| 09.10.2008, 13:22.46 | |
Sat. PC kartaZdravím,nemám zkušenosti s PC kartami pro příjem sat.signálu,může mi někdo doporučit typ,pokud to existuje.1.s možností vložit kartu gital 2.s možností emulace Děkuji za reakce a přeji hezký den. |
![]() pierrepetr |
| 09.10.2008, 13:49.54 | |
RE: Sat. PC kartaMám Sky Star 1 ci, moc s tím spokojen nejsem. Karty přes modul, emulace přes Diablo, celkově to je dost drahé |
![]() grupen |
| 09.10.2008, 13:58.05 | |
RE: Sat. PC kartaVždyť ty sem už chodíš několik roků. To mi chceš namluvit, že nemáš za tu dobu žádný informace o satelitních kartách do PC?Tak aspoň stručně: karty SkyStar umí zpracovat satelitní signál. Do žádné karty nejde vložit karta Gital. Musel bys mít kartu SkyStar s CI slotem; do slotu si koupit čtečku karet Cryptoworks (CAM) a do čtečky můžeš teprve vložit kartu Gital. Levnější verzeje, že si koupíš čtečku karet Phoenix a na počítači rozběhneš nějaký program, který bude se čtečkou spolupracovat. Tady je ale zase problém, protože preš kartu SkyStar neprojdou na kartu Gital zápisy oprávnění ke sledování programů (EMM instrukce). Takže cca. 1x za měsíc musíš kartu dát do stolního přijímače a počkat na prodloužení oprávnění. To je zatím všechno, na co jsem si dokázal vzpomenout. |
![]() colombo |
| 09.10.2008, 13:59.59 | |
pckartaskystar usb 2 hd cl novinka od technisat mrkni na wwwgigizone je super |
![]() jan7070 |
| 09.10.2008, 14:22.47 | |
to grupena ta SS1 CI nefunguje třeba v ProgDVB, že musíš mít na emu Diablo ?možná by stála za úvahu tato karta (patrně SS2HD s CI): http://www.dvbshop.cz/index.php?w=produkt&id=220 pokud ji budou podporovat i alternativní softy, tak s emu není problém, pro Gitalku bude potřeba ještě CW CI modul |
![]() SID |
| 09.10.2008, 14:42.56 | |
RE: Sat. PC kartaProvozuju 2x Technotrend Budget + CI, fungovalo s jejich CI a CAM Cryptoworks a kartou Gital, ale protoze jsem chtel dva tunery, musel jsem se naucit provoz pres ctecku Phoenix. Funguje bezvadne, nic nikam prenaset nemusim, uz rok a pul to jede samo. Je to obsluhovano pomoci sasc-ng a newcs s newcamd v linuxu (MythTV).Nyni mam dotaz. Zkousel jsem se naucit emu, ale nejak toho vim porad malo a nepodarilo se mi otevrit jedinou stanici. Primarne jsem mel zajem o TV Vlaanderen, spis tak ze zajmu, driv jsem to mel na kabelovce. Ale to mozna vubec uz nejde rozkodovat, nachazim informace ano i ne. Ovsem nejde mi ani nic jineho, co by jit melo (Premiere). Mam soubor s klicema tam, kde by mel byt, ale hlasi chybne klice nebo spis format. Dotaz zni - je jiny format pro sasc-ng, resp. newcamd v PC, a pro asi rozsirenejsi softwary ve stolnich prijimacich typu Dreambox atd. (pro ktere jsou asi ty soubory s klicema nachystane)? |
![]() impaler |
| 09.10.2008, 14:49.11 | |
RE: Sat. PC kartaProvozuju 2x Technotrend Budget + CI, fungovalo s jejich CI a CAM Cryptoworks a kartou Gital, ale protoze jsem chtel dva tunery, musel jsem se naucit provoz pres ctecku Phoenix. Funguje bezvadne, nic nikam prenaset nemusim, uz rok a pul to jede samo. Je to obsluhovano pomoci sasc-ng a newcs s newcamd v linuxu (MythTV).Nyni mam dotaz. Zkousel jsem se naucit emu, ale nejak toho vim porad malo a nepodarilo se mi otevrit jedinou stanici. Primarne jsem mel zajem o TV Vlaanderen, spis tak ze zajmu, driv jsem to mel na kabelovce. Ale to mozna vubec uz nejde rozkodovat, nachazim informace ano i ne. Ovsem nejde mi ani nic jineho, co by jit melo (Premiere). Mam soubor s klicema tam, kde by mel byt, ale hlasi chybne klice nebo spis format. Dotaz zni - je jiny format pro sasc-ng, resp. newcamd v PC, a pro asi rozsirenejsi softwary ve stolnich prijimacich typu Dreambox atd. (pro ktere jsou asi ty soubory s klicema nachystane)? |
![]() impaler |
| 09.10.2008, 14:59.07 | |
RE: Sat. PC kartaPár doplnění:- provoz s phoenixem 1. Pod linuxem je k mání klientský soft, který umí EMM, pod Windows však ne. 2. Serverový soft pod windows, který zvládne EMM existuje. 3. LZe tedy EMM řešit i z jakéhokoliv přijímače linuxového typu, případně si udělat jenom linux jako jeden spustitelný systém, pod něj něco jako má impaler a to jednou za nějakou dobu pustit a do karty tak zapsat EMM. 4. Též lze zápisy realizovat manuálně. - provoz s CAMem je to zbytečně drahé řešení, navíc poněkud nefelxibilní. S phonixem obsloužíte víceméně jakoukoliv kartu světa. - k emulaci pod W 1. ProgDVB není emulátor, takže je třeba spšíe soft jako je vplug, nebo S2emu apod. Určitě fungují i s SS1CI. 2. Diablo má touto dobou několik málo kanálů navíc oproti emu softům. - k emulaci pod L 1. SoftCam.Key má stejný formát. 2. Vlaanderen nemám tucha. 3. Newcamd jde pustit ručně a nastavit tak, aby vypisoval zprávy, co dělá. Z těch nejlépe poznáš, co se vlastně děje. Nemělo by být nic složitého. |
![]() Antonín |
| 09.10.2008, 15:52.30 | |
![]() impaler |
| 09.10.2008, 15:55.11 | |
sorryale fakt nechapu, kde se tady vzal ten duplicitni prispevek. prosim smazat. |
![]() impaler |
| 09.10.2008, 15:59.46 | |
RE: Sat. PC kartaAntonín: díky, zkusím, mám toho k odladění víc naráz a málo času, tak jsem potřeboval ujistit, že nemám někde chybu v přesunu souboru do mého systému. Podívám se na ten provoz newcamd. Nicméně jak říkám, už na startu sasc-ng se soubor načte, ale hlásí špatný formát klíčů (vypíše jich mnoho, ale ne všechny). Tak jsem myslel, jestli mu to není potřeba nějak přežvejkat.Kterou stanici bych měl použít jako spolehlivý tester? |
![]() impaler |
| 09.10.2008, 17:05.42 | |
RE: Sat. PC kartaNa test ORF.dlouho stejné klíče. dobrý signál. (sasc-ng neznám.) |
![]() Antonín |
| 09.10.2008, 17:28.56 | |
impalerA este skus preskenovat druzicu,mozno odvtedy co si ju preskenoval doslo k zmenam. :8) R^ |
![]() TOMO03 |
| 10.10.2008, 10:32.05 | |
RE: Sat. PC kartaDíky oběma. S proskenováním to nebude potřeba, MythTV signalizuje symbolama, jak nabíhá signál. Mám indikaci, že je tam, že je kryptován a pak má být, že je dekódován, což už právě nenastane a zůstává tma. Ještě jsem neměl čas na to mrknout. |
![]() impaler |
| 10.10.2008, 10:38.10 | |
RE: Sat. PC kartaJinak sasc-ng je fajn. Emuluje virtuální receivery z těch skutečných a dává jim krmení od newcamd (např.). Ale to je možná jasné a běžné i u jiných podobných ve Win, nevím.Co zatím neumí ne úplně nová verze, která jediná mi chodí, je současný provoz více stanic z jednoho transpondéru. Mám pocit, že jsem úspěšně testoval novu proti ČT, ale dvakrát ČT zatím nic. |
![]() impaler |
| 10.10.2008, 14:13.50 | |
RE: Sat. PC kartaDěkuji všem,jak je vidět není to až tak bez problémů.Hezký den. |
![]() pierrepetr |