Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
04.12.2008, 09:29.20

twin konvertor???

Ahojky,měl bych dotaz,mám motor a přijímač openbox 810 a chtěl bych si dokoupit do jiného pokoje druhý přijímač,zda je možné když budu mít motor dát twin konvertor a sledovat nezávisle jiný program ze stejné družice?(Samozřejmě počítám s tím že motor budu ovládat jen z jednoho přijímače)Je to možné takto udělat abych nemusel kupovat a montovat další parabolu..A chtěl jsem se zeptat jestli je možné z jedné karty živit dva přijímače a jak je to možné provést?Předem moc díky za rady,Jirka.
uživatel
lepidlo
04.12.2008, 09:41.13

RE: twin konvertor???

Co se týká twin LNB-jistě že je to možné, sám to mám udělané podobně
uživatel
Martin79
04.12.2008, 09:47.31

ha a z ceho budou živi společnosti co vydávaji karty :laughing:
uživatel
papay
04.12.2008, 10:00.21

1. S motorem je to možné přesně s tím omezením, které jsi sám popsal.
2. Sdílet jednu kartu dvěma přijímači lze hned několika způsoby.
a. linuxové siťové přijímače pro neomezený počet přijímačů a neomezený počet karet.
b. něco jako openbox a některé fergusony (?), které umí sdílet dva proti sobě přes sériový port. Jen dva přijímače, nikdy ne více.
c. i pro ostatní přijímače existují různá řešení, třeba diablo wifi dělá v zásadě z každého přijímače s obyč CI slotem sítový stroj, nebo pro pár přijímačů je soft pro PC, který jim umožní sdílet přes PC a pak síŤ (Philips 6010?, H5400).
d. splitter - zařízení, do kterého strčíš kartu a pak do příjímače místo karty zasuneš takový falešný kus s kontakty, která drátem nebo bezdrátem vede k tomu splitteru. Přijímač může být vcelku libovolný, ale musí mít slot pro kartu (nebo CAM) pro daný systém.

Těch variant je poměrně dost, ale při jejich zprovoznění se hodí trochu něco vědět. I když...i naslepo se to může podařit.
uživatel
Antonín
04.12.2008, 23:08.45

RE. twin konvertor

Motor SG 2100 - twin konvertor - Humax II Digi Tv s kartou - ve druhé místnosti Openbox X-810. Vše OK.
uživatel
Hansi1