| 23.01.2009, 08:31.20 | |
Sony nebo PhilipsZdravím. Mám v plánu konečně vyměnit starou CRT (značka sony) za LCD.Příjem mám ze satelitu - karta TaT. Vzdálenost od tv je tak 2 až 3 m, takže jsem se rozhodl pro uhlopřícku 32. Vybírám mezi těmito dvěma typy: Sony KDL32V4500K Bravia Philips 32PFL7803D do budoucna taky plánuji Hd satelitní přijímač, takže kterou z těchto dvou?? Nebo případně něco jiného byste doporučili?? Cena by se měla pohybovat kolem 18 000 Kč. Všem díky za rady a názory :-) |
![]() Ondra10 |
| 23.01.2009, 08:35.35 | |
RE: Sony nebo PhilipsJestli plánuješ HD, menší než 42 bych nebral. Jedno jestli 2 nebo 3 metry. Později si vzpomeneš. |
![]() Tomik535 |
| 23.01.2009, 08:39.07 | |
RE: Sony nebo PhilipsJá jsem to videl ze dvou metru(u známého) a má právě 42 a to je moc, proto volím menší. ale mu to nevadí, bude se stehovat do vetšího bytu, takže s tím počítal. |
![]() Ondra10 |
| 23.01.2009, 08:48.05 | |
RE: Sony nebo PhilipsŘešil jsem tento týden výměnu 3 roky staré 32 palcové Sony LCD televize HD ready s 1 HDMI vstupem za LCD televizi novou. Koupil jsem nakonec Sony LCD 32W4000 - plné HD rozlišení a 3 HDMI vstupy. Pro mě je velmi důležité, že se na této TV dají přes USB prohlížet fotky.Přemýšlel jsem i o Samsungu sedmičkové řady. Volil bych mezi těmito značkami - je to zde řešené zhruba před týdnem. Místnost mám širokou 3.1 m a větší úhlopříčku bych nechtěl. Mám HD sat přijímač, při kvalitním HD příjmu bych klidně mohl mít úhlopříčku TV větší, ale při klasickém rozlišení je dobré sedět od televize dál, aby nebyla vidět ta "nekvalita" vysílání. |
![]() xroman |
| 23.01.2009, 08:48.33 | |
RE: Sony nebo Philips82 cm je opravdu málo(jak zduraznuje Antonín) a s tím LCD bych si to taky rozmyslel.Kdo chce trochu kvalitní obrázek,a nehodlá na tom hrát připitomělý hry a šetřit energii a neustále koukat na elekroměr tak bych šel do plazmy.. Jak už jsme psal do pokojíčku jsem na vánoce koupil 82cm LCD(žádnou kauflandovku)a obrázek proti plazme nesrovnatelný.A to jsem to postavil vedle sebe a nakrmil i stejným signálem SD/HD atd..prostě nebe a dudy.. Neustále se my "diváci" z pokojíčku ptají zda ta jejich nová LCD Tv !! není rozbitá že ten obraz je divnej... ale at si každý dělá co chce vím že LCD je in a říká se že palzmu si muže dnes koupit jen blázen jsem rád že v tomhle jsem byl blázen.. |
![]() pat |
| 23.01.2009, 08:51.11 | |
RE: Sony nebo PhilipsPromin, ale za ty peníze máš v pohode 37plazmu od Panasonicu a dovolím si tvrdit, že obraz bude určitě lepší. 32 je opravdu, ale opravdu žalostně málo. |
![]() badr |
| 23.01.2009, 08:53.52 | |
RE: Sony nebo Philips@ Jak píše Tomik535, kdyby se vysílalo v HD víc, tak klidně může být úhlopříčka větší, na to se skutečně dá koukat třeba z jednoho metru, ale při současném vysílání v SD se na obraz z 2 - 3 metrů nedá koukat. A to mluvím jen o satelitním vysílání. Analogové pozemní vysílání je na tom ještě hůř. |
![]() xroman |
| 23.01.2009, 08:56.50 | |
RE: Sony nebo PhilipsKomu není rady, tomu není pomoci. Psal jsem mu, že si později vzpomene. Zvlášť za těch 18litrů. To může mít px80 a pak jen užívat. Lcd bych si k SD taky nekupoval, ne že bych neviděl snesitelný obraz(už se to podařilo), ale je to pro laika jistější výběr.A ty kecy o spotřebě už jsou k pláči. |
![]() Tomik535 |
| 23.01.2009, 09:04.35 | |
RE: Sony nebo PhilipsVýběr TV je každého věc, nejlepší je se dívat a porovnávat. Za kecy o spotřebě mužou fundovaní prodejci v této republice. Málo kdo z nich ví, že LCD žere "stále" stejně a plazma proměnlivě podle "světlých a tmavých" barev. A pak také už jsem se setkal s tím, že čeho mají na skladě víc, tak to doporučují a prodávají. |
![]() xroman |
| 23.01.2009, 09:15.24 | |
RE: Sony nebo PhilipsTo jo normální, bylo by divné, kdyby to v kapitalismu bylo jinak. Stačí to prostě jen vzít na vědomí a podle toho se zachovat. |
![]() Tomik535 |
| 23.01.2009, 09:27.03 | |
RE: Sony nebo Philips1. 42PX80 je pro dnešní dobu velice slušný kompromis pro malý byt a šetřivějšího uživatele.Slušné SD zobrazení. (Až skoro nepochopitelně). Zobrazení HD je stále velmi hezké (přestože by na lepším přijímači mohlo být hezčí). Příjemné ovládání. Dobrý servis v ČR - prodává se jich hodně. Možný cenový ústupek je 42PX8E, pokud někdo SD kartu může strkat to připojeného playeru, pokud má televizi (jak se jedině patří) připojenou jediným HDMI kabelem k AVrecu, tak tím nic neztratí. V zobrazení SD je Panasonic skutečně dobrý. Já bych snad i ve slabé chvíli uznal, že je v SD dobrý jako Kuro. Ondro, stačilo u známého vidět 42 od LG nebo 42 LCD od Samsungu a chápu to rozhodnutí o úhlopříčce. Není 42" jako 42"...koukni se na 40" od Sony v řadě W4500...nebo na 42" Kuro, nebo na 42" Hitachi, nebo na 42" Panasonic a pak se rozhoduj. Ale kup co uznáš za správné, budeš na to koukat ty, ne my. 2. LCD je dobré jenom velmi kvalitní. Levné LCD nemohou konkurovat levným plazmám v zobrazení SD. Je to na nich prostě více vidět. LCD v této kategorii má smysl zejména tehdy, když je k tomu připojené HTPC, když se tím brouzdá, hrají se na tom hry, a pouští se většinou neprokládané filmy z webu v mkv a HD rozlišení. Ale jistě nemám k dispozici všechny typy TV, stav se mění, takže opatrně s poslouchání, berte to jenom jako názor, který má nějaký reálný základ, prověřte si to, a rozhodněte se sami. |
![]() Antonín |
| 23.01.2009, 09:35.06 | |
RE: Sony nebo PhilipsPokud je TV o obrazu, tak jednoznačně plazmu. Ale jak je to se skutečnou životností panelu? Servisáci tvrdí 3-4 roky. |
![]() jbtr |
| 23.01.2009, 09:35.24 | |
RE: Sony nebo PhilipsCo platí určitě:a. Není televize, jako televize. Liší se velmi v software. Levná starší řada Sony není ani vzdáleně podobná W4500...a podobně u všech výrobců, tím méně ne mezi výrobci. Naspat 42" plazma bez konkrétního přesného označení, je nic. b. rozměr úhlopříčky může být klidně až 50" v normálně velkých bytech (pokoje přes 4x4m). Velikosti úhlopříčky se nelekejte. Užijete si. (Což neznamená, že bez toho nelze žít, jak mi tady často místní trumpetáři podkládají.) c. Levné LCD radši fakt nekupujte, jsou to šmejdy. Škoda peněz. d. Zaměřte se na záruky, opravnu, odvoz do servisu apod. Pravděpodobnost poruch je dost vysoká. Proto je výhodnější koupit televizi, která má zaruční servis někde po ruce. Pro je výhodnější třeba koupit někde, kde nabízí za doplatek rozšíření záruky na delší dobu (ale bacha, pokud prodejce zkrachuje, je s tím ámen). e. pokud nemáte dost peněz, je lepší ušetřit na nákupu HDready, místo FullHD, ale zachovat kvalitnější software a větší úhlopříčku. (A to říkám jako nadšený HDista). f. zkuste si na zvolení televizi pustit to, nač skutečně budete koukat (vč. připojení a přístroje). Z počítačových smyček pozná prd i ten největší expert. g. často vidám velké televize, které jsou připojené přes analogový video signál. Tím se většina jejich funkce zničí už na vstupu - to je jeden ze základních zdrojů stesků na nekvalitu zcela neúměrných zkušenostem. Připojení je možné jen HDMI/DVI. Pokud analogově tak výhradně RGB/YUV/YPbPr samostaně stíněnými vodiči (mohou být v jenom kabely jistě). NIC JINÉHO NEMÁ SMYSL a nemůže vůbec pořádně fungovat už z principu. (Naposledy jsem na náhodné návštěvě uviděl 50" panasonic připojený k DM přes video. Nedalo mi to, v nejbližším venkovském krámě jsem za 200 Kč koupil noname drát RGB scart/cinch, a ejhle majitel čuměl jak puk. (a já taky)). h. Zvuk z televizních reproduktorů je k ničemu. Jsou to jen servisní šustítka. Okrádáte se tak o polovinu možného zážitku. |
![]() Antonín |
| 23.01.2009, 09:41.43 | |
2jbtrTo nikdo neví, panely dnešní nejsou stejné, jako byly ty 3-4 roky staré...takže z toho nic nejde soudit.Ale poruch je obecně hodně, jak u plazem, tak u LCD. Myslím, že ty věci jsou blbě už konstrukčně - šetří na součástkách, konstruují všechno na jedinou desku, místo, aby to bylo modulární a typ od typu se třeba měnila jenom CPU, a třeba často odcházející vstupy byly na modulu stejném pro všechny typu daného výrobce (nebo vůbec všech výrobců)...inženýři na tom rozhodně servismany nevyslechli. To se prakticky nedá opravovat. Ani distribuce náhradních dílů není nic moc. Většina závažnějších záručních poruch končí vracením peněz... Viz odstavec o zárukách. U TV přes 50kKč bych se soustředil na to, abych nepřišel o 50kKč, a radši bych si třeba 5kKč připlatil... |
![]() Antonín |
| 23.01.2009, 10:45.32 | |
RE: Sony nebo Philipsjak je to s proklamovanou nevhodností nebo nemožností provozovat na plasmě statický obraz resp. PC? Neměl jsem bohužel možnost testu, jediné, co jsem zahlédl tak byla jpg fotka z DVD připojeného na plasmu přes scart - trochu to poblikávalo, ale ještě se dalo (jenže z toho nic nezjistím - plasma nejlacinější a propojení :-( ). Opravdu to je tak tragické že na té plasmě nemohu používat pc ani příležitostně? |
![]() Jantars |
| 23.01.2009, 10:52.26 | |
RE: Sony nebo PhilipsMůžeš. |
![]() Tomik535 |
| 23.01.2009, 10:53.58 | |
RE: Sony nebo PhilipsNechal jsem zapnuté menu sat. přijímače asi půl hodiny a bylo to tam. Asi to po nějaké době odezní, nebyla to moje TV /plazma Samsung/. Takže nedoporučuji.... |
![]() jbtr |
| 23.01.2009, 11:00.44 | |
@Antonínnahoře jsi psalNení 42" jako 42"...koukni se na 40" od Sony v řadě W4500...nebo na 42" Kuro, nebo na 42" Hitachi, nebo na 42" Panasonic nevím sice od koho mají panely Sony, Kuro, ale Panasonic a Hitachi mají velikosti 32, 37, 42 od stejného výrobce a to je IPS Alpha |
![]() netace |
| 23.01.2009, 11:02.28 | |
RE: Sony nebo Philipsjbtr...příležitostně :))) |
![]() Tomik535 |
| 23.01.2009, 11:04.05 | |
@jbtrSamsunga plazmu mám, propojen s htpc přes HDMI a obraz je super |
![]() netace |
| 23.01.2009, 11:08.35 | |
PX80Málo obrazových bodů má za následek "hřebeny" na šikmých hranách.Pak by se mohla naučit zobrazovat bílou(ne šedou) a pamatovat si naposledy zvolený vstup ext.signálu po zapnutí ze standby.Jinak souhlas s Antonínem,ale v době nástupu HD programů už to není podle mého názoru "best buy". |
![]() táhlovej |
| 23.01.2009, 11:15.00 | |
RE: Sony nebo PhilipsJaké máte názory nebo zkušenosti s novými LCD panely od LG typu S-IPS? |
![]() Displej |
| 23.01.2009, 11:17.45 | |
RE: Sony nebo Philipstáhlovej R^Ale levnější lepší tv pro SD příjem neznám. Je to minimum, co bych si koupil. Pro HD bych šel možná spíše už pro LCD(full). |
![]() Tomik535 |
| 23.01.2009, 12:23.46 | |
RE: Sony nebo PhilipsDobrá, tak kdybych se podíval na ty plazmy: me se zdá 42 opravdu moc, co takhle model: PANASONIC TH-37PX80E. 37 by šlo?ale zase jsem chtel neco, co má usb, na prohlížení fotek atd. jen jestli se to usb vyplatí?? i když zase na druhou stranu, když plánuji hd přijímač, tak usb budu mít tam. |
![]() Ondra10 |
| 23.01.2009, 12:26.52 | |
RE: Sony nebo PhilipsVybodni se na kompromisy, uvidíš, že to k HD bude málo. Žiješ jen jednou! :))) |
![]() Tomik535 |
| 23.01.2009, 12:28.59 | |
to Tomik535no jo :))) a ještě jsem našel LG 42PG6000, který má usb, co říkáš na něj?? lidé píšou recenze, že obraz lepší jak daný panasonic |
![]() Ondra10 |
| 23.01.2009, 12:29.12 | |
RE: Sony nebo Philipsi mne sa zdala 50 plazma moc, z 3-4m, tvrdil som ze 42 je bohate, prvy tyzden ma z toho sice trochu bolela hlava, nestihal som sledovat celu obrazovku ale potom som si zvykol, na dobre sa predsa lahko zvyka :))) , dnes by som za mensie nemenil(tu 50) |
![]() deino |
| 23.01.2009, 12:32.26 | |
RE: Sony nebo Philipsjj, dělal jsem ho s SD mascomem, obraz se mi líbil, ale bez přímého srovnání to nemohu posoudit. Usb pro fotky je pro výběr tv trapné omezení, má ho kdejaký dvd player/stb. |
![]() Tomik535 |
| 23.01.2009, 12:40.39 | |
to JantarsPokud to nebude třeba půl dne, tak žádný strach. Člověka sice ze začátku vystraší, že stačí pár minut, a logo např. Barrandov TV nebo Novy se "vypálí", ale za pár minut tento "efekt" z panelu zmizí, je to dočasné.Já jsem nejdříve plasmu asi 200-250 hodin "zahořoval", tzn. pokud možno nezobrazoval nepohyblivý obraz déle než 20 minut, používal zoom, aby loga TV stanic nebyla vůbec v obraze, nepoužíval leterbox pro 4:3 obraz, nepoužíval jas na plno, před každým vypnutím zapnul na 10 minut funkci vybílení obrazovky při max. jasu, nebo jsem z analog. tuneru pustil zrnění apd. Možná jsem byl až moc opatrný, ale ať. Problémem by bylo, při plném jasu, zobrazovat nehybný obraz desítky hodin, jako se to děje např. na různých terminálech, kde používají plasmy na zobrazování tabulek a tak, ale doma toto příliš nehrozí. Jako monitor k PC je ale plasma nevhodná, to je známá věc. |
![]() Martin79 |
| 23.01.2009, 12:46.45 | |
to Tomik535abych řekl po pravdě, už jsem byl docela rozhodlý pro lcd, ale docela jsi me přesvedcil na plazmu :))) asi ten Panasonic TH-42PX80EA. tak se seberu a pojedu to porovnat do datartu, pak uvidím |
![]() Ondra10 |
| 23.01.2009, 12:47.37 | |
každáinteligentní plazma Tv při dlouhém konstantním obrazu upozorní diváka titulkem, že má přepnout kanál nebo se za chvíli vypne. |
![]() Janik |
| 23.01.2009, 12:49.07 | |
@Tomík535Měl jsem možnost srovnávat Antonínem zmíněnou 40W4500 s několika dalšími zobrazovači včetně PX80 pomocí čtyřnásobného HDspliteru od Gefenu a po těchto zkušenostech tvrdím jen jedno - v době nástupu HD nemá smysl pořizovat jiný zobrazovač než zobrazovač kvalitativní třídy 40W4500(nebo výše).Kterou technologii - to už si musí každý zvolit sám (je to paradox,ale každý trochu jinak vidí a dívá se v trochu jiných podmínkách - vzdálenost,osvětlení apod.). |
![]() táhlovej |
| 23.01.2009, 12:50.29 | |
to Ondra10Tak přesně tuto plasmu mám, a funguje jak má. A obraz SD je velice dobrý, HD výborný, i když je to "jen" HDready. |
![]() Martin79 |
| 23.01.2009, 12:55.42 | |
to Ondra10Myslel jsem LG 42PG6000.Pokud jdeš pro Panasonic, tak přeju víc štěstí, než jsem měl já s modelem TH-42PX80 :-) |
![]() Martin79 |
| 23.01.2009, 13:05.16 | |
RE: Sony nebo Philipsjj, mě se ta LG6000 na SD taky líbila, proto jsem si ji zapamatoval. :8) |
![]() Tomik535 |
| 23.01.2009, 13:43.45 | |
to Martin79a ta LG 42PG6000, na co vše využíváš usb? fotky, jde přehrávat hudba a ještě něco? |
![]() Ondra10 |
| 23.01.2009, 14:04.47 | |
to Ondra10USB funguje přesně tak, jak je v návodu. Tedy fotky a hudba. Připojuji pouze USB klíčenku. Připojit např. mobil nebo PC jsem neskoušel. Radši :-) |
![]() Martin79 |
| 23.01.2009, 14:08.34 | |
to Martin79já jen chtěl vědět, jestli je problém v kvalitě statického obrazu (neostrost, blikání aj.) nebo ve vypalování. Na obojí slyším různé názory (plasma se staticky vypaluje x u nových generací už je tento jev téměř zcela potlačen, statický obraz je normální x na obraz se nedá koukat aj.). Předpokládám, že občasné využití pro potřeby PC jí neublíží, otázka je, pokud by se využívala staticky o chloupek více, třeba jako zobrazovadlo pro HTPC. A co třeba herní konzole? |
![]() Jantars |
| 23.01.2009, 14:43.23 | |
RE: Sony nebo Philips1. Na plasmě pouštím HD z PC.Nic se tomu nedělo a neděje a ani dít nemůže. 2. Ale pokud by to mělo být HTPC, tak bych fakt raději směřoval k LCD. Protože protože. 3. Zahořování je zhola zbytečné, není co zahořet. 4. Já nikde netvrdím, že to, o čem jsem psal, jsou nejlepší TV. Nejsou. Kuro nebo W4500. To si kupte, když chcete opravdu kvalitní věci. Ale je to fest drahé. Kompromisy jsou výše. 5. Panel je asi skoro nejméně podstatná součást televize (ony jsou prostě už stejně dobré, u některých jsou skutečně od jednoho dodavatele, a dokonce je jedno jestli LCD nebo plazma). Fligna je software. |
![]() Antonín |
| 23.01.2009, 15:00.44 | |
RE: Sony nebo PhilipsA pokud vezmu jako "svoji pravdu" tezi, že cena/výkon u plazmy, je Panasonic, co v případě LCD? Mám dobrou referenci také na Panasonic a nebráním se mu, jenže končí na 90cm a já vidím reálných spíš 106 (BTW by mě zajímalo, proč nedělají větší-aby nekonkurovali vlastním plazmám?). |
![]() Jantars |
| 23.01.2009, 15:01.10 | |
Plasma 50= Panasonic VIERAJá mám od vánoc plasmu Panaka Vierušku, celý půl rok jsem věnoval guglení a návštěvám marketu abych byl i v reálu a koupili jsme nejlíp jak jsme mohli, díváme se z 3,5 metrů, je to podle mě minimum na tuhle velikost a nestěžuji si, je to paráda, navíc, když jsem srovnával plasmy stejné cenovky, takže např. z LG a Samsung tak co se týče uváděné max spotřeby na štítku každé té tv ze zadu (takže lyžování+hokej) :))) tak jednoznačně panaky mají nejnižší spotřebu! Pozor! Mluvím o stejné cenovce! Další moje zkušenost, kolega z práce koupil LG, přesto že jsem mu říkal ať koupí panaka a tu první měl doma týden, protože mu v ní hučely větráky tak, že mu to doma vadilo, asi chlazení, tak reklamoval a ta druhá hučí stejně! Co se týče Panaka vierušky, tak ta je hrobově tichá! Takže zase spokojenost. Obraz je vždy podle signálu, pochopitelně, satelit ujde a DVD bez komentáře nejlepší. Teda když datový tok stojí za to, ale u DVD většinou ano. Tolik můj tip. |
![]() rusakov |
| 23.01.2009, 15:04.15 | |
Zavěsit na zeď !Jinak je to sto a jedno, jak se říká, :)))taky ten, kdo ví co je skutečná kvalita, nemá pod zobrazovačem v obyváků DVD přehrávač,VCR a dále nic že. :) Takže jiná možnost než zavěsit se ani nenabízí, ale skutečně, vypadá to úplně jinak než ta zprostá noha :))) |
![]() rusakov |
| 23.01.2009, 16:15.42 | |
RE: Sony nebo Philipsu prohlizeni fotek u SONY pres USB trochu bacha, podivej se, jaky typ fotaku to podporuje, protoze to nefunguje tak, ze pripojis jakykoliv fotak, ci USBcko. Podporovany jsou samozrejme fotaky SONY... |
![]() MLOK |
| 23.01.2009, 21:09.00 | |
LCD SharpJaké máte zkušenosti se Sharpem,zaujal mě v obchodě velmi pěkný obraz a barvy v porovnání s ostatními značkami,prodloužená záruka,výroba Japan,konkrétně se jedná o typ lc 37D65E nebo 42SB55E |
![]() roto |
| 23.01.2009, 21:42.01 | |
RE: Sony nebo Philipspro MLOK - S pouštěním fotek přes USB u Sony 32W4000 není vůbec žádný problém. Mám foťák Canos, Nikon, Minolta a ze všech fotky přes USB klíčenku pouštět jde. |
![]() xroman |