Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
10.12.2008, 07:14.49

TV Scharp-3letá záruka a servis

Zdravím, uvítám poznatky z tahu firmy Scharp, která při zakoupení LCD TV od 37" nejen že poskytuje 3letou záruku, ale i servis u spotřebitele přímo doma.Zajímalo by mě, zda si nakonec např.nenapočítají dopravné.Pokud je servis v Praze a zákazník bude někde z konce ČR, bylo by to dost nákladné...
Za odpovědi díky !!!
uživatel
Ajap
10.12.2008, 08:00.58

Záruka

Záruka se vztahuje ze zákona na opravu zařízení v servise. Doprava servisního technika není předmětem záruky. :O
uživatel
vodnar
10.12.2008, 08:17.39

RE: TV Scharp-3letá záruka a servis

Já si toto myslím rovněž, ale chtěl jsem vědět případné konkrétní zkušenosti.To jsou ty všelijaké obchodní triky.Jo, kde jsou ty doby, kdy i doprava byla u oprav lednic, TV atd.gratis... :-/
uživatel
Ajap
10.12.2008, 08:18.06

http://www.proton.cz/akce-znacek-zaruky-servis/premium-service-znacky-sharp.html
uživatel
polulin
10.12.2008, 08:22.36

Díky, jsem velice mile překvapen!!! :))
uživatel
Ajap
10.12.2008, 08:54.32

Za málo. 5 sekund v Google.
uživatel
polulin
10.12.2008, 09:06.07

Akorát ta bezplatná servisní linka Sharp občas nefunguje.
uživatel
Janik
10.12.2008, 11:05.08

Servis sice může chtít dopravu zaplatit, ale ty máš právo to její proplacení požadovat po obchodníkovi, jenž ti vadné zboží prodal, protože on je ten, kdo má odpovědnost za vady, nikoliv servis - i když to většina vyčůraně hází na autorizované servisy.
uživatel
kubisek
10.12.2008, 12:04.40

kubisek: jak může prodejce zodpovídat za vadu televize????? :O a další věc je ta, že zákazník může požadovat po prodejci úhradu nákladu spojené s reklamací (dovezení do servisu, na prodejnu), ale počítá se ta nejnižší, což je třeba i jízdenka v autobuse a ne třeba taxík. Tímto nemyslím aby zákazník jel s tv autobusem :)))
uživatel
Milda
10.12.2008, 18:21.30

1. ze zákona odpovídá prodejce.
je jeho věc, jak si to zařídí dále
2. zákonné podmínky může prodejce, výrobce, nebo oba rozšířit libovolně, pak je to napsáno někde - v záručním listě většinou. a platí to, je to vymahatelné, ale nebývají potíže, kromě toho, že se předpokládá doprava v originálním obalu, bez něj nese riziko poškození majitel...jeden další tip: nemusí v těchto rozšířených zárukách platit jiná ustanovení zákona, např těch 30 dnů, pokus to tam není napsáno...
uživatel
Antonín
11.12.2008, 00:44.51

pokud si pořídíš platební kartu české spořitelny a zaplatíš s ní zboží,tak po registraci máš o rok delší záruku,to pak financuje spořitelna
uživatel
pierrepetr
11.12.2008, 08:45.14

U těchto "akcí" si dobře přečtěte všechna písmenka.
Aby to nebyly sliby chyby...
uživatel
Antonín