Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
03.11.2008, 20:26.08

Volba strategie

Dobrý den,

začínám se satelitem, chtěl bych požádat zkušenější o radu.

Situace:
- špatný pozemní příjem, chci čistě jen satelit, žádný jiný zdroj signálu
- mám normální SD TV 2x SCART, DVD přehrávač, VCR 1x SCART

Požadavky:
- příjem (zejména) českých stanic
- možnost nahrávat
- ideálně možnost nahrávat současně jiný program než sledovaný

Takže asi budu potřebovat dvojtunerový přijímač s duálním LNB a dvě karty. A teď jak dál?

Levná varianta - šel by ten přijímač připojit jedním scartem do TV a druhým do videa? Jak ale pak dostanu signál z videa do TV? Normálně anténním koaxem?

Drahá varianta - VCR vyhodit, koupit nějaký pořádný DVB-S PVR s HDD a abych neobouval Micheliny na Trabanta, tak vyhodit i TV a koupit HDTV. Uff, celkem darda.

Vyčkávací varianta - co jsem tak prolézal na netu různá fóra a hledal informace, zdá se, že PVR technologie není úplně dotažená. To je samé =přehřívá se to, přimontuj si větráček, přeflashni si FW, lan a divx má chodit, ale nechodí ...=. Takže koupit solidní přijímač, být připraven na budoucnost a čekat, až se technologie i ceny usadí. A prozatím koupit třeba nějaký jednodušší HDD rekordér.

Zdá se mi, že situace je taková, že kupovat SD je jako vybavovat si muzeum a HD zase ještě nepoužitelné (pro cz programy).

Omlouvám se za dlouhý post a jsem si vědom, že možná plácám úplné kraviny. Shovívavost prosím :o)

Za každou radu děkuji.
uživatel
cairoman
03.11.2008, 20:45.30

RE: Volba strategie

Letos si kup dvoutunerový HD sat přijímač, např Humax iCord, k tomu patřičné komponenty s Twin LNB & Twin monoblokem, podle Tvých požadavků vyhovující. Příští rok koupíš HD Plasma TV ....
Když budeš furt čekat, nikdy nic nebudeš mít, kupovat DVD rekordér (třeba i s HDD) je dnes už nanic, neumožňuje Ti jeden prog sledovat a další nahrávat, iCord Ti dovolí až 4 prog nahrávat a 1 sledovat. Přečti si o něm recenze.
A pamatuj, že neexistuje dokonalý přístroj!!
uživatel
Zip