Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
04.11.2008, 09:15.40

Zkušenosti s okenní SAT průchodkou...

Zdravím, nemáte někdo zkušenosti s okeníma průchodkama jako je něco takového - http://satelitni.cz/produkty/satelitni-technika/ruzne/okenni-pruchodka? Jaký to má útlum, má to radikální vliv na kvalitu signálu? Používáte to někdo?
uživatel
mamlas666
04.11.2008, 09:22.47

RE: Zkušenosti s okenní SAT průchodkou...

Ja používam vrtákovú priechodku.
uživatel
oneeeee
04.11.2008, 09:32.26

Vyvrtej pod parapetem díru vidiákem,prostrč tam trubku PVC 1,5cm,třeba jak používají elektrikáři,obsádruj a je to.Jenom prostčíš kablík a ne nějaké HARAKIRY.
uživatel
Ji.sat
04.11.2008, 09:43.08

Jo, do vedení od konvertoru je třeba nacpat co nejvíc F-kových konektorů a různých vynálezů. Odmění se to pak na spolehlivosti příjmu.
uživatel
Hujer
04.11.2008, 09:47.13

Mám odzkoušené dva druhy a obě průchodky fungují v pohodě. Jednu mám dokonce i doma... Zásadní je to dát do takového okna, který se neotevírá vůbec nebo 1-2 krát do roka. Vrtání je samozřejmě ideální, ale já jsem to použil v rekonstruovaných místech, kde se nesmělo vrtat a lidé tam byli v pronájmu.
uživatel
Dusan
04.11.2008, 10:06.56

Díky všem za odpovědi...

Nejsem v tom "kovaný" proto jsem se ptal na názor :8) ...jinak tato "sranda" když už bych to zkusil, by byla v okně, které de-fakto vůbec neotvíráme, resp. tu půlku toho okna...šlo mi o praktické zkušenosti s tímto "vynálezem"...takže ještě jednou dík za reakce R^
uživatel
mamlas666
04.11.2008, 11:37.35

Používám už dva roky, ve sklápěčce, kterou neotvírám, vedle jsou dveře na terasu. Dosud nebyl problém.
uživatel
mib
04.11.2008, 14:27.29

v pohodě

Mám 4, slovy čtyři pod dveřma, kde je místo. Ty dveře v létě otevíráme v jednomu kuse, bydlíme tam půl roku a není problém. Koupil jsem to v nějakém německém shopu na ebayi, stála každá jedno euro. Je fakt, že se to pod těma dveřma nijak neláme, leží tam naplacato a díra je bohužel docela veliká.
uživatel
impaler
04.11.2008, 15:31.54

Raz som jednu takto pouzil ... Pri "silnych" a dobre nastavenych satelitoch je to pouzitelne. Ale inak to robi bordel na vedeni poriadny.
uživatel
JanoHels
05.11.2008, 06:49.15

Já mám přesně tuto průchodku cca rok na koaxu k satelitu v okně, které se moc neotevírá a bez problémů mi s ní chodí kombinace 1W-23.5E, takže bordel to nedělá až zase tak velký:-)
uživatel
Plechi