Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
09.10.2008, 20:45.01

poskodene LNB

po dvoch rokoch sa mi totalne rozpadli tie plastove krytky na LNB. proste kvalita za rozumnu cenu :-) http://www.stooorage.com/show/15/17508_p091008_16-08.jpg
tak ma napadlo, ze by som tie krytky vysustruzil zo silonu. nemate niekto skusenost s tymto materialom? ci to nema nejaky velky utlm, skratka ci to tam mozem dat. dik
uživatel
kukino
09.10.2008, 20:53.54

RE: poskodene LNB

A nebude levnější si koupit nové?Takový soustružník na ne numericky ovládaném soustruhu(NC stroji) bere daleko více peněž,než stojí nové LNB.
uživatel
Baron
09.10.2008, 20:54.08

Tak to je opravdu síla.

Osobně bych se příkláněl k výměně celých LNB. Do systému LNB se už stejně dostala vlhkost, což určitě nepřispívá k jejich vlastnostem. Pokud by jsi opravdu chtěl vyrábět nová víčka na ozařovače, pak by měla být z teflonu. Tloušťka materiálu by ale neměla být příliš velká, neměla by přesáhnout 1mm. Rozhodně by každé víčko mělo být těsněné silikonovým kroužkem nebo tmelem. Před zavíčkováním by mělo být LNB důkladně vysušené a ohřáté (40-50st celsia po dobu alespoň 15minut.)
uživatel
Enik
09.10.2008, 20:57.20

poskodene LNB

Ano,ano to sú tie AB LNB,tiež ich mám niekoľko na T90.Kedysi dávno som na vstup ožarovača sustružil kryt z teflonu a bolo to OK.
Minule som to ukázal tomu čo mi ich predal,ten mi povedal aby som na to natiahol igelitový sáček. :O
uživatel
Rasto
09.10.2008, 21:03.34

poskodene LNB

Kup nové hlavně ne žadný igelit to je rada za všechny prachy.
uživatel
habr
09.10.2008, 21:04.38

dobre, tak to dam spravit z teflonu. material aj sustruznika mam gratis, prinajhorsom si to vysustruzim aj sam. dik
uživatel
kukino
09.10.2008, 21:05.21

uz o tom tu byla rec,pokud se lnb neposkodilo tak vyborne funguji krytky od facek ci jinych kravin co maj zensky v koupelne (hraji takto jiz dalsi rok na krytku od barvy na automobily)signalu tyto ruzne krytky nevadi
uživatel
skohy
09.10.2008, 21:06.50

aj by som kupil nove, ale asi by som ich po dvoch rokoch musel zase menit. a teflon na 100% vydrzi dlhsie ako dva roky
uživatel
kukino
09.10.2008, 21:09.59

dej tam tu krytku od lybarky a mas pokoj(pokud nejsi dx sat freak)
uživatel
skohy
09.10.2008, 21:25.53

Před lety jsem vlastnil anal.př.Seemann.Vstupy pro 2LNB a Panda.LNB měla kovová těla,ale právě ta víčka odešla velmi brzo.Nechal jsem je otevřené a fungovaly oba několik let.Nevím zda dnešní konvertory by to zvládly,nejspíš ne.Nakonec ceny jsou zcela jiné než tehdy.Osobně bych místo opravování koupil nový LNB,už proto,že by se mi nechtělo po opravě za 2 měsíce ve slotě opravený LNB demontovat proto,že přestal fungovat.
uživatel
Hanex
09.10.2008, 21:35.45

LNB

Mam doma 16 rocny Sharp,sum 1db-cele krytovanie je v pohode akurat trochu vybledla farba:kvalitnejsia starsia vyroba.A zaujimave je,ze som ho minuly rok porovnaval s Golden Interstar 0,2 db a skoro rovnake vysledky!
uživatel
Kasr
09.10.2008, 21:35.50

kup si nový např.Inverto IDPL-401SST za 300kč vyjde to levněji.Na straně 7 je popis.
uživatel
traub
09.10.2008, 22:03.52

Pred pár rokmi mi podobne odišla krytka na LNB,nechal som to tak. Po pár týždňoch sa mi začal zhoršovať príjem (drop-outy).Keď to skapalo celkom,kúpil som nové LNB.Pri výmene som si všimol vo vlnovode nejakú bavlnku - zakuklil sa mi tam nejaký hmyz.Vyhodil som ho a staré LNB fachalo ešte asi 2 roky,potom doslúžil.Keď som ho otvoril vnútri bola voda.Bol to Philips,jeden z prvých UNI LNB.
Keď sme pri tých starých LNB,v šuplíku mám FUBU 1,5 (r.v.1990)stále funkčný,ešte aj popis na obale vidno,holt kvalitnejšia staršia výroba.
uživatel
Rasto
09.10.2008, 22:11.18

Tak přesně s tou kuklou jsem to měl taky!
uživatel
Hanex
09.10.2008, 23:26.28

Tie krytky,ktoré takto skončili sa skutočne vyskytovali a vyskytujú na LNB,ktoré predávala firma,ktorá ma v názve AB Co.. a to iba v jednom type.U iných typoch sa takéto rozpadávanie plastových víčok prejavuje zriedkakedy tak pochybujem,že by si ešte také LNB kúpil.Tieto sa predávali približne tak asi pred dvoma rokmi.
uživatel
letas
10.10.2008, 06:27.22

kľudne to môže byť aj zo silónu svojho času sa montovali len tieto LNB a keď sa vrátiš niekde ku svojej práci a vidíš rozpadnutú krytku tak to zachrániš tak že tam natiahneš novú + trochu silikónu ak je to VIP zákazník tak dám nové LNB inak silón alebo teflón úplne jadno a dokonca rôzne farby silónu
sústružníci sa tiež čudovali čo to mám za čiapočky a že ich potrebujem hneď 40 kusov :bigeyes:
uživatel
Boris
10.10.2008, 07:27.41

Problém nebude asi v levném LNB, ale asi máš lesklou parabolu a slunce v září pracuje tak, že je v zákrytu s družicí, dochází tak k odrazu slunečních paprsků do ohniska paraboly a propálení víčka. Někdy stačí torzo víčka zalepit nějakým vhodným materiálem. Je to levnější než soustružník. Důležité je vysušení, nechat chvíli na radiátoru. Sám používám LNB v ceně kolem 200 Kč bez problémů.
uživatel
grupen
10.10.2008, 08:36.56

ale tu sa nejedná oproblém lesklej paraboly tí čo montovali tieto LNB vedia o čom je reč Rv
uživatel
Boris
10.10.2008, 10:16.06

Nie je o com,LNB AB neviem ako teraz,ale spred 2 rokov mal plast ktory do 2 rokov odisiel.Rovnako stare ine znacky su ok.Ten plast vyrobcu bol nanic...
uživatel
liquere
10.10.2008, 15:45.12

No, já mám

na Kovosatce MTI přírubový konvertor. Bylo v něm (asi) teflonové víčko o průměru snad 2 cm. Při jedné z revizí jsem zjistil, že je pryč. Vůbec nic se nedělo, drátkem jsem tam uchytil kousek igelitu a jede to furt. Šťoural by mohl říct, že se zhoršily vlastnosti, proměřit tem pidimili rozdíl, ale proč si trhat žíly kvůli ptákovině. Stejně tak pojedou klasické LNB s igelitem a až nepojedou, tak to poznáš. Konec, pizděc!
uživatel
gaston
10.10.2008, 20:03.28

no tak mi kamarat vysustruzil tie krytky zo silonu. nahodil som to a slape to v pohode. vyzera to, ze ten silon par rokov vydrzi. a tiez som prisiel nato, ze mam rozpadnute krytky az v tedy, ked mi zacala klesat uroven signalu. a bolo to tym, ze mi vlezli do LNB tri muchy :-) tak som im dal padaka, nahodil silonovu krytku a je to OK
uživatel
kukino