jde o satelitní příjem?Plochá satelitní anténa je drahá, ale nikdo ji ještě nezná. |
![]() samorost |