Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
21.01.2009, 13:51.03

Omko

Prosim vás, jaké máte zkušenosti s obchodem Omko. Minulý čtvrtek jsem si u nich objednal zboží, které mají uvedené skladem. Přišla mi sms, že objednávka byla přijata. Do dnešního dne se neozvali a a telefon mi neberou. A to jsem doufal, že si pro to druhý den půjdu:(. Je to normální? Bude lepší to koupit jinde? Nezavrhuju je, akorát bych rád věděl, jaké máte zkušenosti vy. Dík
uživatel
dusa5
21.01.2009, 14:00.46

RE: Omko

Mi se tam podařilo dovolat jen na to mobilní číslo,nakoupil sem tam několik věcí a zatím vše jede...
uživatel
Ivo SS2
21.01.2009, 14:12.03

RE: obchod

V satelitní technice a rychlosti jednička eltasat objednám a druhý den mám doma poštou R^
uživatel
jan65
21.01.2009, 14:15.54

V satelitní technice a rychlosti jednička Gisow.cz objednám a druhý den mám doma poštou
uživatel
kuba
21.01.2009, 14:19.12

jan65:

Tak s tim musim souhlasit! Elta hned druhý den a některé ceny až podezřelé:-). Já si vybral Omko, protože byl čtvrek a chtěl jsem to mít v pátek. Maj prodejnu v Praze, zboží skladem, tak jsem doufal, že si pro to půjdu ještě ve čtvrtek při nejhoršim v pátek. Dost mě to s..e. Měl jsem to objednat u Elty rovnou :(.
uživatel
dusa5
21.01.2009, 14:27.26

....některé ceny až podezřelé.... Nevím nevím, jen tak namátkou jsem se podíval na svůj oblíbený HOMECAST S3000 CRCI a na Gisowtu je o 300kč levnější než v eltasatu
uživatel
kuba
21.01.2009, 14:46.20

kuba:

Ten Gisow vypadá taky parádně. Myslíš, že když si to teď objednám, že mi to zítra dovezou? V pátek už je pozdě:(. To co sem chtěl kupovat u Omka si tam koupim i s dopravou a ještě ušetřim. Jinak bilance u Omka: neberou,obsazeno,neberou,neberou,obsazeno :-)
uživatel
dusa5
21.01.2009, 14:57.23

Tak do Prahy sem se zase nedovolal, tak jsem zkusil Brněnské číslo. Jsem doufal, že mi pošlou sms, až bude zboží připraveno, jak maj uvedeno. Ale ono si tam nejprve musíte zavolat, aby vám tu sms poslali:-)))). Tak teď nevim, jestli zboží odebrat nebo se na ně vykašlat a objednat jinde. Fakt mě naštvali.

Děkuju všem za informace. Dost užitečné.
uživatel
dusa5
21.01.2009, 15:08.34

napiš jim to do "knihy přání a stížností" je to hned na hlavní stránce dole. Vím, že majitel pan Kosík tyhle stížnosti docela svižně řeší.
uživatel
Jurin
21.01.2009, 15:13.29

Nebo zavolej či napiš přímo Kosíkovi, kontakt najdeš na tomto foru v recenzi k přijímači TechniSat DigiCorder HD S2, je to dole pod článkem.
uživatel
sirda
21.01.2009, 15:32.20

dusa5

Pokud to objednáš dnes, tak už je asi pozdě. Ale pokud objednávám hned ráno, tak to druhej až třetí den přijde, záleží také na poště.Ale ve svejch pravidlech mají 3-5 dnů ale tak dlouho to trvalo pouze před vánoci.
uživatel
kuba
21.01.2009, 16:25.34

Pokud máš v úmyslu si zboží vyzvednout přímo na prodejně OMKA a oni ho v katalogu mají označené "skladem" tak nemusíš nic objednávat a rovnou si tam zajeď a zboží dostaneš bez objednání. Alespoň v Brně to tak funguje.
uživatel
F123
21.01.2009, 16:30.19

Dusa5

Hlavně nekupuj nic v Praze tam nejni prodavač ale podavač,Otázka:Chci si koupit tento přijímač -šel se podivat a po delší době přišel jestli si ho koupím.Otázka:jak se tam vkládá karta?-nevím ono vám to něco napíše.Otázka:můžete mi ho vyskoušet?-memůžu nemám čas,přijdou zákazníci,/prázdná prodejna/ a nemám přistup na tv/3tv v provozu/Otázka:je tam český návod?-asi jo podívejte se doma až to rozbalíte /radši sem se podíval hned/Otázka : dáte mi na to nějakou tašku?-nemáme odneste si to v ruce.Podavač ve finále povídá -tak koupíte si ho? Odpovídám už nevrle že sem už na začátku říkal že ho chci koupit.
uživatel
petr33
21.01.2009, 16:42.40

RE:Omko

To:petr33,dost hustý :O :O :O :O :laughing: :laughing: Rv Rv Rv ;P
uživatel
Saták1
21.01.2009, 16:49.51

Jurin,Sirda: Nechci zase někomu dělat problémy. Byla to první objednávka, tak je nechci hned zatracovat. Třeba měl někdo špatný den (týden):-).
F123: Bral jsem to tak, že hlavní sklad je v Brně a do Prahy to musí dovézt. Kvůli 20,- korunám jsem to nedělal.:-)
petr33: Tak to je hodně smutný!

Zboží už mám doma, tak to dobře dopadlo. Ještě jednou všem děkuji za odpovědi!
uživatel
dusa5
21.01.2009, 16:56.13

Saták1

Bohužel je to tak, měl sem jiné mínění ale takovej přístup mě dostal , myslel sem si asi naivně že když du do "odborné "prodejny tak to bude podle toho vypadat ale skutek utek.Že jsou podavači v Datartech,Electrowordech či jinejch prodejnách s elektronikou "Odborní"sem si zvikl ale tady mě doopravdy dostal a cca 2hod. sem to rozdejchával.kdyby zákazník na ton tak netrval tak sem ho poslal z fleku do pr.. R^
uživatel
petr33
21.01.2009, 16:59.00

@ petr33

Tak to ja v pražskom Omku mám dobrú skúsenosť. Kupoval som si modul od Technisatu. Mal som so sebou aj dekodovaciu kartu a hneď sme ho v predajni vyskúšali či funguje. Rýchle, odborné jednanie. Jednoznačne spokojnosť. Bolo to v auguste 2008.
uživatel
Crescenzio
21.01.2009, 17:18.43

Crescenzio

Otázka kterej prodavač ti to prodával sou tam dva, mladej a takovej starší.Já tam byl v prosinci08
uživatel
petr33
21.01.2009, 17:50.00

Omko

Mám mnoho výrobků které prodává OMKO.Je to super firma ve všem. Lepší firma u nás není. Děkuji firmě za činnost.
uživatel
Carak
21.01.2009, 18:18.54

Tak pozor, když něco někde objednám tak se registruji a mám tam uvedené kontakty, že mají telefony obsazené je skoro normální a to i u Eltasatu, je zde email.
I Eltasat v tom má někdy chaos, nekompletní dodávky atd., tohle téma mi trošku zavání konkurenčním bojem. Rv
uživatel
poky1
21.01.2009, 18:22.00

OMKO je jedna z nejlepsich firem u nas, mam od nich spousta spousta zbozi, vcetne ruznych specialit, ktere vetsinou nikde ani nesezenete. Nezapomente take na to, ze tato firma se jako jedna z mala u nas podili take na osvete v oblasti satelitni techniky tim, ze poskytuje zadarmo (!) svoje zbozi na otestovani a pak na tomto webu muzete najit recenze techto zarizeni.

Samozrejme ti prodavaci jsou jen lide, zadni roboti, rovnez nelze srovnavat malou pobocku v Praze s centralou v Brne, kde je velkoobchodni i maloobchodni cinnost firmy vcetne servisu. Web maji naprosto skvele udelany a nakupuje se tam jedna radost.
R^ R^ R^
uživatel
007
21.01.2009, 18:34.47

ja v Omku nakupoval nekolikrat a vse vzdy bez problemu
uživatel
izidor
21.01.2009, 18:35.37

Re: ze poskytuje zadarmo (!) svoje zbozi na otestovani

A v tom je ten problém, nic není zadarmo, mají z toho bezva zeklamu a obecně vzato, takovéto recenze ve mě nevzbuzují velkou důvěru, protože vždy platí, bližší košile než kabát. Ale netvrdím, že jsou k ničemu, to ne, základní obrázek jistě udělají.
uživatel
kuba
21.01.2009, 18:52.23

007

Ve většině souhlasím ale ne o těch prodavačích ty v takovýchto prodejnách musí být znalý a alespon trochu reprezentovat firmu.Možná měl zrovna tento podavač zrovna nějaký ulet či co.Třeba mu nedošla výplata, bylo to 12.12 08 tak sem to odnesl asi zrovna já.P.S zrovna nedávno sem náhodou vyslechl rozhovor v kbexpert KOLÍN, kupte si tuto plazmovou televizi jé vám ukáži rozdíly ve vysílání a pustím vám HD stanici/myslel sem že to bude NOVA HD/a ona tam pustí ČT1!!!A pustí to na LCD!Vydíte ty rozdíly? Jedna z tel byla zapojena na analog, druhá tuším na digitál tak ty rozdíly tam byly patrné, zájemci byly pomalu u vytržení hlaně panička ta byly v sedmým nebi, ja se zase nohl potrhat smíchy.
uživatel
petr33
21.01.2009, 19:18.40

já také nakupuji přes Omko hlavně technisaty a držáky a neměl jsem nikdy žádnej problém.Jo a reklamace vyřizují taky v pohodě tak nevím asi nestíhaj :(
uživatel
pit178
21.01.2009, 19:23.49

@kuba

Mili kubo, ze je v rezenci podekovani kdo vyrobek zapujcil je slusnost. V recenzich na tombo webu se doctes jen realitu, je hovoreno kladech i o zaporech daneho zbozi.

Ani jedna veta neni nepravdiva, na to vem jed, ano zda se to byt divne, ale je to tak. Zbozi se testuje velmi podrobne. Dodavatelska firma ma zajem na tom, aby se pravdive dovedeli, co dany prijimac umi a zda nebudou pak problemy pri prodeji zbozi. Konkurenci weby davaji vetsinou je PR clanky a nemaji zdaleka takove vybaveni pro testovani jako mame tady na parabole.
uživatel
007
21.01.2009, 19:34.48

Rád věřím, proto jsem v textu uvedl slovo "obecně". Ono to totiž mnohde nebývá pravidlem.Díky za reakci a potěšení z informace je na mé straně.
uživatel
kuba
21.01.2009, 19:54.16

Místní recenze ovšem nevykazují nějakou neobvyklou míru vybavení. Docela rád si to přečtu, ale nepamatuji si nic, co by se nedalo udělat doma. Jistě jsou však přínosem pro úplné laiky. Jestli to na jiných webech ještě horší, no to se teda nemají zrovna čím chlubit.
Podle mých zkušeností se ani v Omku v Brně se nenachází nějak super kvalifikovaní prodavači (ale nebyl jsem tam možná více než rok, takže to může být třeba všechno jinak). Ale myslím, že je to normální a víceméně všude stejné. Základy znají, a jsou docela ochotní. V sousedním Tišnově v Eltasatu jsou v obchodě úplně podobní. Základy znají, ochotní jsou. Co byste chtěli více? Aby vám to celé naistalovali? Na to mají seznam, kde si můžete vybrat z firem, které to provedou.
Ani pomoc s výběrem není zrovan žádoucí. Oni přece nemohou vědět, co je pro vás optimální konfigurace. Ani nemohou znát všechny kličky.
Mimochodem - to by byl krásný redakční test - ty instalční fimry. Kouknout, jak to od různých OSVČ dopadlo. Řekl bych, že v tom bude dost rozdíl a že by to čtenářů (a těm schopným firmám) velmi pomohlo.
Za kolik to udělaly, jak to dopadlo, co za ty peníze záakzník dostal. Definovat nějaký standard, aby se nesrovnávaly hrušky s jabkama...a kontrolovat. Jak sjou provedneá F-ka, jak mechanické věci, jestli je všechno sladěné. Jestli nechali třeba plazmovou televizi spojenou přes CVBS nebo jestli to ukázali v RGB...to by byly testy.
uživatel
Antonín
21.01.2009, 20:06.50

Omko

jsou drahý!!!
uživatel
smscz
21.01.2009, 20:11.35

není recenze jako recenze, ale

dnes se všichni honí právě kvůli novým zákazníkům, totálním laikům a pak to vypadá jak to vypadá, ono stejně se pouštět zvlášť do odborných věcí je nic neříkající a konzument ani neví o čem je řeč. Triviální zapojení CVBs v TV výstupu a RGB neví ani půlka čtenářů zde o čem se píše...
@smscz
jsou
uživatel
Babui
21.01.2009, 20:15.02

@Antonín

Nemuzes vedet jake vybaveni maji lide, kteri pisou testy, nikdy si u nich nebyl. Nejde o to co mas ty doma, to vubec nikoho nezajima. Samozrejme, ze recenze jsou psane pro normalni smrtelniky, bezne ctenare a zakazniky a nikoliv pro "experty" tveho kalibru.

s.Antonin ma rad posledni slovo, ale ted je mit nebudes ...
uživatel
007