| 09.10.2008, 15:29.33 | |
Koaxialni kabelDobrý den, potreboval bych radu kde je možné koupit koaxialni kabel mezi okno aniz by se muselo vrtat skrz okno díky moc za radu |
![]() Majklos |
| 09.10.2008, 15:43.46 | |
RE: Koaxialni kabelMajú to u Fischmanna! |
![]() PopoDag |
| 09.10.2008, 15:46.12 | |
RE: Koaxialni kabelExistuje taka prepojka F/F, ktora sa da privrznut do okna. Ale musis mat poriadnu signalovu rezervu, lebo celkom vyznamne degraduje silu signalu. Je to dost odrb. |
![]() JanoHels |
| 09.10.2008, 15:48.09 | |
RE: Koaxialni kabelDíky moc za info... |
![]() Majklos |
| 09.10.2008, 16:54.50 | |
RE: Koaxialni kabelS tim ubytkem signalu to neni tak tragicke, staci pouzit LNB s vetsim ziskem vystupniho zesilovace (MTI, Chess), nicmene je nutne to povazovat za nahrazkove reseni. Kazdopadne neni to vubec vhodne pro castou manipulaci s oknem, max. tak privrit mezi okno a otevrit je jednou za 2 mesice na umyti. Rozhodne ne denne nekolikrat. |
![]() J a |
| 09.10.2008, 16:58.52 | |
RE: Koaxialni kabel do oknaLze ho zakoupit i v AME odkaz: http://www.ame.cz/Kabely-Antenni,Audio,Video-a-opticke-TOSLINK/Antenni-kabely/Antenni-pruchodka-pres-okno-0.2m_A000100000.htm |
![]() JindraHK |
| 09.10.2008, 20:32.35 | |
J aMal som jediny raz tuto vec v ruke. Na zelanie cloveka, ktory si to na dobru radu niekoho zakupil som to pouzil, kedze manzelka mu zasadne zamietla robit dieru do steny sice starsieho, ale novozakupeneho bytu.Nemeral som na tom nic, ale na styroch "najvyznamnejsich" satelitoch som zaregistroval ubytok signalu zhruba o tretinu. Cisto z elektrickeho hladiska - impedancia koaxialneho kabla je dana pomerom stredneho vodica a celkoveho obvodu. Utlm je dany hrubkou stredneho vodica, teda aj celkovou hrubkou koaxu a tiez dielekrikom. Pokial na tom cca 20 cm cude zanedbame utlm, mozme sa bavit o jeho impedancii. Jeho charakteristicka impedancia sa dynamicky zmeni urcite uz len tym, ze otvoris a zatvoris okno ... Cize na celom useku od prijimaca po LNB sa zaradenim prepojky zmenia impedancne pomery nedefinovatelnym sposobom, vyustenie do degradacie urovne signalu je logickym dosledkom. O kolko - to je vec dlhsieho sledovania. Asi kazdy pripad moze byt iny a dosledky su tiez pre kazdeho ine. |
![]() JanoHels |