Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
02.12.2008, 00:37.05

Pro Saxona

Prý je nový soft Satlooc Micro+?Mohl bys mi poslat způsob
aktualizace softu v satloku? Dík

mudr.sat@seznam.cz
uživatel
mudrsat
02.12.2008, 07:20.14

RE: Pro Saxona

je to na webu emitor.se a postup mas popsan v souboru readme.txt ,ktery je v zipu s exe. souborem.Na tom webu to je jen v jedne jazykove mutaci,ted ale nevim v ktere,nejsem u Pc.Zkus to zatim sam,ja se ozvu dopoledne.S
uživatel
Saxon
02.12.2008, 08:26.41

mudrsat

Nez se ti Saxon ozve, muzes to zkusit podle nasledujiciho postupu. Neni s tim problem. Novy fw je super...

Instructions for firmware upgrade
? Download the firmware and save it on your PC.
? Connect the RS 232 cable from the instrument to your PC.
? Turn on the instrument.
The firmware is zipped and you need to un-zip the file. There is one .hex file and one FDL-program (Firmware downloader).
? Start the loader by double click the FDL-program.
? Select the COM port that you have inserted the RS-232 cable. It will now search for the instrument.
? When it have found the instrument, turn the instrument OFF and plug in the external power supply.
? Press Send firmware.
? Select the .hex file that you want to use in the Open firmware file window that now appears on your PC.
? It will now download the firmware.
? You will see the progress on your PC, do not remove the power supply!
? The download is finished when the counter has reached 100%.
? You have now downloaded the new firmware to your instrument.
uživatel
jokr
02.12.2008, 08:48.07

už je tam zase nová aktualizace - 339

Stáhni soubor z adresy http://www.emitor.se/extra/news/?module_instance=1&id=68&navid=&newscat=&newslist=limit5_date

rozbal ho v PC,propoj Satlooka přes nekřížený kabel RS32 s PC,nastartuj FDL program,vyber port/COM1/ a připoj do Satlooka DC adapter a čekej až se překopíruje soubor a nainstaluje.Až se ti objeví po naplnění obrazovka s klasickým info o průhěhu dobíjení, tak adapter odpoj a normálně Satlooka klasicky zapni a zkontroluj činnost.
A koukej dát vědět, jak jsi spokojenej především s průběhem bargrafů BER a SNR.

Jokr - jak jsi spokojenej s G2?
Já mám aktualizaci 337 a jsem spokojen.
uživatel
Saxon
02.12.2008, 09:36.44

Saxon - aktualizace 339 a zkusenosti s 337

Mel jsem fw282 a byl jsem celkem spokojeny. Obcas se nechtel chytnout na nejaky TP, meric SNR a BER si nekdy delal doslova co chtel, ale za ty penize i tak moc uzitecny merak.

Pred tydnem jsem tam nahral fw337-G2. Zatim jen dve montaze, ale dost velke zlepseni mereni. SNR a BER jsou uz ve vetsine pripadu stabilni, takze nastavit skew a cely to dotahnout je o dost jenodussi. Jeste mi vadi, ze se merak nekdy jakoby sekne (nereaguje na knob ani na tlacitka). Po 1 az 2 vterinach se zase rozbehne. Dela to jenom v menu. SNR a BER bezi porad. Nekdy mu trva 3-4 sekundy nez se chytne na nektere TP (o vikendu to delal na Astre-3A 12525V, jiny TP byly v pohode). Zkousel jsem to pak u TV v obyvaku a tam to slo v pohode. Mozna mu vadila zima venku (delal jsem to rano a v aute merak cestou vychladnul).

U fw339 pisou "Overall handling speed is increased" tak ho tam nahraju a uvidime, jestli se to odstrani, ale jinak celkove je to dobry merak.
uživatel
jokr
02.12.2008, 09:45.02

jokr

To s knob má nasvědomí tutově vlhkost v přístroji resp. v knob samotném.339 jsem tam dal zrovna teď,ale montovat budu až v neděli.Se Satlookem jsem také celkem spokojen,minulý týden jsem si pořídil Prodig5 a to je pochopitelně uplně jiná třída.Obyčejné antény na nepřístupných střechách budu dál dělat se Satlookem,lépe se snim leže po taškách a méně se s ním bojim.... ;)
dnes dostanu od známého z EONu měřák a analyzer Sefram 7825, mám ho do konce týdne na hraní,tak jsem zvědavej.
Rovněž jsem zvědavej, no co ho v EONu používaj...
Analyzer za 100 tisíc.Je mi jasný, že zde se peníze neřeší, blbců kteří jim platí maji až,až.... :)))
uživatel
Saxon
02.12.2008, 10:05.04

saxon

Fw339 tam dam dneska a montovat budu taky az v nedeli. Dam vedet.

Jinak ty strechy jsou nocni mura. V sobotu jsem k jedne antene na komine slanoval v postroji (prsak+sedak) na hodne sikme strese. Majitel si pral zachovat puvodni ant. z analogu na puvodnim miste. Mam podezreni, ze to tam kdysi davali pri rekonstrukci strechy a nemuseli lezt jak ja :(
Jako tresnicka na dorte bylo, kdyz mi chlapik po celkovem dotazeni a pripojeni vseho harampadi na strese podal vylejzakem pistoli se silikonem abych mu pry jeste utesnil oplechovani toho komina s antenou. :)))
uživatel
jokr
02.12.2008, 11:34.10

RE: Pro Saxona

Taky si nekdy pripadam jako eskamoter, resp. eskamonter. :))
uživatel
blik
02.12.2008, 13:10.44

Pro Saxona

Upgrade proveden.Podrobnosti sdělím příště.A chlapci DĚKUJI
uživatel
mudrsat
02.12.2008, 13:16.04

jokr

:)) já zase nedávno musel po dokončení své činnosti měnit deset tašek KM Beta.Domácí si dřepěl u výlezáku a podával mi jednu za druhou....
Teď jsem neplánovaně byl na jedné parabolce a Satlooka jsem vyzkoušel.Rolování šlo v pohodě,funkce Search+/- je nastavena od 12750GHz dolu/dřív to bylo na opačném konci/.
V případě Intelsatu je to šikovnější/tedy změna k lepšímu/.
Bargrafy jdou o něco lépe,ale uplně ta nestabilita odstraněna bohužel neni.
Ovládání monobloků jde v pohodě,Mascomy se přepínají pomocí povelu AA/LNB1/ a BB/LNB4/.
uživatel
Saxon