| 20.01.2009, 20:42.07 | |
Kdo pomůže s nastavením Sat.Antény v okolí UH.UBJe tu někdo kdo z okolí UH nebo UB a má potřebné zařízení měřák apod. a je ochoten za uplatu nastavit Sat.Anténu Maximum E-85 multifocus 4x LNB Quatro pozice budou 23,5 - 19,2 - 13 - 0,1Vše namontováno nainstalováno prodrátováno jde to přes multipřepínač 17/8. Dobrý přístup k anténě. Nechci nad tím trávit sám bez techniky mraky času kterého moc není. Nespěchá to. Je to na rodiném domku. |
![]() Milan DN |
| 20.01.2009, 22:23.38 | |
RE: Kdo pomůže s nastavením Sat.Antény v okolí...Cena nastavení satelitní antény = 1500,- (montáž zdarma)+ ceštovné 10,-/km. Standartní cena u firem. :))) :))) :))) - neplatí se za pár minut poskládání dílů lega, ale za ten měřák a trefit se. |
![]() RAFI007 |
| 20.01.2009, 22:37.56 | |
RE: Kdo pomůže s nastavením Sat.Antény v okolí...Jo firem je plno. Anténu na 1 sat nastaví kazdý i bez měřáku. Stačí 2 lidi a telefon. Signál dokáže měřit každý příjmač. Jak jsem psal raději to zaplatím někomu kdo ví a umí než bych se stím pachtil sám. A Zatím jsem nenašel. |
![]() Milan DN |
| 21.01.2009, 09:50.09 | |
RE: Kdo pomůže s nastavením Sat.Antény v okolí...Nejsem z UH, a stejně za peníze nepracuju.Ale: "měřák" není zase až tak klíčová věc zrovna pro tohle, cos popsal. Zkušený člověk to nastaví i s pomocí jednoho pomocníka, co na něho bude řvát od televize stejně dobře. Pokud je dobrý přístup k anténě, tak to jenom bude trvat davakrát tak dlouho, nic více. Postupuj takhle (kdybys nenašel)... Naskládej si konvertory. Udělej si jeden přímý koax k přijímači, kdybys ho mohl nějak dostat na dohled i s TV, bylo by to úplně super. VYber si pro každou družici takový kanál,. který je FTA, není na frekvenci, která je na okolních družicích, podívehj se na pásmo a polarizaci, kde je (aby věděl na který výstuip Quattro to připojit. (Ideálně navíc ještě vhodný tranpondér, nebo takový transpondér, kde sjou problémy). Nastav anténu jakoby ji měl s jedním konvertorem na 23e. (Mířit bude samozřejěm nějam doprostřed a ten jedne koncerot bude šilhat, ale na té anténě asi jsou nějaké rysky. Přepoj si kabely na 1W - druhý okraj - s anténou nehýbej. Najdi místo posunem LNB vpravo/vlevo po koleji. Až to budeěš mít, tak zkus mírným tlakem rukou nahnout celou anténu nahoru nebo dolů, příjem by se němel zlepšit, pokud se zlepší, máš ji křvě, tak narovnat a apk znovu od 23e. Jakmile budeš mít 23e 1w. Tak už jenom dolaď posunováním pozici pro 19 a13e, to už bude brnkačka. Jenom podle přijímače najdi maxima. Podle mne je na daném příladu nejslžitější práce, na kterou bys případně měl volat experta, spíše správné provedení F-kových konektorů. |
![]() Antonín |
| 21.01.2009, 12:34.49 | |
@antonín - pěkný popisPěkný popis, škoda, že jsem ho neměl jak jsem nastaval svůj sat se 4konv. Ale třeba to ještě využiju... R^ |
![]() kaspi |
| 21.01.2009, 18:15.59 | |
Antonínopravdu dobrý vyzkouším.... |
![]() traub |
| 21.01.2009, 21:51.18 | |
RE: Kdo pomůže s nastavením Sat.Antény v okolí...Len dodam - s touto antenou sa pracuje velmi dobre. Su na nej i rysky ktore dost dobre sedia. |
![]() JanoHels |
| 22.01.2009, 10:21.50 | |
RE: Kdo pomůže s nastavením Sat.Antény v okolí...Jsem z Prahy a mám podobnej problém naladím to sám v tom problém není jen mě to prostě nechodí na 23,5 český programy když to fouknu napřímo tak to běží když to pustím přez přepínač tak běží nšechno kromě Novy,Z1,Očko,barandov prostě někde je něco špatně a já holt nemůžu přijít na to čím to je taždej konvertor sám o sobě běží jak má jen to nejde přez přepínač. |
![]() tajfun |