Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
01.12.2008, 15:18.55

SATLOOK MICRO podsvietenie

Na Satlooku mi prestalo fungovať podsvietenie displeja, nemá niekto skúsenosť s opravou?
uživatel
midke
01.12.2008, 15:31.31

RE: SATLOOK MICRO podsvietenie

počkej až se zde dnes objeví Saxon, ten už bude vědět
uživatel
poky1
01.12.2008, 15:36.22

S opravou podsvícení Ti neporadim,ale mohl bys získat nějaké info na Omku, či na Slovensku Sortec/Bratislava/.
P.S. zkoušel jsi už nový firmware pro Satloka Mikro+?
Jedná se o povýšení na model G2.
Já jsem docela spokojen.
uživatel
Saxon
01.12.2008, 15:41.49

Poky

Díky moc,dnes to přišlo.
Ještě jsem to nezkoušel, ale musíme se nějak vyrovnat, takhle by to nešlo... :)
Dnes jsem dělal poprvé montáž s Prodigem5,DVB-T - noblesní práce,DVB-S celkem také, ale za Ty roky jsem zvyklý na Satlooka,takže si musím nějak "odvyknout". :)
Mám s nim trochu bobky po střeše,ale ten spektrák je luxusní záležitost.
uživatel
Saxon
01.12.2008, 16:11.38

až pojedeme na sraz s herym a spol tak dáme ruma :laughing:
uživatel
poky1
01.12.2008, 18:17.02

To Saxon

PRODIG5 používám už druhým rokem s maximální spokojeností. Koupil jsem si k němu ještě šumový generátor, takže můžu i ladit různé anténářské prvky. Pokud jde o možné ublížení přístroji, pak doporučuji především výměnu karabin na popruhu za šroubovací spojky na řetězy. Několikrát se mi totiž stalo, že se karabina sama otevřela. Jinak samotný přístroj v gumovém futrálu je velmi odolný. Ze střechy mi ale ještě naštěstí nespadnul. Když jsem ho ale kupoval, tak jsem byl informován o tom, že už i takové případy v servisu řešily. Jediné co nepřežilo byl prý displej.
uživatel
Enik
01.12.2008, 19:25.27

Enik

Kupoval jsem ho v Mikrokomu a něco podobného mi říkal pan Hora. :)) Prý viděl i Prodiga s prošláplým displejem.
O generátoru také přemýšlim, vezmu ale spíš model RP-050, což je obyčejný generátor třech kmitočtů v L-pásmu a jeden v UHF,mně to stačí.
Brašnu si asi necham udělat na míru z pravé kůže, nebo bych zkusil vzít jejich DC-267.Tady/DC-267/ bych docela potřeboval poradit,jak se s nim dělá,jestli je tam místo alespoň na nějaké redukce a měřící kabel.
Ta brašna, co se k tomu dodává je nešikovná.
Jinak jsem zatim ve stadiu poznávání,zatim stále bádam v logice ukládání jednotlivých kanálů/transporderů/.
U satlooka si doma naladim základní frekvenci,13/18V,0/22kHz,název a hotovo.Zde je to trochu odlišné.
V DVB-T sekci se musí přidržet "magické tlačítko" a nechá se uložit vše aktivní v celém pásmu a pak si můžu ponechat jen to, co mě zajímá.
V DVB-S to bude asi podobné.
Já prostě nejsem zviklej používat manuál a jedu výhradně logicky ve spolupráci pokus/omyl.
Baví mě ten akumulátor,tedy až na tu cenu nového.
5600kč bez daně! :(((
uživatel
Saxon
01.12.2008, 19:49.41

To Saxon

Já jsem musel brašnu u prodiga už dvakrát nechat zašívat a opravovat.Kůže je dobrý nápad.Zlatý Prolink 4c premium tam mi brašna drží stále.Jinak všechny aktivní i pasivní prvky nastavuji přes traking generátor na svém spektrálním analyzátoru HP s vyskokou přesností.
uživatel
kolop
01.12.2008, 20:16.11

kolop

Pořádnou vepřovici a pěkně na míru, podle mých požadavků.
Ještě musim vymyslet nějakou průhlednou vrchní část a zehnat nějaký kvalitní kování.
Chci vozit i ten napájecí komplet 220 i 12V a pár různých rekukcí atd.
Jezdim občas zvučit na tradiční jihočeské slavnosti a odtud mám kontakt na šikovnýho chlápka, co se živý právě touhle činností.Mám od něj kožený pouzdro na mobil už asi osm let a je furt jako nový.
uživatel
Saxon