Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
29.12.2008, 10:36.32

Natáčení paraboly

Zkusím touhle cestou požádat o radu s něčím, na co nemohu přijít. Rád bych přijímal programy z hlavních "evropských" družic cca od cca 5° západně po 28,5°východně, mám motor, ale na některé pozice se parabola neotočí, i když je mám v menu vybrané. Správně se otáčí mezi 23,5°E a 13°E, ale když v menu vyberu Astru 1 19,2°E, tak místo toho "zaparkuje" na 23,5°E. Totéž při pokusu o Astru 2. Instalaci prováděl technik, ale zkouším na to přijít sám. Díky za rady.
uživatel
Chercheur
29.12.2008, 10:59.01

RE: Natáčení paraboly

Možná nemáš u konkrétních družic vybranou možnost usals nebo dis.1,2 těžko říct pokud nepíšeš co máš za přístroj.
uživatel
faanda
29.12.2008, 11:08.24

Přístroj GI-S 805 xpeed. Tuším, že zakopaný pen je někde v nastavení, jen nevím kde.
uživatel
Chercheur
29.12.2008, 11:15.41

A když to ten technik naistaloval tak to točilo OK?
uživatel
faanda
29.12.2008, 11:18.56

Klasické menu je v pořadí.Instalace-nastavení-výběr družice-Diseq přepínač nebo motor umožněn(jedno je-li USALS či ne).Pak jen potvrdit OK.Pokud to prováděl technik tak jsi to převzal špatně zprovozněné.Asi jsi do něčeho rýpal o čem nemáš ani páru.Mít na motoru jen 23E AŽ 13E je luxus na motor,stačí multifeed.Mám motor a běhá 68,5E až 30W parabola 85cm.
uživatel
Baron
29.12.2008, 11:40.10

@baron

aj prijimas nieco zaujemaveho od Astra2 smerom na vychod? ja mam 100cm parabolu a prijimam od 45W po 28,5E dalej uz nenaladim nic,ani hellas ani turksat.neviem preco,ale som to uz steloval aj na milimetre,aj elevaciu a nic.neviem,nepomohlo by pootocit lnb alebo popripade aj posun lnb smerom k parabole,alebom od paraboly v drziaku?ak vies tak mi porad prosim ta.
uživatel
gabricius
29.12.2008, 11:49.10

gabricius

Buď tam máš překážku (musíš počítat s tím, že nad horizontem je nejvýš družice, kterou máš nejblíže jihu - směrem na V a Z se výška družic nad horizontem snižuje) a nebo to máš blbě namontovaný (pak by ti neměly jet ani družice cca od 1W dál na západ).
uživatel
kubisek
29.12.2008, 11:49.35

RE-gabricius.Ono taky záleží či ti něco nebrání ve výhled na družice.Já jsem končil dříve na Turksatu 42E,ale po stažení settingu a poukládání pozic v přijímači chodím až na 68,5E.Dál mi brání střecha domu.Na západě jsem zkoušel nakrokoval na 45W ale tam jsou asi okolní domy ve výhledu.Jinak na východě orbitu je např.muzika na Hellasu 39E(G-net,Voice,Mad).Jinak východní družice jsou dobré,ale dál jak 68,5E se nedostanu.A tam je celkem prd.
uživatel
Baron
29.12.2008, 12:20.52

Elevace je zarucena polarnim zavesem, ale pokud mas trpelivost, postaci najet na pozici, prepnout na manual a vyzkouset krokovat na East nebo West. Jakmile budes mit signal, pozici uloz pro dany satelit, ktery musis predem navolit {disek 1,2}.
uživatel
Xonton
29.12.2008, 12:21.58

Jestli ti technik nastavil správně nulovej bod,tak dej tovární nastavení,natahni kloudnej setting,nastav USALS.a musí to makat.Jestli nejsi tak zdatnej a nechce se ti volat někoho na pomoc nastuduj si tady na stránkách ABC,tam je všechno popsaný.
uživatel
Maxim
29.12.2008, 12:29.20

Tak jsem si aspoň jistý tím, že soudruzi z NDR někde udělali chybu:) Vzhledem k tomu, že technicky zdatný nejsem si ho v lednu zavolám, a nechám ho potrápit, pač jsem si u něj objednal, aby to chodilo a nechodí. Ale jinak díky.
uživatel
Chercheur
29.12.2008, 15:33.18

JIž jsem se na podobnou závadu tady tázal ale žádný chytrý na to nereagoval.Hraje všechno od 75E do 45W ale motor si nepamatuje některé posice některých SATELITů
uživatel
jarik
29.12.2008, 22:44.21

ahoj.Som tu nový. pred vianocami som si kúpil natáčacie zariadenie a jedinú radu ktorú som dostal bola že zvoľ si astru 19.2 ako nulový bod.Tak som aj pravil išlo to ľahko nastavil som to nahrubo a krokovaním som si to dal do perfektného stavu. Potom som postupoval satelit po satelite na východ aj na západ. Sakramentsky som sa zapotil s Thorom ani neviem prečo a taktiež s astrou na 28.2E. Inak momentálne na východe som sa dostal na 75E sú tam niektoré perfiš ruské programy na západe som zatiaľ ďaleko nepostúpil len po 12.5W a ďalej možno ani sa nedostanem, kvôli prírodnej prekážke ešte to nemám na 100 percent preverené.Aj mne niektoré satelity bolo treba ručne doplniť transpordery inak mi to nechcelo naladit.
uživatel
bobo11
30.12.2008, 19:11.32

Na 12,5W jsou MTV Italy a Qoob a nějaké Ital.kódované Cartapiu.A nějaký Italský odpadní TV stanice.
uživatel
Baron