Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
02.12.2008, 16:56.35

výber HD sat. prijímača, zhodnotenie zostavy

Vážený,

prečítal som už dosť stránok a diskusíí, a mám už trochu prehľad, ale potrebujem ešte poradiť, usmerniť.
Chcem prijímať český SKYLINK (kartu kúpim) + CigiTV cez EMU + najznámejšie družice medzi 1°W a 23,5°E.
Toroidnú parabolu T90 (pretože chcem prepínať bez čakania, čiže nie motor).
HD satelitný prijímač, poradte ktorý je pre mňa najvhodnejší. Radšej pár funkcií navyše, ako neskôr lutovať, že to môj prehrávač nedokáže. Postupne sa naučím pohybovať v tejto problematike a využijem aj funkcie o ktorých teraz nemám prehľad.
Zaujal ma:
Vantage HD 8000 S / Vantage HD 7100 S
Octagon HF 918 HD
Ferguson 8900HD alebo Topfield 7700

Čím viac čítam, tým mám v tom väčší chaos.
Vantage je najdrahší, ale ak som správne pochopil netreba dokupovat modul Cryptowork, takze je to vlastne vyhodna ponuka.

Rad by som napisal co od prijimaca ocakavam, ale nikde som nenasiel suhrn funkcii, ktore moze obsahovat.

Mam plazmu Panasonic TH-42PX70 - HD ready
DVD rekordér Panasonic
uživatel
Maxxes
02.12.2008, 17:22.17

RE: výber HD sat. prijímača, zhodnotenie zosta...

Je docela široké spektrum, cos napsal.
V prvé řadě si (ne nám) odpověz, jestli budeš sdílet a co a kde a v jakém protokolu. Z toho ti něco vyplyne o přijímačích.
Topfield nesplní zadání pro emu bez dalšího CAMu. Ale diabloCAM je toho času výkonnější v oblasti HD příjmu, než cokoliv jiného. Ale má to svá ale.
DVD rekordér je akorát analogový nahrávač. Akorát to má jiné médium, než obyčejné video. Jestli to má jenom cvbs video vstup, tak výsledkem je jenom mazanice vhodná tak pro CRT do 72 cm. Na nich nic vidět nebude. Ale k vybraným HD přijímačům, které skoro všechny umí nahrávat opravdu digitálně, se moc nerýmuje. Je to dobré akorát na přehrávaní archivních DVD placek.
uživatel
Antonín
02.12.2008, 18:18.08

To DVD

má i RGB vstup.Nicméně kvalita nahrávky je pořád o ničem v porovnání s PVR.
uživatel
hobo
02.12.2008, 19:23.09

Rad by som specifikofval moje poziadavky. Ale kde najst kompletne informacie, aby som sa dozvedel o moznostiach satelitnych prijimacoch. Co dokazu, vysvetlenie pojmov, atd...
Mozno to znie laicky, ale neviem to inak vysvetlit, chcem CigiTV cez EMU, a nepohrdnem ani nejakymi sportovymi, hudobnymi a HD paketmi. Co je najvyhodnejsie v sucasnosti ?

Radsej by som nahraval na USB, alebo HDD. Na moj DVD rekorder zabudnite, to som napisal len pre info, ze ho mam. Neplanujem z neho este nieco vytazit.
uživatel
Maxxes
02.12.2008, 19:31.54

T90 je si krásná anténa, ale pro rozsah Astra 23,5E až Intelsat 1W je to zbytečná investice.Multibeam E85 ti poslouží
naprosto dostatečně.
HD přijímač bych bral Vantage HD 7100 S
Televizor neznam, ale sám pokukuji po TH-50PZ800E od Panasonic
A nějak mi ve tvém hledáčku chybí Blue-Ray přehrávač.
uživatel
Saxon
02.12.2008, 19:51.50

Saxon:
S tebou som sa chcel poradit, nakolko si autorom testu:
Příjem satelitních pozic 23,5E a 1W s jednou parabolou

Chcel som idealny prijem, T90 ma este lepsie vysledky, ale je aj 2nasobne drahsia.
Este ma napadla T55, je iba o 500 Sk drahsia od Multibeam E85. Da sa nastavit rozsah ? Nie je na T90 alebo T55 jednoduchsie hladanie, ladenie druzic?
Blue-Ray mozno vyriesim za par rokov, ked sa to viac rozbehne.

Vantage sa mi velmi pozdava, vypada jednoduche ovladanie. Vysvetlis mi prosim o co pridem pri modeli HD 7100 S s jednym tunerom, oproti HD 8000 S s dvomi tunermi ?
uživatel
Maxxes
02.12.2008, 20:05.56

Přiznam se bez mučení, že jsem T55 ještě na vlastní oči neviděl.Chystám se to napravit v lednu.
Pro příjem 23,5E-1W ti určitě vyhoví i T55.
S přijímačem který je vybaven pouze jedním tunerem DVB-S rsp S2 jsi omezen při evetuelním záznamu programu a sledování jiného.Většina ti nabízí nahrávat a přitom sledovat pouze dvojice programů ze stejného transporderu.
Blue-Ray by bylo to první, co bych si k "velké" televizi pořídil.
uživatel
Saxon
02.12.2008, 20:47.29

Len ja chcem do vianoc pozerat na novom prijimaci a parabole.
Pri T90 aj T55 sa pise ze ma rozsah az 40°. Pre Cigi doporucuju 80cm parabolu, bude preto T55 pre prijem dostatocna ?
Ktoru by si mi vybral ? Multibeam E85 , Toroidal T55.

Mozno vyuzijem aj vacsi rozsah a do buducna sa rezerva vzdy zide.
uživatel
Maxxes
02.12.2008, 23:07.53

No neviem, neviem, ci ta T90 ma nejaku rezervu do vianocneho pocasia.
uživatel
kono
02.12.2008, 23:09.11

Brr, samozrejme myslena T55
uživatel
kono
03.12.2008, 09:13.37

Je to dost triviální, jestli ti stačí klasika:
28,23,19,13,5,1 tak ti stačí Multibeam.
Jestli chceš více (4w, 7w, 42e atd atd.), tak si kup toroid. A když toroid, tak T90.

V emulaci nepočítej, že bude nějaké kór moc HD hrát (ale dobrý každý kanál), podle mého, jak to čtu, je pro tebe ten Vantage tak akorát.
Emulovat emuluje, síť používat moc asi nehodláš, je to stabilní a pohodlné, ověřené, Zorbas ti to umí spolehlivě opravit, kdyby na nejhorší došlo, kartu Skylink tam provozovat jde. A kdybys už nevěděl, co roupama, tak se tam dá použít jak diablo wireless, tak diablo.
(Ale kromě topfielda jsou vlastně pro tebe možné všechny).
uživatel
Antonín
03.12.2008, 10:16.51

já doporučuji Toroidnú parabolu T90 a ktomu jedině IPBox 910
uživatel
1801
03.12.2008, 11:44.38

"Jedině" proč?
Protože protože.

Proč by kdo utrácel za toroid, pokud ho nebude využívat?
Proč zrovna IP BOX?
Třeba jo, ale "jedině"?

Já vím přinejmenším jednu docela podstatnou nevýhodu pro laika jako je maxxes - docela složité věci okolo softu. Nevěřím, že je bez pomoci zvládne, například...
uživatel
Antonín
03.12.2008, 13:22.44

Presne, tak som zatial v tejto oblasti laik. Ked budem za par rokov zbehly, tak si vyberiem bez problemov sam. Lebo budem vediet co potrebujem a vyuzijem.
Chcem kvalitny a spolahlivy prijimac, ktory ma dostatocnu podporu (software, emu), ktora neskonci ani za 2 roky, ked bude prijimac uz starsi model. Z linuxom skusenosti nemam ani z PC.
Vynikajuci obraz je podmienkou. Taktiež nahrávanie na USB alebo HDD (HDD nemusí byť v balení). Zaujali ma 2 tunery DVB-S, takže aj to by mohol obsahovať.

A nemusel by byť drahý ako Vantage 8000S (ten má ale výhodu univerzálnej čítačky, takže netreba dokupovať Cryptowork).
Má takúto čítačku a jednoduché nehrávanie kódov aj iný HD prijímač ? :sly:
Ak mi povieš k čomu využijem používanie siete, tak ti odpoviem, či to chcem :)))

Vdaka za trpezlivost
uživatel
Maxxes
03.12.2008, 13:33.42

Pokud nevíš, k čemu síť je, tak bys ji používat neměl. Sdílet má smysl jenom v privátních sítích. Nikomu bych nedoporučil použití sítě v placených spolcích s neznámými lidmi.
uživatel
Antonín
03.12.2008, 14:34.32

Tak sdielat za nemam s kym. Ale mozno neskor bude. Takze tuto funkciu nepotrebujem. Podla mojich poziadaviek vies aj o inych prijimacoch okrem Vantage 8000S.
uživatel
Maxxes
03.12.2008, 18:07.43

Nevím, je to bohužel mírně mimo moji oblast, která sdílení zahrnuje. Argumenty, proč bych si vybral na tvém místě zrovna Vantage, máš nahoře.
uživatel
Antonín
03.12.2008, 18:19.26

Mne sa Vantage tiez velmi pozdava. Vantage nedokaze zdielat ? Prosim ta, daj nejaky link kde sa o zdielany dozviem viac, netusim ake vyhody to v sebe moze skryvat.
uživatel
Maxxes
09.12.2008, 16:36.39

Takze som sa rozhodol.

Kupim Vantage HD 8000s, parabolu Multibeam E-85.

Este by som chcel poradit, kde najdem ake programz su na jednotlivzch druziciach. Abz som vedel, kolko LNB kupit.

VDAKA
uživatel
Maxxes
09.12.2008, 16:38.32

sorry, uz som si vymenil z/y

Takze som sa rozhodol.
Kupim Vantage HD 8000s, parabolu Multibeam E-85.
Este by som chcel poradit, kde by som nasiel kompletny zoznam programov nachadzajucich sa na jednotlivych druziciach. Aby som vedel, kolko LNB kupit.
VDAKA
uživatel
Maxxes
09.12.2008, 16:42.31

Hledej na parabole. :) :)
uživatel
zzaner