Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
30.11.2008, 19:06.25

Zkušenost s kvalitou digitáního přijmu.

Měl jsem možnost "otestovat" pár druhů příjmu digitální TV, tak zde napíšu své postřehy, třeba se to někomu hodí, ale upozornuji, že je to jen mé vlastní subjektivní hodocení..
Hardware- TV SHARP 46 FulHD,set-top-box od O2, sat. resiever Hyundai od Digi TV( kvalita 70%),STA dtv rozvod po domě,analog
1) Hlavní a pro mě překvapující závěr je ten, že dle mého názoru neexistuje jednoznačné hodnocení, protože to nejdůležitější na co jsem přišel je to, že velmi, opakuji velmi, záleží na vysílaném programu a ne na zdroji přijmu.Třeba reklamy a nové pořady jsou obrazově perfektní na všech zdrojích a rúzné dokumenty,filmy nebo pořady jsou horší na koukání třeba i na NOVAHD.Kdybych měl udělat tedy žebříček "koukatelnosti, tak na prvním místě bezkonkurečně je HD přes HDMI kabel( NOVAHD a ČT1hd na O2.Na druhé místo(s výhradama) bych dal pozemní DTV.Na třetí místo O2TV (900M od nové ústředny cca 7MG tok), na čtvrté místo Digi TV a na poslední analog.Ale opět opakuji, že Digi TV není vždy nejhorší,ale opravdu záleží na programu. To pořadí jsem určil více méně dle přepínání stejného programu z různých zdrojů. Také vím, že je to velmi nepřesné, a také jsem zjistil, že záleží na zvyku..( když si začnete víc všímat toho,co dávají,než toho jestli je něco trochu rozmázlé nebo ne...:-) ) Další veličinou, která určí vizuální kvalitu je způsob zoobrazení na TV( 16:9, panorama,plný obraz atd..zkrátka přepočítávání) a samozřejmně způsob přívodu signálu do TV ( scart,s-video,HDMI atd)
Můj závěr je ten, že nezáleží až tak na zdroji signálu, ale na pořadu, který k Vám pustí, což mě trochu opravdu mate, že na stejném programu,stejném zdroji je tak rozlišný obraz, ale zas je to povzbuzení do budoucnosti, že i třeba pozemní vysílání, které je zdarma bude (a už má) kvalitní obraz na velkých LCD TV.
uživatel
ameriko
30.11.2008, 19:18.52

Zkušenost s kvalitou digitáního přijmu.

A to kdybys neměl pouze 70%, to by byl obraz!
uživatel
Tomik535
30.11.2008, 19:30.19

RE: Zkušenost s kvalitou digitáního přijmu.

a na šiestom mieste si zabudol Upi-si Direct ;P
uživatel
Freedox
30.11.2008, 19:32.38

Dá se s tím souhlasit, je to o pilotním signálu. Jenom to O2 a Digi není to ořechové pro tak kvalitní TV.
uživatel
CES
30.11.2008, 21:22.43

Ano, to je asi pravda, ale jen jsem chtěl taky říct, že není vždy nutné k velké LCD pořizovat nějaký jiný zdroj signálu, než je pozemní. Ta kvalita obrazu tam je...jiné je to samozřejmně s nabídkou programů...:-(
uživatel
ameriko
30.11.2008, 21:26.59

Malinko

bych se přidal,analog/tvp1,2,polsat/na42PX80 je lepší než digi.
uživatel
spyko
30.11.2008, 21:31.03

dobrý analog je pořád lepší než DVB-S
uživatel
pierrepetr
30.11.2008, 23:44.40

Analog už neni!

Dnes i analogové vysílání jde už z digitálu takže analogové vysílání dnes je to nejhorší co může být. Jinak analog před cca 10lety byl samosebou kvalitnější.
uživatel
TDB
01.12.2008, 02:26.02

TDB

jak kde,jak ze kterého vysílače
uživatel
pierrepetr
01.12.2008, 17:00.42

pierrepetr

Ano, mezi vysílači jede MPEG-2 na 6MB CBR, vyjímku může tvořit transfer na první vysílač 210MB, např. TV PRIMA v Praze.
Taky sem čet že na DVB-T bude místní vysílání jednoho programu a to bude v celé šíři kanálu (8Mega), zatím sem ale nic takovýho nechyt :-/
uživatel
TDB