| 10.12.2008, 10:38.33 | |
PLAZMA je MRTVÁtak toto jsem dnes slyšel od prodejce v jedné prodejně (dělají na to reklamu Sucha s Geňou) na jižní Moravě! Přišel jsem se tam podívat na nějaké panely a už z dálky (cca. 20 metrů) jsem toho joudu slyšel, jak tam hustí do pána (asi 50 let), že on kdesi dělal, ale že to tam byl samý trouba, tak dělá tady (a to se nemá moc čím chlubit). Tak jsem kousek od nich poslouchal, co se dozvím nového.... "proč myslíte, že Sony nevyrábí plazmu? Protože je mrtvá! Plazma skončí do 2 let". (být leden bylo by to do roku :-)). "Pane teď jsou v kurzu LCD". To už mi nedalo a říkám: "promiňte, že vám vstupuju do monologu, ale můžete mi vysvětlit, proč tato plazma (nějaký Panasonic) s porovnáním s touto dražší (Philips) LCD (oba panely stejná úhlopříčka) má lepší obraz (ČT4 sport). Odpověď: "to vysílání je analog" ...... |
![]() zwitter |
| 10.12.2008, 10:47.53 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁzeby by to bolo tym, ze zmienovany vyrobca LCD, ktory nevyraba plazmy, motivoval sutazov predajcov k predaju (ako kazdy rok)? |
![]() losparabo |
| 10.12.2008, 11:11.52 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁmyslim ze dobra znacka nepotrebuje reklamu,,,napr.(Pioneer) |
![]() markes |
| 10.12.2008, 11:14.00 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁtady na fóru je to zase obráceně. plazma je vždycky lepší než lcd a kdo si koupí lcd tv tak musí být zákonitě bIb podobně jako když má přijímač bez emu |
![]() vortimond |
| 10.12.2008, 11:18.14 | |
můj případ, LCD Panasonic a HD přijímač bez emuVěřte nebo ne - žiju. :8) |
![]() Tomíno |
| 10.12.2008, 11:29.32 | |
RE.plazmaZrovna dnes jsem si udělal radost a zakoupil plazmu 106 Panasonic FULL HD a jak satelitní obraz Skylink/Gital velmi kvalitní a pozemní DVB také super,ještě jsem zkoušel Arte HD a to n emá chybu,ale k věci Plazma doporučena několika prodejci co jsem kontaktoval při výběru a LCD naopak zas moc nevnucoval :) |
![]() jan7070 |
| 10.12.2008, 11:42.49 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁ@Tomíno: vítej do klubu. ta jejich plazma živená převážně z digi emu prostě žádný zázraky neukáže. jasná věc |
![]() vortimond |
| 10.12.2008, 11:57.49 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁstará otrepaná vec :(plazma je už dlhodobo na ústupe, jednak v počte výrobcov a jednak v počte predaných kusov. tu jednoznačne LCD valcuje plazmu. no a čo sa týka kvality obrazu, medzi oboma technológiami nie je žiaden rozdiel. osobne vidím stále väčšie plus u LCD a aj preto doma pozerám už 2 roky hd na full hd LCD |
![]() jarino1978 |
| 10.12.2008, 12:06.10 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁTo je stará věc, že plazma je pryč, bohužel lidi kupujou co je levnější bez sebenších znalostí a to je LCD, a těch nekvalitních televizí se 72Hz nebo se 720p, toho se musí zbavit co nejdříve ...Bohužel obraz z LCD nelze zlepšit protože dosud nejkvalitnější obrazovka má 8bit hloubku barev a jéště barvy zkresluje pohled z úhlu (modrá se mění na fialovou apod) ... |
![]() TDB |
| 10.12.2008, 12:07.27 | |
@jarino1978To ti nezávidím,krásny vymalovaný,droubkovaný obraz |
![]() Prosat |
| 10.12.2008, 12:18.04 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁPánové, tyhle debaty jsou k ničemu, každý chválí to co si koupil, i když toho dnes už možná lituje. Jedině relevantní jsou doporučení lidí, kteří mají obě technologie. Tito lidé ovšem převážně doporučují plazma technologii, i když možná za cenu vyšší spotřeby při stejné úhlopříčce ( vněkterých případech). Toto je i můj názor na základě pozorování!Pro úplnost dodávám, že jsem majitelem CRT a pozorování provádím proto, že chci tento stav změnit. |
![]() migr |
| 10.12.2008, 12:20.23 | |
Má někdo zkušeností s těmato plazmamaSamsung PS-42A451 P1 100HzSamsung PS-42A410 C1 PS: Je lepší vzít tu 100Hz nebo bez cena je stejná. |
![]() habr |
| 10.12.2008, 12:28.37 | |
Má někdo zkušeností s těmato plazmamaJeště jsem zapoměl napsat žeSamsung PS-42A451 P1 100Hz - 13430 kč Samsung PS-42A410 C1 - 14030 kč |
![]() habr |
| 10.12.2008, 12:34.22 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁNielen plazma ale aj LCD je mrtva, teraz sa tlacia nove technologie OLED, laserove obrazovky.... Investuje sa do ich vyvoja. Aj ked este niesu na trhu ich vyvoj velmi rychlo napreduje. Takze sa mame na co tesit. :) |
![]() PEPE8989 |
| 10.12.2008, 12:44.58 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁZdrvim, tak si rikam ze jsme vubec neudelal chybu kdyz jsme si pred dvema roky koupil za 100k plazmu od Pioneeru. Luxusni obrz jak na anlogu+digitalu tak ted cca 11 mesicu po koupi SF910. LCDcka jsou tak dobry k pc na praci, ale ne na koukani. Jinak muzu i srovnavat co do kvality pac jsme si k sobe do pracovny koupil Panasonica jako obraz dobrej, ale nikoliv tak luxusni nastaveni a konfort ovladani jako u Pioneeru. Zdroj ktery muzu porovnavat jsou Eurosport HD nebo obrza z X360 a PS3. |
![]() linuxik |
| 10.12.2008, 13:02.33 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁDělám fotografie na kvalitním kalibrovaném monitoru EZO. Mohu zodpovědně říci, že barevně jsou nejlépe udělány vyšší třídy LCD Philips, pak SONKY _ vyšší modely jsou barevně dobré, v Německu ještě jsou rozšířené výborné LOVE. U ostatních jsou větší či menší viditelné barevné odchylky. Ale televizory nejsou dělány na přesnost, mají jiné priority. Žádný z výrobců např. nevybavil televizi pro nastavení colormetrickou sondou.Velkým nešvarem většiny televizí je náchylnost k přepalům _ světlá místa bez kresby. A to se mnohí značky chluběj 4 miliardami odstínů ????? Kalibroval jsem spousty monitorů známým a mohu říci, že mnohé jsou tak postavené, že se správně ani nakalibrovat nedají, nedojde u nich k zákryti všech tří křivek jednotlivých barev. Takže, raději nešťourat a koukat :-) |
![]() Nervoš |
| 10.12.2008, 13:14.56 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁMyslis tim EZO CRT, nebo LCD pak je tedy vhodne rici jako radu. Jinak kamarad co se dela grafiku tak se uz 10 let nechce zabvit 21 CRT EZO. |
![]() linuxik |
| 10.12.2008, 13:25.19 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁ@Habr: Určitě tu 100 Hz, ta nebliká.Jinak jsem si asi půl roku myslel, že si koupím LCD, nakonec mám plazmu Panasonic. Podle mě lepší obraz. Pioneer je lepší, ale taky podstatně dražší. Mezi LCD se mi líbily Philipsy. |
![]() Jaivanecek |
| 10.12.2008, 14:16.58 | |
@TDBkamoško, Ty si sa zobudil asi až teraz, pretože bežné LCD majú 10 bit panely a tie lepšie 14 bit :O :O :O |
![]() jarino1978 |
| 10.12.2008, 14:22.03 | |
@Prosatmôžem Ťa ubezpečiť, že v dobe, keď som začal točiť v HD a pozerať výlučne HD, Ty si musel žiť asi v Angole...:laughing: A asi žiješ aj doteraz, pretože takú ko...tinu ohľadom LCD nenapíše dnes ani posledný somrák v Angole... :laughing: Mýtusy o LCD ??? - čierna ? Ha- dokonca lepšia, ako na plazmách ( LED ) - pohyby ( že vraj mazanice ) - Ha - ako jediný komerčný TV z pomedzi plaziem a LCD dokáže jedine LCD series 9 US version zobraziť za pohybu plných 1080 riadkov. Slávne Kuro "iba" 950 riadkov - pozorovacie uhly - Ha - 178 stupňov Máš rozumný argument v neprospech LCD ? Ja už dávno nie. Zobuď sa :)) |
![]() jarino1978 |
| 10.12.2008, 14:30.31 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁzapomneli jste dodat ze plasma je za sklem, tudiz asi vetsine lidi prijde jeji obraz prirozenejsi nez LCD (vcetne me) a proto si take poridim plasmu nakonec a neresim ze ma rozliseni 1024x768 nebo kolik .. Full HD je naprd, kdyz do toho stejne jeste tak 5 let potece SD vysilani nebo dvdripy o 500x300 radcich :) |
![]() eelke |
| 10.12.2008, 14:33.48 | |
jarino197810 bit, 12bit, 14bit, 16bit je defakto podvod protože z 8 mi bitů S-IPS nebo S-PVA (TN má jen 6 bitů) se převádí podle nastavené tabulky na onu vyšší bytovou rozpoznatelnost, tady se to upraví a zpátky degraduje zas do 8 bitů, cílem tohoto je nejen oklamat zákazníka ale dát mu možnost lepšího nastavení zkreslení barev, toď vše ... |
![]() TDB |
| 10.12.2008, 14:45.59 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁMezi technologiemi jsou rozdíly, ale už dávno ne ty, které tady povětšinou popisujete.Dva, tři argumenty proti LCD vidím: - je dražší (ve stejné funkční třídě) - obraz u plazem je více podobný tomu, co dávalo CRT, oku navyklému na něco malinko více lahodí. Zejména u pohycblivých obrázků v rozlišeních SD se to docela jednoznačně projevuje. - velmi levné plazmy nejsou tak strašné jako velmi levné LCD. Ale to není PROTI LCD. Pokud se například předpokládají počítačové hry, tak je LCD bezpochyby daleko správnější volba. Pokud se předpokládá HD signál, včetně a zejména BD, tak vyšší řady LCD jsou malinko přesnější a poskytují dojem brilantnějšího obrazu. P.S. Barevná přesnost u pohyblivých obrázků není zdaleka tak podstatný parametr jako u monitorů, které mají sloužit k předtiskové přípravě. Vlastně to je skoro nepodstatný parametr, možná dokonce až protichůdný, protože povětšinou už vstupní data jsou barevně "podivná". (Myslím tím v úrovních barevné přesnosti DTP.) |
![]() Antonín |
| 10.12.2008, 16:11.38 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁCo se týče barevné přesnosti, tak kdo se podívá na CRT a LCD na stejný pořad současně tak vidí rapidní rozdíly, jednoduše lidské huby vypadají na LCD jak čerstvě vyvržená čuňátka a vyladit to prostě nejde, ono se to dicky projeví na odstínu někde jinde a zase modrá bude zelená atp. |
![]() TDB |
| 10.12.2008, 16:19.44 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁmyslim ze dobra znacka nepotrebuje reklamu,,,napr.(Pioneer) ... no jo a kde ho prohlednes, koupis? V praze leda...A ktery LCD nebo plasmu koupit za dobrou cenu, podminkou je vyska obrazu nad 50 cm (tolik ma moje CRT) - zmerte nekdo svou LCD TV :-) |
![]() gorro |
| 10.12.2008, 16:28.52 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁ@TDB - snad každý LCD by měl jít přiměřeně doladit. Podle mého názoru bývá tovární nastavení vyšponované do krajnosti. Uber si saturaci, nedávej kontrast naplno a musíš docílit koukatelného výsledku, tedy na dobré stanici. |
![]() Nervoš |
| 10.12.2008, 16:34.05 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁOno plazma naozaj ide do ustupu, lebo ide doba ked si zakaznik co na to nema kupi LCD a zakaznik co na to ma si nekupi plazmu ale Laserovu TV a tym padom nikto nebude kupovat plazmu. Je to uplne logicky krok ktory nastane v blizkej budicnosti (tiez myslim tak do 2 rokov). |
![]() Billysk |
| 10.12.2008, 16:38.22 | |
@NervošDoladit přiměřeně jde ale vyladit nikoli. Jinak ta řůžová ta mě fakt bere :)))Ony jsou prostě zkreslené všechny světlé barvy ... |
![]() TDB |
| 10.12.2008, 17:01.46 | |
@TDBA černobílý obraz je OK ? |
![]() Nervoš |
| 10.12.2008, 17:13.37 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁČB je OK, proti tomu nemám vůbec nic. Závada na mém přijímači to není, to jsou všeobecné charakteristiky LCD, a to nemluvím o obrazovkách TN, a kolik se těch nekoukatelných hrůz prodalo jen proto že byly ještě levnější ... |
![]() TDB |
| 10.12.2008, 18:49.07 | |
Plazma žijeVidel som a môj laický názor je: SKYLINK,UPC, DIGI na LCD a plazme. Výsledok- jednoznačne plazma. A tak som ju v minulosti kúpil a som spokojný. Na dnešný druh vysielania ,hlavne v SD LCD ani náhodou... R^ |
![]() Milan C |
| 10.12.2008, 19:14.32 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁtuhle sem v nalevne cekal na partu a bylo vsude pno tak sem si sednul ke dvoum dedkum a ten jeden vejpitka tam svymu nazmolenymu kolegovi vykladal , ze prej mu plazma zrni. tak sem se ho ptal co to ma za kousek, prej njk hyundaj a ze je to sracka, ze se na to neda koukat z boku a ze obraz z digi satelitu je fer na sousedove lcd. tak sem se mu snazil vysvetlit jak to je, ale prejze mu nejakej kamos opravar rikal ze se kazej ty plazmy a ze jeho soused vozi lcd z turecka a ze to je kvalita. ten nazmolka co to poslouchal se nakonec ukazal chytrejsi nez ten vejpitka, pac chapal ze digi neni zadna kvalita a rikal ze ma cslink :) no vazeni, ja byl zralej na panaka. jeste ze byly oba tak nazmoleny ze sli radsi domu a ja mel celej stul pro partu :)me to prijdou stejny frky , jako si nekteri jedinci myslej ze lcd s led podsvetlenim je spasa. staci v ty jedny zone mit kontrast a je cely podsvetleni akorat tak na nic. zlaty pdp proti tomu at si kdo chce rika co chce. nevim presne jak je na tom vyvoj lasertv ale oled nase rozpre asi trochu utlumi |
![]() bublajs |
| 10.12.2008, 21:13.20 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁOLED - nečakaj za menej ako 3 -4 roky , vstupné modely majú byť na hranici 150 litrov, takže kúp si...Nakoľko SD signál už nebude mať budúcnosť,len (nevhodné slovo)ný človek si stále myslí, že SD bude na OLED, LASER a neviem ešte na čom spása. Všetky technológie počínajúc PDP a LCD a končiac momentálne OLED, LASER boli primárne vytvorené na HD zdroje. Pokiaľ sa dementným typom neľúbi SD na dnešných plackách, tak to svedčí o ich IQ. ;P Kto má rozum, nekúpi si 120 cm uhlopriečku na to, aby pozeral humus v štýle Digi... :laughing: No a kto má rozum, pozerá stále SD, tak si kúpi max. 37" a drží hubu ;P A kto má rozumu ešte viac, tak investuje do upgradu techniky, kúpi FULL HD min. 46", kúpi HDTV receiver, BD player. A ten už nemusí držať hubu, ale sa môže chváliť R^ |
![]() jarino1978 |
| 10.12.2008, 21:50.12 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁjarino1978 myslim, ze to s tebou maju tvoji blizky velmi tazke(mozno sa nad sebou zamyslis) cau! |
![]() losparabo |
| 10.12.2008, 23:14.23 | |
Ještě dlouhonebude mít LCD na obyčejnou a levnou plazmu panasonic PX80,kdo to neví,dobře mu tak. |
![]() spyko |
| 11.12.2008, 10:36.03 | |
RE:Naprostý souhlas s /To: PEPE8989/dávám prioritu těmto novým technologiim obrazovek ono skutečně je LCD ale i lepším plasmám odzvoněno,první tv s Oled obr. se ji v USA vyrábí a prodává jsou pochopitelně velmi drahé ale co nebylo když začaly třeba plasmy /ceny okolo půl melounu/ale zákonitě to směřuje k nižší spotřebě,ne že bych byl ve straně zelených ale z celosvětového hlediska to po zavedení těchto nových typů obrazovek jak Oled tak laser prostě revoluční je a brzy bude /právě pro svou především nízkou spotřebu/ proto si zatím vystačím s 32 CRTL TV od Philips plná spokojenost jak v kvalitě obrazu tak spotřeby a spolehlivosti konče. |
![]() DVB |
| 11.12.2008, 10:50.15 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁPro ty, co stále mají výhrady proti LCD, tak jsem vám poslal srovnávací fotku Philips LCD proti Pioneer Kuro. Jedná se o TV v cenové kategorii 60tis. K tomu neni co dodat.http://uloz.to/1041438/LCDPhilips 9632d vs. PioneerKURO.jpg |
![]() Fred |
| 11.12.2008, 11:58.35 | |
@FredZ tý fotky je akorát vidět že se možná jedná o televize :OJinak před 10léty stály plazmy 200 papírů a byla na nich vidět akorát tma. |
![]() TDB |
| 11.12.2008, 12:24.44 | |
@FredRe: K tomu neni co dodat.To máš pravdu, ten "James" na tom PHILIPSe vypadá jak vypraný v Perwoll-e... |
![]() Ferrari |
| 11.12.2008, 13:06.06 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁferrari - no pokud se ti zdá ten Pioneer (TV vpravo)že má přirozenější obraz, tak to se nemáme o čem bavit :-/ |
![]() Fred |
| 11.12.2008, 13:15.23 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁTady jsem ještě na porovnání dal pohled z blízka.http://uloz.to/1041707/philips.jpg http://uloz.to/1041712/pioneer.jpg |
![]() Fred |
| 11.12.2008, 13:21.21 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁJinak já vlastním LCD Philips 9632d, otec má Pioneer Kuro a bratr si teď zařizoval dům a koupil si Philips 9803 s LED podsvícením. Pokud bych měl porovnat obraz. tak na prvním místě by byl Philips 9803, pak Philips 9632 a nakonec to KURO. SD signál nemám, takže na něm to nemůžu otestovat. Testoval jsem to na Vantage 8000-Skylink+HD programy, PS3 na blu-ray a PC Scaleo. |
![]() Fred |
| 11.12.2008, 16:51.43 | |
fredeřekni otci, ať si toho Pioneera pořádně naladí. Na internetu existují doporučená nastavení od uživatelů včetně nastavení přes servisní menu. A pak tady nebudeš blábolit o nejhorším obraze a porovnávat hrušky s jabkama. Koukal jsem na ty tvoje fotky a zděsil jsem se těch pruhů v obraze na Pioneeru. Proč si to lidi kupujete, když si to neumíte ani naladit a strčit do toho lepší dráty. |
![]() Janik |
| 11.12.2008, 16:58.56 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁMám doma 3 LCD a 2 plazmy a nestačím se divit jak zde porovnáváte neporovnatelné, různé uhlopříčky. Nezapomeňme také, že LCD TV má mechanickou obrazovku a plazma plynovou. A ani jedna neumí zobrazit to, co CRT. |
![]() Janik |
| 14.12.2008, 11:27.17 | |
RE.Plazma je mrtváSlyšel jte už někdo o OLED obrazovkách? Plazma má před sebou už jen pár let! |
![]() jisof |
| 14.12.2008, 19:13.44 | |
RE: PLAZMA je MRTVÁTen kdo ma rad cisty a rychly pohyb voli plazmu a ten co sumi na zpravy a hraje hry at voli lcd. Pocitam tak za 2 oky mozna lcd dohoni plazmu. Zatim je to nic moc od uhlo. 100 |
![]() burinka |