Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
30.11.2008, 20:19.11

poradi nekdo 5 ucastniku 2 druzice

monoblok octo se asi nedela.jedna se o astru 23 a 19
uživatel
skohy
30.11.2008, 20:21.26

RE: poradi nekdo 5 ucastniku 2 druzice

Multipřepínač 9/8,
nebo raději 9/12, aby mohl mít každý účastník dva nezávislé svody.
uživatel
Saxon
30.11.2008, 21:26.44

2x octo + 5x disecs,zůstane rezerva na další 3 TV
uživatel
pierrepetr
30.11.2008, 21:33.17

to jsem si nejak tak myslel diky za rady ale asi to vyresim 1 monoblok 4 ucastnici a pak jim tam frknu na dalsi talir samostatnej monoblok (koukaj na cenu a toto reseni i kdyz neni zrovna optimalni se mi zda nejlepsi)
uživatel
skohy
30.11.2008, 22:32.30

co nabízím vyjde levněji,pokud počítám i práci
uživatel
pierrepetr
01.12.2008, 07:58.33

Pokud koukají na cenu, tak monobolok je to nejhorší řešení.
Možná pár korun ušetří teď, ale při každé poruše po bouřce budou muset solit a solit.
Monoblok ne.
Buď pierrepetr nebo Saxon (to je vhodnější zejména tehdy, když hodlají mít více, než jeden přijímač v domácnosti).
uživatel
Antonín
01.12.2008, 08:10.36

Solit budou az tehdy, kdyz jim to kixne po 2 letech (zaruka). Predtim je to gratis.
uživatel
blik
01.12.2008, 09:56.31

No, jestli to montují na dobu dvou let a pak odjíždějí na Nový Zéland, tak to jo.
(Co udělají, když se UPC přesune, jak o tom spekuluje? Taky gratis? Nebo spíše solit?)
uživatel
Antonín
01.12.2008, 10:34.54

@Antonín

ale oni Antonine zadne UPC nechteji takze tento problem nehrozi vim ze jsi odpurce monobloku ale problemy s nimi maji snad pouze lide od tebe jinak jsem vseobecne problemy nezaznamenal a ty verze s multiprepinaci se mi zdaji cenove mozna i o neco mene financne vyhodne zkusim jim navrhnout pouze 4 ucastniky tim by byl problem vyresen dal bych jim tam tak tolik neoblibene monobloky jinak dekuji za mozna reseni a navrhy
uživatel
skohy
01.12.2008, 12:00.41

Za to, ze se UPC mozna bude stehovat, nemuzou monteri, to je normalni zasah - nove nastaveni druzice. Vetsina si ale UPC neabonuje takze jim je suma fuk, odkud UPC vysila. Koukaji na A1+A3.
Pokud jsou zakazniky UPC tak vetsina ma od nich parabolu + LNB takze se k stavajicimu zarizeni pripoji dalsi LNB jako MF. No ikdyz na tu 60-ku nevim, nevim, spis ten monoblok.
uživatel
blik
01.12.2008, 14:20.36

Pletete se velice v úvaze, že jsem něčeho odpůrce.
Mně je to úplně lhostejné, nic neprodávám.
Leda jsem třeba odpůrce rovnice 1+1=3.

Monoblok má jedinou výhodu - instalace s volšovýma rukama. Jinak samé fatální nevýhody.
Já bych si ho nikam nekoupil a nikomu ho nedoporučil. Ale tím je můj "odpor" úplně vyčerpán.

P.S. Když někdo teď chce pět přijímačů, tak by mu uvážlivý obchodník měl spíše nabízet něco, kde těch přijímačů bude moci být třeba šest, sedm nebo i více. Je už dost jasná perspektiva, že HD bude jenom na satelitu (a v kabelech) a že se během krátké doby nikdo s normální moderní TV na SD vůbec dívat nebude (jindy, než v nouzi), takže přijímač DVB-S2 bude asi potřeba u každé bedýnky.
Já bych si to tak udělal, kdyby se jednalo o mne. Ovšem tím se nezakazuje udělat to jinde jinak. Koneckonců kdoví, co se vlastně chce.
uživatel
Antonín
01.12.2008, 16:26.54

No pokud bude pres sat vysilat vetsina CZ/SK stanic jen v DVBS/MPEG2 nebudou bedynky DVBS2 masovou zalezitosti. Radsi dnes koupit bedynku za 2000 Kc s MPEG2 a za 5-7 let bedynku DVBS2 za 5000 Kc. Dnes HDTV bedynka vyjde 7-10000 Kc s tim je nutno vymenit taky televizi (dalsich min. 20000 Kc). Dnes si koupim HD prijimac za 10000 po peti letech je bez hodnoty.
uživatel
blik
02.12.2008, 11:56.06

Během cca dvou, tří let bude SD bez zákazníků, zůstane jenom pro sociální případy.
Většina normálních lidí už má dávno televizi alespoň HD ready. Lidi, kteří chtějí mít pět satelitních přijímačů, předpokladám, že nemají televize Tesla Color, že.

TV NOVA v HD vysílá, ČT má začít vysílat v HD v roce 2009, ostaním stanicím nic jiného než HD nezbude, nebo chcípnou.
uživatel
Antonín