| 03.12.2008, 08:41.01 | |
Ztracený signál na Astra 3AZdravím, stala se mi podivná věc a nevím čím to může být.Na přijímači Topfield 6000CR (nemusíte mi tu říkat o jeho kvalitách), se mi po cca 4 mesíčním bezproblémovém provozu ztratil signál na Astru 3A.Jiné satelity po natočení paraboly naladím bezproblémů (Astra 2, Hotbird...).Když jsem přijímač zkoušel o víkendu na jiné parabole a jiném konvertoru šlo to bez problémů. Myslel jsem si tedy, že je to špatným konvertorem, tak jsem ho včera zkusil vyměnit, Astru 3A jsem naladil, ale cca po minutě se signál opět ztratil a chová se to stějně jako předtím. Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Nechápu, proč to dělá pouze u Astry 3A. Je to na reklamaci přístroje? Díky za rady. |
![]() Martaq |
| 03.12.2008, 09:05.50 | |
RE: Ztracený signál na Astra 3AJestliže přijímač jinde "šel", tak to v něm pravděpodobně nebude, zbývá tedy konvertor a svod a jestliže po jeho výměně a po "natočení" jdou ostatní pozice dobře, bude "to" v tom natočení, resp. nasměrování ! |
![]() Tondach |
| 03.12.2008, 09:21.51 | |
RE: Ztracený signál na Astra 3ATo se mi moc nezdá, jak jsem psal po výměně konvertoru za nový se signál objevil, parabolu jsem utáhl a signál se ztratil chvíli potom. Na původním konvertoru byly ostatní pozice také v pořádku a signál se ztratil když se s parabolou nehýbalo... |
![]() Martaq |
| 03.12.2008, 09:53.04 | |
RE: Ztracený signál na Astra 3AZase je ale divný, když to jde na jiných pozicích a na jiné parabole, proč by to nešlo zrovna jenom na Astře 3A a na jedné (té Vaší) parabole. Kdyby bylo něco s přijímačem, tak to jinde pravděpodobně nepůjde taky. |
![]() Tondach |
| 03.12.2008, 11:21.00 | |
RE: Ztracený signál na Astra 3Anetahal si nemas v blizkosti koax.cablu este jeden z nejakej SAT paraboly???vcera som tiez riesil ze 2 koax.cable vedla seba SA normalne rusia (signal),,ked bolo na oboch ten isty kanal-vsetko OK,ked som druhy receiver prepol na AXN,,signal mi spadol na slabych 20% mame zapojeno 2 receivery na jednu parabolu ,,a ked som kable roztiahol od seba,TAK SIGNAL SA O DOST VELA ZLEPSIL,, no neviem vsetko je asi mozne,,, alebo bude zle LNB??? hmmm tiez neviem... |
![]() markes |
| 03.12.2008, 11:57.55 | |
RE: Ztracený signál na Astra 3ANikde nejsou jine paraboly, jedine co me napada, ze prijimac nejakym zpusobem "odpalil" konvertor tak, ze neprijme signal z Astry 3A (nevyznam se v tom jak jsou jednotlive signaly rozliseny a zda to je mozne - jestli to je napr. jenom urcita frekvence) jinak si nedovedu vysvetlit, ze se na novem konvertoru signal chytil a po minute byl zase pryc. Ale jsem v tomhle laik. |
![]() Martaq |
| 03.12.2008, 12:04.44 | |
martaqnevede ti náhodou kabel kolem elektrického vedení? může se ti to naindukovat. odpojením to vybiješ, což by možná odpovídalo tomu že se ti to ztratilo po chvilce znovu. |
![]() Rambo |
| 03.12.2008, 12:07.07 | |
RE: Ztracený signál na Astra 3ARozvody po domě jsou zasekány ve zdi, nový konvertor jsem ale zkoušel na volném kabelu. Před prvním zmizením signálu vše chodilo cca 4 měsíce bez problémů. |
![]() Martaq |
| 03.12.2008, 12:15.32 | |
RE: Ztracený signál na Astra 3AMožná je to jen doměnka, ale naskenuj Astru znova. |
![]() Walt66 |
| 03.12.2008, 12:20.22 | |
RE: Ztracený signál na Astra 3Aalebo pozicaj si iny-druhy receiver,,skus chytit tu astru 23.5,,, a ked to pojde s tym istym kablom a LNB, TAK zaloz svoj receiver a uvidis ci slape,,,,preistotu prekontroluj kabel ci nemas niegde skrat,,,alebo vymen na skusku,,,a F koncovky na kably tiez pozri ci na koncoch neskratuju s tienenim,,, |
![]() markes |
| 03.12.2008, 12:28.21 | |
martaqtak to bych viděl jako že máš smůlu a odešel ti i druhý konvertor. Tedy v případě že jsi to zkoušel na té druhé parabole a tam to bylo v pořádku. Proč se to ale stalo, těžko říct. |
![]() Rambo |
| 03.12.2008, 12:43.45 | |
To markes, RamboKabel jsem kontroloval, pro jistotu to zkusím ještě jednou, a zkontroluju F-konektory, ale moc už tomu nevěřím. Přikláním se k názoru, že odešlo něco v přístroji, co odpálilo LNB. Proč to ale neudělalo na té jiné parabole, kde jsem to zkoušel je pro mě záhadou. |
![]() Martaq |
| 03.12.2008, 12:52.51 | |
martaqještě zkus jiný přístroj na té tvé parabole. |
![]() Rambo |
| 03.12.2008, 12:59.19 | |
To: RamboNo to se trochu bojím, abych ho nezničil... když pořádně nevím co to způsobilo, ale asi mi nic jiného nezbude. |
![]() Martaq |
| 03.12.2008, 13:25.35 | |
RE: Ztracený signál na Astra 3ATeď Ti ten Hotbird jde nebo nejde ? Jestli jde, tak to nemůže být v konvertoru, jestli nejde, tak Ti opravdu přijímač odpaluje konvertory, ale stejně....? |
![]() Tondach |
| 03.12.2008, 13:53.27 | |
TondachOstatni družice jsou - nejde jenom Astra 3A. |
![]() Martaq |
| 03.12.2008, 14:26.42 | |
RE: Ztracený signál na Astra 3Apocuvaj,,, a necloni ti nieco pred tou astrou 23.5,,nepostavyl tam sused za tie 4mes. nejaky dom,strecha,abo nebodaj vianocny strom co blokuje signal,, No alebo,,,ked uz fakt nepojde,,,neostava ti nic len vziat svoj receiver a vyskusat ho u ineho cloveka kto chyta tu astru 23.5,,, alebo opacne,,,pozhanaj nejaky lacny sroj a zapoj na tu svopju parabolu,,,ci nepojde,,,ze ked ho odpali ta neprides o vela,,, |
![]() markes |
| 03.12.2008, 14:53.40 | |
MarkesZadná překážka nevadí, parabola je na střeše u komínu kolem nic vyššího v okolí není, navíc jsem signál včera asi na minutu s novým LNB chytil, takže v tom to nebude. Ale díky za každý nápad. Přístroj jsem už jednou reklamoval hned po nákupu nefungovalo dekódování CRW, dostal jsem výměnou nový pristroj, ktery doteď fungoval. Když jsem ale ztratil signál poprvé zrovna jsem si třídil programy - to jsem tu zapomněl uvést, říkal jsem si že tím přece nemůžu odpálit LNB... nebo ano? Asi je možné vše. |
![]() Martaq |
| 03.12.2008, 16:18.33 | |
RE: Ztracený signál na Astra 3AJá mám ten Topfield taky.Když jsi třídil ty programy, nevymáznul sis tu Astru ? Nebo neuzamkl to ? Ve třídění je možnost vymazat a uzamknout a v Instalaci je v editaci SAT/TP možnost vymáznout jak transpondér tak celý satelit ! Mrkni na to ! |
![]() Tondach |
| 03.12.2008, 17:07.41 | |
TondachPro klid duše to ještě prověřím, ale Astru 3A v nabídce mám a i když zadám manuální ladění na konkrétní transpondér, tak je to bez signálu. Právě jsem byl znovu na střeše a ještě jednou všechno zkontroloval, bezproblémů naladím Hotbird, Astru 2, atd. jenom ta Astra 3A je bez signálu. :fuming: |
![]() Martaq |
| 03.12.2008, 17:18.42 | |
TondachNic takového jako uzamčení nebo vymazání, nevidím jinou možnost než podivně poškozený přijímač, který pravděpodobně odpaluje LNB.... :(( |
![]() Martaq |
| 03.12.2008, 17:19.27 | |
RE: Ztracený signál na Astra 3ATo máš tu další Astru a HotBird na přepínání DiseqC nebo to natáčíš jenom ručně ? Jak to směruješ ?Já si od začátku myslím, že nemáš správně zorientovanou parabolu. |
![]() Tondach |
| 03.12.2008, 17:28.54 | |
TondachNatáčím to ručně, ale když signál poprvé zmizel, tak se s parabolou nehýbalo. |
![]() Martaq |
| 03.12.2008, 17:36.08 | |
RE: Ztracený signál na Astra 3AA nefoukal před tím vítr ? Máš to určitě rozštelovaný ! Od oka to netrefíš, chce to někoho s měřákem, nebo vidět na televizor ( což je za střechy vždy problém ), nastavit něco na Astře 3A a hledat a hledat, až se nahoře vpravo zaplní OBA ty proužky ! V tom to bude ! |
![]() Tondach |
| 03.12.2008, 17:42.26 | |
TondachTelevizi mám na půdě, takže na ni vidím skrz vikýř, přímo od paraboly. Přijímač jsem si tam hodil taky, takže ho můžu ze střechy i ovládat. (tím si myslím jsem na tom skoro stejně jako s měřákem) To že se musí zaplnit oba ty proužky to vím. Jediná možnost je, že by se rozhodila elevace, ale to by mi to včera nenaskočilo, když jsem vymenil ten konvertor. Navíc pokud se nepletu, tak elevace by měla být stejná jak pro Astru 3A, tak pro Astru 2, nebo ne? |
![]() Martaq |
| 03.12.2008, 17:52.45 | |
TondachKdyž o tom teď přemýšlím tak, že by přece jenom byl problém v té elevaci?..Koukám , že tam jsou drobné rozdíli mezi jednotlivými satelity...nedá mi to že tam snad ještě znovu vylezu. :-) |
![]() Martaq |
| 03.12.2008, 17:53.30 | |
RE: Ztracený signál na Astra 3A*rozdíly |
![]() Martaq |
| 03.12.2008, 18:49.33 | |
RE: Ztracený signál na Astra 3ASice nevím jak je to možné, ale po dalším pokusu jsem signál znovu naladil. S elevací jsem nehýbal, nechápu proč to nyní zase šlape. Každopádně všem díky za tipy a rady, sám bych to už vzdal, díky Tondachovi jsem na tu střechu vylezl po padesáté prvé a vyplatilo se. :))) |
![]() Martaq |
| 03.12.2008, 19:12.13 | |
RE: Ztracený signál na Astra 3ATak a až budeš mít náladu, zkus ten původní konvertor a zjistíš, že máš jeden do zásoby, resp. dokoupíš uchycení a můžeš šilhat! Tak zdar ! |
![]() Tondach |
| 03.12.2008, 20:47.54 | |
TondachTen původní byl monoblok (bylo to součástí kompletu, jinak bych to ani nekupoval - vím co o tady o nich všichni tvrdí)- šilhání jsem stejně moc nevyužíval - není moc čas čumět na bednu, ale až bude trochu tepleji tak to určitě zkusím jestli je opravdu funkční. Stejně by mě zajímala původní příčina...nechce se mi věřit, že se ta parabola nějak hnula. Každopádně díky za pomoc - já tomu už nevěřil, že to naladím.R^ |
![]() Martaq |