| 10.12.2008, 01:51.56 | |
Nová HD satelitná zostava, čo ešte treba kúpiť ?Vážený,do vianoc by som mal rád novú (prvú) satelitnú zostavu. Rozhodol som sa pre HD sat. prijímač Vantage HD 8000 S (HDD dokúpim neskôr) http://www.austrosat.com/product_info.php?products_id=482 Multibeam parabolu Maximum E-85 multifocus http://www.ipbox.sk/index.php?main_page=product_info&cPath=28_32&products_id=330&zenid=5gppgj918468a7gkgf0v9lk001 Kartu Skylink (registrujem na české programy) http://www.ipbox.sk/index.php?main_page=product_info&products_id=5079&zenid=5gppgj918468a7gkgf0v9lk001 Prijímať chcem z týchto družíc: 28,2°E, 23,5°E, 19,2°E, 13°E, 5°E, 1°W Prijímať budem český Skylink + CigiTV cez EMU + FTA + čo pôjde cez EMU vo Vantage (má dva tunery, takže treba to využiť vhodným nakombinovaním LNB). Nemám však skúsenosti, čo všetko ešte potrebujem, aby bola zostava kompletná a plne funkčná. Teóriu mám naštudovanú, ale vy viete lepšie ktoré LNB je výbobré aj keď má výrobcom udávané vyššie šum.číslo, atď. Preto by som vás chcel požiadať o radu, o pomoc pri výbere všetkého potrebného. Nakupovať budem TU: http://www.ipbox.sk/ http://www.austrosat.com/ http://www.sortec.sk/ príp. iný obchod, ktorý má niečo extra a je na záp.slovensku Jeden pán z okolia mi naladí družice. Ale ak by som tu našiel niekoho ochotného, skúseného (samozrejme nie zadarmo, dohodneme sa, len sa ozvite: Maxxes@post.sk), kto by mi to naladil, osadil, poprepájal (podľa dohody, aby sme boli obaja spokojný), tak by som bol nesmierne rád. Som z dediny 5km od Trnavy. Mam plazmu Panasonic TH-42PX70 - HD ready. Ďakujem za ochotu a každú radu. |
![]() Maxxes |
| 10.12.2008, 03:02.43 | |
RE: Nová HD satelitná zostava, čo ešte treba k...Digi HDTV,dřív budeš mrtev |
![]() pierrepetr |
| 10.12.2008, 06:01.18 | |
RE: Nová HD satelitná zostava, čo ešte treba k...stále je to pravděpodobnější než že HDTV bude v UPC |
![]() 1801 |
| 10.12.2008, 07:26.45 | |
RE: Nová HD satelitná zostava, čo ešte treba k...Chybí my tam nabídka nějakých HDTV programů ale je jasný že je to těžký...v daném případě to je diablo,programátor(další investice)a "zítra to nemusí fungovat"..Ale to co kupuješ je jako když kupuješ drahého Mercedesa na jízdu u Vás na poli a vesnických silničkách nakoupit a zpět. Ale je to jen můj názor já bych drahý HDTV reciever bez možností přijímat HD programy nikdy nekoupil.Je to uplně zbytečný.Na plánovaný příjem Digi(emu) a Sky linku Ti stačí i ,,Fabie" |
![]() pat |
| 10.12.2008, 07:28.13 | |
co este treba ?1. DiSEqC prepínače. Asi budes potrebovat 22. Pises ze chces primat sinal zo 6 druzic a pritom ta parabola ma drziak iba na 5 LNB. Mozno sa to da riesit jednym LNB konvertorom pre príjem z dvoch družíc. 3. F-konektory, F-spojky, koaxialny kabel Nechcel by som ladit tu parabolu na vsetky LNB. Na tvojom mieste by som radsej pouzil 2 paraboly alebo este lepsie jednu fixnu a jednu s motorom. Tiez ti musi byt jasne, ze to bude pouzitelne iba pre jeden televizny tuner a ten primac ma dva. Inak musis asi pouzit LNB Twin alebo Quatro. To ti znacne predrazi. |
![]() Ivco |
| 10.12.2008, 07:57.21 | |
RE: Nová HD satelitná zostava, čo ešte treba k...Na tak velkej uvadenej rozsah druzic je multibeam malo. Ja bych urcite nebyl spokojenej, kdyz mi to bude vypadavat, hlavne slabsi frekvence (Digi, Astra 2). Radsi 2 paraboly, nebo motor, suhlas s Ivcem. |
![]() blik |
| 10.12.2008, 08:08.42 | |
@blikMultibeam na takový rozsah není určiě málo.Sám mám tohle na normílní 105cm parabole.Nevypadává nic.Předpokladem je nechat si to nastavit od profíka vlasnícího k tomu řádné dostačující měřící vybavení a zkušenoti... Samozřejmě že když si dá někdo v hospodě 3 pivka a pak si to pujde nastavovat sám "od oka" tak může být opravdu zklamaný... Profík SAXON k zomu napíše určitě více. |
![]() pat |
| 10.12.2008, 08:32.48 | |
satelitna zostava .Pre tie druzice co si napisal kazdopadne motor .Ja davam motor SG-2100BS |
![]() kohutms |
| 10.12.2008, 08:58.17 | |
RE: Nová HD satelitná zostava, čo ešte treba k...Parabola je plně dostačující, je to odzkoušené. Záleží co na kterém tuneru budeš mít. Pokud na jednom tuneru bude např. jen 23,5 a 19,2LNB a na druhém všech 6 pozic, pak 2x LNB Twin např. Megasat Diavolo nebo jiný a 4x single LNB např. Diavolo nebo jiný. A samozřejmě 2 DiSEqC přepínače, jeden 2/1 a jeden 8/1 např. EMP. Ten druhý (8/1) nastavíš jako pozicioner, tzn. že při nastavování pozic v tuneru přijímače jakoby otáčíš motorem. |
![]() milanm |
| 10.12.2008, 08:59.20 | |
dá sa aj taktoAk má prijímač dva tunery, bude musieť aj pri použití twinu LNB na oboch sledovať tu istu družicu. Na multifokusovú parabolu E 85 som úspešne inštaloval 4 quady a 2 twiny LNB v rozsahu od 28,5 E po 4 W. |
![]() fansat |
| 10.12.2008, 09:03.12 | |
RE: Nová HD satelitná zostava, čo ešte treba k...milanm ma predbehol. Použil som 2x DISEqC 4/1 a 2x DISEqC 8/1. |
![]() fansat |
| 10.12.2008, 09:07.59 | |
RE: Nová HD satelitná zostava, čo ešte treba k...Prečo takto somruješ. V Trnave v uličke oproti športovej haly máš dvoch predajcov sat tech a hlavne ten čo je bližšie k centru mesta je technicky výborne erudovaný a určite ti dobre poradí. A pokial sa týka cien i tie má prijatelné. Horšie je to s montážami. Ako všetci do konca roka nič už neposkytuje. Informácie mám po osobnej návšteve Trnavy (som z Blavy). |
![]() huvo |
| 10.12.2008, 11:07.13 | |
RE: Nová HD satelitná zostava, čo ešte treba k...Dakujem za vase odpovede.pierrepetr: DigiTV nechcem samozrejme kvoli HDTV, ale kvoli dokumentarnym programom, HBO v SD. pat: Všade na fórach som čítal, že ak dnes nový sat.prijímač, tak jedine HD! Viem, že sa tažko rozhoduje, či HD sat. prijímač, ale myslím do budúcna, kedy budú HD programy už len pribúdať. V súčasnosti mi stačí NOVA HD + FTA HD. Za 1-2 roky, keď budem skúsenejší môžem dokúpiť Diablo a pribudne mi HD programov. Ale tvoj názor je zaujímavý (môžem kúpiť SD sat.prijímač, a za 2 roky kúpiť tak či tak HD sat.prijímač). SAXON sa vyjadril už v mojej prvej téme, že je Multibeam E85 dostatočný pre tento rozsah. Motor nechcem, lebo sa mi nechce čakať na prepnutie. A dve paraboly tiež nie, lebo by museli byť obe väčšie a ja nechcem mat balkon zasypany parabolami :) milanm: dakujem za tipy, takto som si predstavoval odpoved :sly: Chápem, že budem musieť použiť aj twin LNB, ak chcem využiť dva tunery vo Vantage. Pravdepodobne dám 3x Twin pre 23,5°E, 19,2°E, 1°W a 3 x single (Megasat Diavolo vypadajú výborne). Ale nerumiem, načo by mi bolo Quad / Quatro LNB ? Mám len jeden TV a najbližších 6 rokov ani nemám pre koho druhý TV kupovať. Ešte mi prezradte, ako sa pohybujú ceny ze naladenie, osadenie a poprepájanie tejto zostavy ? Aby som bol v obraze :bomb: |
![]() Maxxes |
| 10.12.2008, 13:41.20 | |
Cenamontáže, pokud si to necháš udělat od toho od koho to budeš kupovat se hejbe kolem 1.500 Kč včetně kabela, provrtání zdi, naladění programů atd. |
![]() ppll33 |
| 10.12.2008, 13:46.52 | |
Maxxestaky mi teď budou montovat multibeam T85, budu mít 23,5, 19,2, 13 a 1W. Takže jsem zjišťoval ceny :). Co je podle tebe zajímavé na 28,2 a 5E, že se to vyplatí? Pro mě na 5E 1 program a na 28,2 nic (teda alespoň, co jsem našel), takže ušetřím na LNB a diseqc :) |
![]() ppll33 |
| 10.12.2008, 14:24.25 | |
RE: Nová HD satelitná zostava, čo ešte treba k...Tak vdaka za TIP, ja musím zistiť či internetový obchod www.ipbox.sk robí aj montáže :lookaround:Na 28,2°E je okrem iného asi 10 nekódovaných hudobných programov a je tam aj zakódovaný MTV paket. A v budúcnosti môže byť dostupný cez EMU, alebo dokúpim Diablo. Podobné je to aj s 5°E. Ja si radšej 500 Sk doplatím, a budem mať rezervu do budúcnosti, keby sa tam vyskytlo niečo výnimočné. Než potom dokupovať :) Práveže ešte pokukujem po 9,0°E a 16,0°E. Chcem mať radšej všetko dostupné vopred, náhodou bude nejaký zaujímavý futbal, a ja ho nebudem môcť naladiť, to radšej nie :laughing: |
![]() Maxxes |