| 04.12.2008, 15:10.45 | |
Mimo korýtko - konverzia formátovVážení, vie mi niekto poradiť (alebo dať odkaz na príslušné fórum, )čo potrebujem (HW, SW) na prekonvertovanie videozáznamu VHS cez PC na formát pre záznam na DVD ? Nie je to celkom mimo misu, teraz sa zaoberám sa konverziou záznamu z satel. prijímača Shovboxu na DVD. |
![]() antonius |
| 04.12.2008, 15:21.57 | |
RE: Mimo korýtko - konverzia formátovkompletní zařízení na slušné úrovni - http://exac.cz/Avid/2.php |
![]() Saxon |
| 04.12.2008, 15:22.28 | |
RE: Mimo korýtko - konverzia formátovSkúsim ja :1: televízna karta ,napríklad winfast tv 2: video program. čo tak ulead video studio je aj v češtine volá sa aj ako ,corel video studio pro x2 /najnovšia verzia/ 3: dobrý počítač. Nič viac k tomu nieje potrebné. |
![]() oneeeee |
| 04.12.2008, 16:16.05 | |
RE: Mimo korýtko - konverzia formátovNení to zase tak úplně jednoduché.Dá se na to jít po domácku - pak ti stačí jakákoliv karta, která umí digitalizovat analogový videovstup ve formátu 720x576 (to je docela podstatné, přestože takové rozlišení na VHS pásce není). A ktomu soft - například ten, co navrhu oneeeee, ale stejně dobře deset dalších. Analogový PAL vstup má i řada grafických karet apod. Jenže on není vstupní převodník, jako vstupní převodník. Ty domácí za pár stovek nejsou zvlášť moc kvalitní. Součet a závěry: 1. filmy, co je možné opatřit v digitální podobě, nemá žádný smysl digitalizovat doma. 2. to, co prostě je jenom na VHS - různá vzácná památeční domácí videa - je mnohem lepší nechat digitalizovat u profíků (ale opravdových, ne že použijou obyčejné domácí zařízení a vezmou si peníze) a teprve pak doma zpracovávat. 3. pokud z nějakých důvodů doma, tak asi grabnout do nekomprimovaného AVI 720x576 (bez ohledu na obludnou velikost souborů) a teprve pak to přepočítávat do nějakého komprimovaného tvaru. Přímé uložení třeba do mpeg2 znamená kompresi v reálném čase a ta nebývá moc kvalitní, aby se to stihlo, a rozhodně je jednoprůchodová. |
![]() Antonín |
| 04.12.2008, 16:33.39 | |
Mimo korýtko - konverzia formátovĎakujem všetkým pánom za úprimnú snahu pomôcť, vidím že svoje informácie o mojom vybavení musím doplniť:1. Mám PC 1,75 GHHz procesor pentium, 1 GB RAM, 200 GB HDD, Windows XP prof SP3 2. TV kartu mi nedoporučujú, (aj by som ju chcel) vraj musím mať procesor 2,4 GHz a na nový PC z dôhodku nemám, Na pozeranie vraj stačí, ale nie na záznamy a prepis 3. Hlavne chcem si uchovať na DVD významné rodinné udalosti,( od matutít, svadieb detí až po prvé krôčiky vnúčat), ktoré mám na kazetách a za prepálenie 1,5 hod. záznamu platím cca 120 - 150 Sk. |
![]() antonius |
| 04.12.2008, 16:47.04 | |
RE: Mimo korýtko - konverzia formátovNebo také použít DVD recorder. Je to nejjednoduší a asi nejrychleší. I když co se kvality obrazu týče nevím. |
![]() alda10 |
| 04.12.2008, 17:04.11 | |
RE: Mimo korýtko - konverzia formátov2alda: DVD rekordéry jsou různé. Ale většina z nich asi na úrovni těch vstupní domácích PC karet.2antonius: nepotřebuejš televizní kartu, ale kartu se vstupem analogového PAL video, na to (i na tu televizní kartu) ti komp stačí bohatě, zvlášť když nebudeš ukládat kompresovaně. Pokud to "prepálenie" je za cca 100 Kč za hodinu provedené na profesionálním zařízení, tak se ti to vyplatí, je to dobrá cena, platí se i více. Jestli ti to nějaký chytrák za ty prachy šuchtá na obyčejném PC, nebo obyč DVD rekordéru, tak si najdi profíky. |
![]() Antonín |
| 04.12.2008, 17:09.32 | |
antoniusJa mám 5 rokov starý počítač presne takých parametrov a video robím bez problémov. To doporučenie nech si natrú na cicky , najprv to treba vyskúšať. |
![]() oneeeee |
| 04.12.2008, 18:40.23 | |
@oneeeeeZdravím oneeeee, už si v tomto radil a vďaka, zatiaľ som váhal, tak ako sa mi rozširoval obzor a aj vybavenie . Moja otázka, bude vyhovovať pre spomínaný účel a pre môj PC aj : TV karta Leadtek WinFast TV2000XP RM, TV Tuner ? Digitálny tuner asi nepotrebujem, televízne programy mám zo satelitu a chystám si kúpiť Showbox S 700, ktorý má ja DVB-T.Vďaka všetkým, čo to myslia so mnou úprimne |
![]() antonius |
| 04.12.2008, 20:41.54 | |
RE: Mimo korýtko - konverzia formátovtú tv kartu mám aj ja , a ide mi to bez problémov. To je ako môj vlastný názor na výrobu videa. Som spokojný.corel video studio pro x2 si stiahni http://btjunkie.org/search?query=videostudio+x2&arrange=5 ja mám druhý z hora. Je v plnej verzii. |
![]() oneeeee |
| 05.12.2008, 07:28.46 | |
RE: Mimo korýtko - konverzia formátovantonius ten procesor je sice na hrane aby to dokazal grabnut ale ak vypnes vsetky vsetky ostatne veci v pocitaci co bezia na pozadi tak by to mal utiahnut ak nie je treba viacej RAM alebo rychlejsi procesor. Ak mas kupovat analogovu kartu ako je ten leadtek tak ju radsej kup pre tento ucel z druhej ruky niekde v bazare ceny sa pohybuju okolo 500,- Sk. Ja som pouzival na grabovanie program VirtualDub je zdarma a na slusnej urovni. program na prevod do mpeg2 na ten si uz nespomeniem. |
![]() PEPE8989 |
| 05.12.2008, 08:01.40 | |
Pinacle prodává převodník, kdysi stál skoro 3 tis.teď už bude o hodně levnější. Vstup 3x cinch (2audio + 1 video), výstup USB, je k tomu ovládací program DVD recorder.V pohodě se tím nechá přetočit VHS kazeta i nahrát jakýkoliv komp. výstup, třeba ze satelitu. Formu záznamu si můžeš vybrat - buď přímo na DVD ve 3 kvalitách nebo na hardisk či jiné USB zařízení. Typicky jednoduchý přístroj Plug and play. |
![]() ivan v |
| 05.12.2008, 10:21.08 | |
Mimo korýtko - konverzia formátovPáni, všetkým ešte raz srdečná vďaka za rady a že ste sa venovali mojej otázke. Asi som zabudol uviesť, že nechcem kupovať DVD recorder , ale napaľovať to po konverzii DVD napaľovačkou počítača- |
![]() antonius |
| 05.12.2008, 10:41.47 | |
RE: Mimo korýtko - konverzia formátovJak tak čtu, co píšeš, uděláš lépe, když to stažení přenecháš profesionálům. Je tolik zbytečných chyb, kterým se tak vyhneš.Pak si to můžeš střihat a střihat a když si zdroje uchováš, tak už i když něco pokazíš, tak se nic nestane. 100 jsem graboval video na řádově mnohem méně výkonnějších počítačích, když je to bez komprese, tak celkem o nic nejde, leda aby se to stačilo ukládat na disk (to je úzké místo, bývá někdy nutné zvolit nějakou jednoduchou bezztrátovou kompresi, která se stihne (mjpeg apod.). |
![]() Antonín |