| 28.11.2008, 21:03.14 | |
Plasma Samsung PS42A457 a satelitní přijímačProjíždím různá fóra a stále nemůžu najít odpověď na otázku, jaký vybrat nejvhodnější satelitní přijímač k uvedené plasmě (HD ready). Předpokládá se příjem z Astry 19,2 a Astry 23,5 (Skylink), parabola 80cm, LNB monoblock quad (alternativní přijem pro 3 TV v RD). TV má vstupy HDMI, komponentní i scart.U přijímače preferuji PVR. Základní otázka je, jestli s přijímačem SD (např. Showbox S300) bude obraz dostatečně kvalitní. Zapojení asi přes komponentní konektory? Bude v případě použití přijímače HD propojeného s televizí pomocí HDMI u stanic vysílaných v SD nějaký viditelný (výrazný) rozdíl? Předpokládám, že vysílání v HD formátu bude super. Můžete mi doporučit optimální řešení i konkrétní typy přístrojů s ohledem na sledované programy (Skylink)? Díky za pomoc. |
![]() horac |
| 28.11.2008, 21:18.41 | |
RE: Plasma Samsung PS42A457 a satelitní přijím...Moj subjektivny nazor je ze ma zmysel kupit prijimac, ktory prepojite s plazmou prostrednictvom HDMI a podla mna uvidite podstatny rozdiel. A kezde HDMI maju takmer vylucne HD prijamace, tak odpoved je jasna.A na dovazok: nemozete ocakavat rovnaku kvalitu obrazovych obvodov v receiveroch za 2500,- a 7000,- (za predpokladu podobneho funkcneho vybavenia mimo samotneho tunera SD vs HD) Nakoniec treba povedat, ze sa urcite najdu spojni divaci s plazmou a S300. Proti gustu .... |
![]() losparabo |
| 28.11.2008, 21:19.34 | |
RE: Plasma Samsung PS42A457 a satelitní přijím...... spokojni divaci s plazmou |
![]() losparabo |
| 28.11.2008, 21:49.36 | |
RE: Plasma Samsung PS42A457 a satelitní přijím...Mám ji v kombinaci s Goldenem 780kou přes Scart (RGB) a jsem spokojený. ČTčka, ARD, ZDF a Premier league na NovaSport výborné, ostatní jak kdy. Zkoušel jsem samozřejmě i propojení přes komponent, zas takový rozdíl jsem tam ale neviděl. Pokud chceš současnou HD špičku, tak připadá do úvahy asi Vantage. Pokud to potřebuješ na více TV v domácnosti, tak zrovna asi radši něco schopného sdílení. Nedokážu však posoudit obrazovou kvalitu současných HD přístrojů na SD kanálech, já ještě počkám, až nabídka HD programů na našich platformách bude větší. K tomu ať se vyjádří majitelé HD mašinek. |
![]() polulin |
| 29.11.2008, 01:51.19 | |
RE: Plasma Samsung PS42A457 a satelitní přijím...Ja mám tiež túto plazmu a k tomu Ferguson 8900 a som spokojný z obrazom. Mám to prepojené cez HDMI a na porovnanie mám aj Fergusona 6018 a ten som mal pripojeny ces scart a obraz bol znatelne horší. Takže jedine HDMI. |
![]() radopali |
| 29.11.2008, 10:04.44 | |
RE: Plasma Samsung PS42A457 a satelitní přijím...1. Vybral sis velmi průměrnou TV. Je úplně jedno, jaký přijímač k ní připojíš.2. Ti co píšou o HDMI, to zřejmě porovnávají s připojení (jak by oni řekl) přes SCART. Jenomž en ascartu jsou i RGB, a u SD rozdíl RGB oproti HDMI není velký, dokonce bych si troufal říct, že na tak malinké televizi s ne moc vydařeným (průměrným - není špatný, ale ní to špička), softem, to od sebe nepozná ani ten znalec, když ho odvdeš do vedeljší místnosti, přepojíš a on bude muste uhodnout. Když mu to mezitím přepneš na vhodné programy, tak nepozná 100% nic. 3. HD přijímač je určitě správné řešení, byť pro minitelevize HD není nijak akutně potřeba, ledabys ji měl před sebou na stole (zjistit si úhlovou velikost bodu, který rozezná lidské oko a budeš hned vědět proč). 4. Vyběr HD přijímač závisí především na použitých kartách. Bez karet v HD nehraje nic moc, vlastně jenom Anixe a Arte. (Pak jsou tady provideři HDTV jako je SkyUK, Premiere, polská N, a to je pro laika nejlepší si vzít přijímač od nich, schopný člověk asi šáhne po linuxovm HD přijímači se sdílením, protože ....). |
![]() Antonín |
| 29.11.2008, 10:35.50 | |
RE: Plasma Samsung PS42A457 a satelitní přijím...Teď jsi mě dostal...já myslel, že mám velkou TV(42") a Ty mě řekneš že mám malou a ještě průměrnou... :(Protože mám TV teprve asi 2 měsíce, tak ji určitě nebudu měnit, takže jsem opět ve slepé uličce... Ale jak jsem již psal, příjem bude jen Skyline + nějaké volné programy, na které jsem zvyklý (DSF...) ale na 3 TV (zbývající dva jsou prozatím CRT, ale postupně během roku budou nahrazeny plasmou nebo LCD). Jak tedy dál? |
![]() horac |
| 29.11.2008, 11:09.59 | |
RE: Plasma Samsung PS42A457 a satelitní přijím...Buď v klidu. Jsou samozřejmě lepší televize na trhu, ale nestojí 17,5 papírů a pokud u toho nesedíš od rána do večera ... Pokud ale opravdu uvažuješ o více HD mašinách doma, přemýšlej opravdu o něčem, co je schopno sdílet. Ta počáteční investice se ti totiž vrátí. Podívej se, kolik stojí ten HD balíček od Skylinku teď. A je rozdíl ho platit jednou nebo třikrát. |
![]() polulin |
| 29.11.2008, 12:28.41 | |
RE: Plasma Samsung PS42A457 a satelitní přijím...Zřejmě si úplně nerozumíme1. Kupujte si, co chcete, já to nijak nechci ovlivnit. Ale otázka, jaký přijímač k 42" samsungu, by to krásně hrálo, je stejná, jako kdybyste se ptali, koupil jsem si oktávii a jaký do toho mám lít benzín, aby to krásně jezdilo. Je to prostě jedno, kupte si beneli u první pumpy, tak aby odpovídal nastavení motoru a je to. Každý vyhoví. 2. 42" je tak málo, že pro to není až tak potřeba HD, ne že by HD nebylo lepší, to jistě je i na 42", ale není to nezbytně nutné. Ze tří metrů neuvidíte stejně více než cca 1000 bodů. Třeba viz http://panwiki.panska.cz/index.php/Lidsk%C3%A9_oko prostě to rozlišení oka je jedna úhlová minuta (někde uvádí spíše 1,6), ale i kdyby to byla jedna, tak to na třech metrech je tak maximálně 800-1000 bodů vodorovně na jednom metru (a to 42" nemá ani ten vodorovný metr). A to všechno u dokonale zdravého oka, nebo ideálních brýlích, teoretickém obrazu (protože barevné rozlišení je skoro o řád menší) atd.... tak proto malá televize pro HD (nebo proto není pro 42" až tak nutné organizovat HD, pokud ji nemáte blízko před sebou, stejně to moc neuvidíte) - jenom prostá geometrie, nic více. 3. Bezpochyby není lepší televize na trhu za 17.5kKč. 4. Linuxová sdílecí mašinka není připravena na nastavení laikem (na užívání klidně). Budete potřebovat pomoc. Nebo tu cestu nechte být, když nikoho po ruce nemáte. Je nejlepší, ale ne plug and play. |
![]() Antonín |
| 29.11.2008, 15:00.16 | |
RE: Plasma Samsung PS42A457 a satelitní přijímačTak když to probírám ze všech stran, vychází mi momentálně nejrozumněji varianta 3x SD přijímač (zatím Showbox S300?).Po větším rozšíření HD vysílání v síti Skyline bych provedl update na TV 50" FullHD a HD přijímače. Prosím tedy o doporučení SD přijímače, aby měl pokud možno kvalitní tuner a pokud bude umožňovat PVR, bude to super přidaná hodnota. Díky |
![]() horac |