Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
01.01.2009, 15:40.12

zvuk z plazmy na domacim kine prez hdmi

zdravim, mam na zkusene akutni otazku, jak zapojit pokud to vubec jde zvuk z plazma tv panasonic (z analog.zdroje tuneru tv)prez hdmi aby sel zvuk v domacim kine stejne znacky? Diky
uživatel
zori
01.01.2009, 16:44.55

RE: zvuk z plazmy na domacim kine prez hdmi

Proč z analogového zdroje převádět zvuk přes HDMI?
Stačí to propojit analogově.
Navíc, domácí kino bude mít zřejmě jen HDMI výstup, TV jen HDMI vstup.
uživatel
Martin79
01.01.2009, 17:28.42

Televize nemá HDMI !výstup!. :bigeyes:

Ale může mít digitální výstup zvuku, který lze připojit do domácího kina. Bez detailů lze těžko více konkretizovat.

Nebo ananalogově, jak výše píše Martin, to půjde určitě. :8)
uživatel
FrBoc
02.01.2009, 11:25.01

problem je že je tv přidělaná na zdi a museli bychom ji odšroubovat a propojit analogově to mi je jasné ale slyšel jsem od nejakeho bédy že to jde i přez hdmi ale mě se to logicky nezdá a přijde mi to jako blbost-co myslíte???
uživatel
zori
02.01.2009, 14:04.44

Myslím, že u panasonicu řady Z je optický výstup zvuku, pak by bylo nejlepší připojit optickým kabelem tv do zesilovače. Pokud nemáš řadu Z, (nebo pokud je moje myšlení mylné), pak ti nic jiného, než analogové spojení nezbývá. Ale nemuselo by to být úplně špatné, protože přes pozemní vysílání se (zatím) jiný zvuk než obyč stereo stejně nevysílá.
Výstup HDMI nemá žádná televize Panasonic a možná dokonce žádná televize na světě, protože pro digitální audio je lepší optika, a výstup obrazu není moc proč.
uživatel
Antonín
02.01.2009, 14:21.20

díky za potvrzení
uživatel
zori