Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
29.12.2008, 10:33.56

DVB Viewer 4 a H264 na Skystar HD2

Kdo to tady se mnou řešil, tak jen, že jsem pokročil a kámen úrazu bylo a vlastně spíš nebyla přítomnost DVB kodeku od PowerDVD 7. Nyní Mpeg2 rozjedu, motor točí, ale ouha třeba Nova HD vůbec po naskočení osd a i při síle signálu nehce naskočit :( Kde může být zakopaná čuba? XP SP2, Core2duo E8400 3ghz, 4GB ram, deska s nforce integr. nvidia HD...
uživatel
mifr
29.12.2008, 12:45.45

Dělají to všechny HD programy? Máš zapnuto klonování plochy ?
uživatel
JIM
29.12.2008, 13:00.09

RE: DVB Viewer 4 a H264 na Skystar HD2

Zkus i jiné programy:

AltDvb_Full_Ver22_B3912
dvbdreamsetup_v14i.exe
ProgDVB6.02.03Pro.exe

Všechny jsou pro Sky Star USB 2HD CI kartu funkční ve Vistách 64bit a XP 32bit. Navíc získáš HD decodery Elecard a MainConcept, jo a ještě DScaler s AltDVb, ten ale doporučuji ihned smazat i s rendererem.
uživatel
TDB
29.12.2008, 13:06.18

Jen si tam nech ten DVB Viewer a Pover DVD. Po čase zjistíš, že je to ta nejlepší kombinace.
uživatel
JIM
29.12.2008, 13:07.23

PowerDVD
uživatel
JIM
29.12.2008, 13:59.37

Tím že si nainstaluje i jiné decodery neznamená že ostatní vyhodí :)))
Tím že zkusí i jiné softy příde spíše na to kde je problém R^
uživatel
TDB
29.12.2008, 15:32.45

Vzhledem k tomu, že se domnívám, že to není problém DVB softu, je potřeba počkat na odpověď kterou jsem položil hned na začátku.
uživatel
JIM
29.12.2008, 17:15.19

Kdyby vyzkoušel alespoň dva z oněh 4 čech softů a nešlo mu to ani u jednoho tak to problém softu nebude.

Jinak k té kartě se již soft dodává a o tom že je HD a je na 100% funkční není žádných pochyb.
uživatel
TDB
29.12.2008, 17:51.41

To že skystar HD2 je HD není pochyb. Originální soft pochopitelně běží, ale je nanic, vzhledem k jistým, nepodporovaným pluginům. Ostatní uváděné softy tímto neduhem netrpí. Mají ale zase jiné problémy. ( např. DVBDream zatěžuje nějak moc procesor ) Mám ale již několikrát ověřeno, že při klonování a hlavně při použití int. grafické karty jsou potíže při zobrazení HD programu. Zatím ale diskutují pouze dva a ten kterého se to týká se neozývá.
uživatel
JIM
29.12.2008, 19:28.07

:))) Ten program k té kartě že je HD, nemyslel sem tu kartu ...
Jediný co u DVBDreamu může působit zvětšené zatížení CPU jsou zase a zase decodery které nespolupracují s DX tak jak mají, např.využití HW akcelerace nebo nepodporovaný renderer atd,atd. Na toto je tam graphedit a každý si tam může naháčkovat co chce pakliže nezná ten svůj PC a to HD tam buď bude nebo nebude. Navíc u 3Giga procesoru by nějaké zvýšení vadit nemělo.
Jinak vPlug podporují všechny ty programy co sem uved. Nepodporovaný je DVBViewer TE.
uživatel
TDB
30.12.2008, 01:13.04

Díky

za plodné reakce :) A začnu odpovídat. DVB Viewer 4 mám zaplacený. Klonování používám a nebo spíš jen rozšířenou a nezávisle upravovanou plochu, kde normálně tuner přetáhnu na LCD TV a pustím jen na full screen. Zkusil jsem ale rozšířenou plochu při laborování vypnout a H264 jsem po chvilce kombinování(nevhodné slovo)b DVB Vieweru na Astře 19,2 bez potíží rozchodil (asi 4 stanice) pod mým druhým koněm a to CoreAVC. Zatížení někdy i 50% a možná by šlo i ještě snížit na méně. Problém ovšem neodhalen a Nova HD Test na 23,5 stále jen s intenzitou signálu a jinak nic? Schválně jsem si ještě u správy TT karty ověřil, že HD Novu mám a mám. Takže těžko říct? :( Jinak ta integrovaná nForce HD bez mrknutí oka přehrává...jedna z mála. CW modul používám od Technisatu das original :), tak ten by si měl s vlastní stájí přece rozumět, že? Navíc CW dekoduje bez potíží... Jinak musím dodat, že při správě modulu v DVD Vieweru si pro mne přišla modrá smrt a příčinu poukazovala na onen nezbedný Mantis driver, který je BOHUŽEL hnací motor "das (ne)original" této Skystar HD2 karty, ale i tak si nemyslím, že by byl za tím, že nejde zrovna Nova HD
uživatel
mifr
30.12.2008, 08:45.08

Problém není v HD kartě a ani v ovladačích této karty. Problém hledej v nastavení u grafické karty. Zkus při naladěné Nově HD přepnout vynucené obnovení kmitočtu pro 3D( nebo jak se to jmenuje ), zapni HW akceleraci. Jinak zatížení procesoru při příjmu HD je méně než 15% u dvoujádrového procesoru 2GHz.
uživatel
JIM
02.01.2009, 20:21.03

Tak ještě dodám :)

Problém s Novou HD byl vyřešen a bylo to spíš v nepozornosti, než nevědomosti :) Celou dobu jsem ji totiž ladil na starém příznaku TEST a nevšiml si ji normálně :) No, ale zpátky k ostatnímu. Power DVD 7 Ultra je sice fajn, ale nejelo mi HD na druhém monitoru - TV, tak jsem přešel na Power DVD 8 Ultra a je po problému a navíc s PureVideo funguje akcelerace a full HD cca 20% a SD kolem 10% na mém stroji. Teď mi jen vadí občas práskání ve zvuku, ale to možná bude né příliš přesném naladěním. Neladil jsem totiž motor měřákem, ale od oka receivrem. Takže signál třeba na 23,5 nemám nikdy na víc, než 70 % (spíš 65%) a to jsem u Prahy...
uživatel
mifr