| 16.12.2008, 22:51.37 | |
=mechanické stroje končí=cd dvd vhs dv dvcam atd....vše co má mechaniku brzy skončí....Sony začíná dělat kamery se zápisem na sd ,přehrávače sd již jsou....prostě flash má zelenou,mechanika již ne......zdroj Hi fi stereo hezké svátky |
![]() cb21 |
| 16.12.2008, 22:54.14 | |
RE: =mechanické stroje končí=vyjímka potvrzuje pravidla:...a to hadr disky...ty vydrží ještě dlouho....tedy snad :8) |
![]() cb21 |
| 16.12.2008, 22:59.32 | |
RE: =mechanické stroje končí=A to je dobře.Ať jim je v muzeu lehká zem.. :8) |
![]() Tomik535 |
| 16.12.2008, 23:01.25 | |
RE: =mechanické stroje končí=Tomik: :))) ou jes ale stejně to technické muzeum nemá chybu......to není o čem R^ :8) |
![]() cb21 |
| 16.12.2008, 23:20.52 | |
cb21To máš pravdu testujem MediaStation prehráva to všetky súbory ,všetko ládujem cez LAN je to velké ako modlitebná knižka 500GB hardisk no super ,chýba mi tam už len sat.karta a spokojnosť.DVD,video,CD na povale. |
![]() Patko |
| 17.12.2008, 03:39.23 | |
RE: =mechanické stroje končí=HDD s mechanickymi castmi uz taky dlouho nevydrzi budoucnos je v SSD 2G a vysi G a multivlaknovym pristupem. Cena sice vysoka a vykonve srovnatelne s klasickymi HDD. |
![]() linuxik |
| 17.12.2008, 06:45.57 | |
RE: =mechanické stroje končí=HDD tu budou a to pekně dlouho ssd sou sice hezke ale zatím mají mal hodnoty a vydrží menší počer zapisu neco kolem 100 000 myslím ale disky vydrzi zhruba 600 000 zaparkovaní hlavičet to jest kdyz se tolikrat zapne a vypne. Proto si myslim ze zatím ssd nemá budoucnost. |
![]() killors |
| 17.12.2008, 07:31.50 | |
RE: =mechanické stroje končí=Každé má své pro a proti, jako všechno. |
![]() sateliťák |
| 17.12.2008, 07:54.22 | |
SSDVer tomu ze SSD harddisky prevalcuje, ono tech 100.000 nebo nejak tak plati pro generaci flashpameti zpred X let. Dnes muzes bezne koupit SSD s X-letou zarukou, flashdisky s "dozivotni" atd. - asi vyrobci vedi proc si to muzou dovolit :) Zatim je to predrazene, ale do budoucna bude levnejsi naflakat do plosneho spoje part chipu, nez se trapit s nejakymi rotujicimi plotnami, hlavickami atd. Harddisky - ty "mechanicke" skonci stejne jako VHS a gramofony... |
![]() Lucifer |
| 17.12.2008, 08:34.31 | |
RE: =mechanické stroje končí=Este to chvilku potrva,hladal som daky 500GB a marne.Urcite si nikto nekupi SSD 64GB za 200 az 700Euro.Aspon zatial nie,este tomu treba dat chvilku casu. |
![]() dunco |
| 17.12.2008, 08:47.49 | |
RE: =mechanické stroje končí=Ale koupí.VHS skončily už před cca deseti lety. CD a DVD se ještě drží a nějakou dobu držet bude, protože přece jenom pro archivní účely je to organizačně pohodlná věc. Kamery s pohyblivou páskou už taky několik let nejsou k ničemu jinému, než k výprodeji. Nikdo normální už pro amatérské účely neužívá kameru s ničím jiným než s SD. (Taky skončily filmy apod.) P.S. Nechápu, proč o tom člověk, který na vlastní oči viděl ulomenou nagra3, píše. Já jsem nikdy nagra3 ulomenou neviděl, dokonce si to ani nedovedu úplně představit, ale výše uvedené mi přijde být sto let za opicema :-))) Tomu fakt nerozumím. Jediná zajímavá otázka je budoucnost BluRay. Já si skoro myslím, že se vůbec nerozvine. |
![]() Antonín |
| 17.12.2008, 09:05.53 | |
re:mechanické stroje končíUrcite to ale nebude zajtra.O nagra3,ja som nikdy nepisal ze je nagra3 prelomena.Ja len vravim ze premiere mi idu. |
![]() dunco |
| 17.12.2008, 09:54.10 | |
RE: =mechanické stroje končí=Že mechanické stroje zkončí ? Jak které. Nezkončí např.gramofony protože existují gr.desky, máli někdo orig.VHS tak nevyhodí stroj, že :))) |
![]() TDB |
| 17.12.2008, 10:09.36 | |
RE: =mechanické stroje končí=koupil jsem si Umax Media Center, dal jsem si do něj SATA2 500GB a můžu přehrávat jakýkoliv formát, včetně HD. Video jsem už vyhodil před rokem. a DVD už nemá smysl. |
![]() Rambo |
| 17.12.2008, 11:45.56 | |
RE: =mechanické stroje končí=Ale neskončí! Není to tak dávno, co se psalo, že zanikne gramofonová deska....a poslech při vhodném osvětlení s občasným pohledem na točící se cívky nějakého luxusního cívkáče taky není k zahození! |
![]() Tondach |
| 17.12.2008, 14:11.00 | |
RE: =mechanické stroje končí=2TDB, ale vyhodí...dokonce hned několik jich cestovalo do nejbližšího dětského domova už před pěti lety i s několika sty kazetami.Ani jsem to negrabnul, ale začal tvořit archiv znovu od začátku. 2Tondach: gramofonová deska zanikla. To že jako marketingový fór někde někdo vyrábí gramofony nic nemění na faktu, že nové nahrávky na černé placce prostě už prakticky nejsou (až na veliké výjimky). A to ten gramofon jakési výhody v dynamice a dokonalé sinusoidě má. Narozdíl od toho cívkového magnetofonu, kde ani při všech lišáckých tricích, co se používaly, nevyrazí nikdo z hlavy pořádné frekvenční spektrum. Cívkový magnetofon sem fyzicky vyhodil někdy v roce 1989...a to už jsem ho i tehdy několik let využíval jenom na velkolepý archiv software ...grrrchrchrgrrpípípíp... vzpomínáte vy starší a pokročilí? |
![]() Antonín |
| 17.12.2008, 18:52.23 | |
RE: =mechanické stroje končí=cívkový magnetofon dokáže hodně,pokud nemyslýš nějakou B100vku....gramofony mají sice nějakou dynamiku,ale dokonalou sinus moc ne....takových pokusů již bylo dost... videa budou sloužit ještě nějakou dobu....kord ty s DVD přehrávačem v jednom.... u SD kamer ok o tom žádná grrchr chr chcíp:-))))))))) jedině s jemnym malym plochym šroubovákem.....chybí mi to :))) |
![]() cb21 |
| 17.12.2008, 18:57.27 | |
RE: =mechanické stroje končí=ps: sám jsi psal,že Antonínek si myslí,že možné je všechno....proč to meleš stale dokola?Kolik je panu chytrému?Pokud si myslíš ale že změknu a napíšu ti někdy jak na to šel známej,tak na to rychle zapomen.Myslel jsem,že budeš právě Ty,kdo naznačí jak by to bylo možné,ale ty nic...za tebe to udělal jiný nick...klobou dolu k jeho zkušenostem...ty už víš kdo to je....nicméně i chytrolínům přeji hezké svátky R^ |
![]() cb21 |
| 17.12.2008, 20:25.47 | |
RE: =mechanické stroje končí=Možné je všechno, až na to, žes viděl emulovanou nagra3. |
![]() Antonín |
| 18.12.2008, 11:36.40 | |
RE: =mechanické stroje končí=No to taky záleží na tom, kolik jste ochotní věnovat výpalného OSA-nostře. V současnosti je to 764kč (jdu blejt, velebnosti) z 64GB flash. |
![]() HaryFotr |