Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
23.01.2009, 06:57.26

Silný signál DVB-T po druhé..

Před nedávnem jsem rozebíral tady na fóru příliš silný signál pro TV Gogen. Včera jsem se tím zabýval víc a zjistil jsem tohle:
zapojil jsem 4x klasic rozbočovač za sebou + útlum.článek -20dB který je asi napolovic + malou zádrž kterou jsem měl doma. Problém je právě v tom že zádrž není dostatečně "ostrá" a protože potřebuju zeslabit K48 tak zasahuje částečně i do K46, který zeslabovat nechci. Udělal jsem kompromis, ale není to myslím úplně ono. Funguje to,ale cokoliv vyměním nebo zapojím třeba i v jiném pořadí tak se to rozhodí. Mám objednanou jinou a novou zádrž na rozmezí K 40-50, ale jestli bude ostrá nevím a tak se může stát že to bude stejný...jiný kanál ladit nemůžu - je to v bytovce. Prostě pro ten krám je ten signál silnej...chjo.. chtěl bych tam nechat jen ten článek a zádrž,ale jestli to bude OK..to teď nevím..má někdo nějaké jiné řešení? děkujuu
uživatel
Pájík
23.01.2009, 07:17.05

RE: Silný signál DVB-T po druhé..

A co kdybys ten šmejd prostě vyměnil za nějaký lepší stroj...
uživatel
polulin
23.01.2009, 07:43.28

A to bývaš priamo na vysielač? Väčšina ľudí má opačný problém :-) alebo ako píše polulin: A co kdybys ten šmejd prostě vyměnil za nějaký lepší stroj...
uživatel
Crescenzio
23.01.2009, 07:53.19

No není to můj šmejd :-))) a signál je fakt velmi silný..když tam dám jen -20db, tak se to nepozná..musím přidávat rozbočovače za sebou..abych to zhruba trefil...nebo dva utlm.články za sebou..jakýkoliv jiný extern. box to zpracuje v poho a bez problémů, ale Gogen Tv prostě ne...je to asi konstrukcí tureckého šmejdu :-/
uživatel
Pájík
23.01.2009, 07:54.37

Odladit k48 a 46

to je docela oříšek. Běžné propusti a zádrže na to rozhodně nestačí. Pro takový účel je nutné mít aspoň šestiobvodový filtr přesně naladěný na wobleru. Určitým řešením by mohl být filtr udělaný z kabelového pahýlu. Ten je ale nutné umět naladit.
Pokud sis objednal laditelný filtr, tak ten rozhodně nemá potřebnou strmost!
uživatel
Enik
23.01.2009, 07:58.43

Ano...vím, že máš pravdu, ale když tam bude lepší zádrž nebo dvě za sebou tak je to lepší než ten had z rozboček :lookaround: ...ten filtr bude asi dražší než ten tureckej krám :) ..zkusím ještě takto náhradním řešením...zatím to podle info funguje dobře ale v případě kolísavějšího signálu to bude někdy pod a někdy nad..chjo.. :-/
uživatel
Pájík
23.01.2009, 09:05.48

Pokud na obyčejném rozbočovači /feritová trubička/ nezatížíš druhý výstup, nemá prakticky žádný útlum. Spíš dojde ke zvlnění kmitočtové charakteristiky v jednotkách dB vlivem nepřizpůsobení.
uživatel
jbtr
23.01.2009, 09:23.00

Skutecne jedine zkusit jiny DVB-T receiver.Kazde dalsi naprosto zarucene reseni (napr.menic kmitoctu DVB-T/DVB-T UHF) je v dane aplikaci prilis drahe a nerealne.Samozrejme,pokud mas cas a chut laborovat a zkoumat,tak nakonec se to muze podarit.
uživatel
hdpe
23.01.2009, 11:35.16

Útlumové členy jsem začal také více prodávat, čili je pravda, že signálu je často až příliš a set-top-box to nemusí pobrat a začně kostičkováním trucovat. Je to paradox, donedávna to bylo přesně obráceně, kdy byl signál slabý! Je to dané i tím, že je zima a signál se více odráží od sněhu a tím pádem i zesiluje jeho intenzita (někde) R^ :8)
uživatel
Dejf
23.01.2009, 11:44.03

Combo Multymedia TS1 Technisat, má již v základním balení/v krabici/ regulovatelný útlumový článek 0-20dB.
uživatel
Saxon
23.01.2009, 12:00.48

Jo zapomněl jsem, že jednu rozbočku tam mám dokonce naštorc tj. úplně blbě zapojenou (pomohl jsem si přechodkou), ale jak jí dám tak jak se má tak to zas nechodí (asi zas silný)...prostě je to laborování, ale myslím, že když budu mít tu druhou zádrž tak aspoň budu mít kratšího hada když už nic.. :) je viditelně vidět, že je to přehulákaný, ale blízkost těch kanálů je fakt k vzteku...
uživatel
Pájík
23.01.2009, 22:09.22

RE: Silný signál DVB-T po druhé.

I já bych doporučoval kvalitnější set.Ale ten útlumák se ti bude hodit.
uživatel
satmaniak