Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
10.07.2007, 10:17.55

Propojení dvou sat.receiverů s DVD recorderem a TV

Prosím o radu, jak propojit dva sat.receivery s DVD recorderem a TV, za předpokladu, že z obou sat.nahrávám a jsem omezen scartem u každého zařízení 1x IN, 1x OUT u TV jen 1x IN. Navíc se mi nedaří sledovat sat. aniž bych mohl mít vyplý DVD recorder, protože nyní mám zapojení jeden sat.přístroj scartem do DVD a scartem do TV AV2. Díky za rady.
uživatel
Skye17
10.07.2007, 11:54.47

RE: Propojení dvou sat.receiverů s DVD recorde...

DVD rekordér jenom s jedním vstupem sem teda ještě neviděl...
uživatel
technikTKR
10.07.2007, 13:02.15

scartovým?
Panasonic, jeden IN, jeden OUT :-(
nebo blbě vidím :-)
uživatel
Skye17
10.07.2007, 13:09.24

Tak to asi vidíš hodně blbě, protože Panasonic má AV vstupy hned 4 (z toho 2 SCARTy a 2 S-Video/CVBS), přičemž AV1 SCART je vstupně-výstupní. Navíc je úplně jedno jestli to propojíš SCARTem nebo přes S-Video/CVBS (byť na SCARTu je RGB, ale takový rozdíl v tom zase není...).
uživatel
technikTKR
10.07.2007, 14:24.49

prima

to je to co jsem psal, že zapojuji přes scart, ne přes S-Video/CVBS - nemám s tím zkušenost, proto se dotazuji zde.
Takže radíš jeden skartem, druhý S-Videem. Nejde propojit, SAT-SAT? To je asi nesmysl, co? A co s tím, abych nemusel mít stále zaplé DVD? Jakmile ho vypnu, SAT signál v TV = 0 :-( to si myslím, že dělám někde chybu. Díky
uživatel
Skye17
10.07.2007, 14:35.21

SAT-SAT většinou propojit jde a funguje to tak, že v okamžiku kdy zapneš druhý SAT v pořadí, tak se ten první automaticky odpojí. Ale zrovna v tomto případě je to zbytečnost, protože oba dva SATy můžeš s tím DVD rekordérem propojit přímo (tipnul bych, že máš CigiTV + ještě něco - pak CigiTV propoj s DVD rekordérem přes S-Video kabelem SCART--S-Video, v menu Humaxe to nastavíš, a ten druhý SAT dej přes RGB do AV2 vstupu DVD rekordéru kabelem SCART--SCART plně osazeným. V DVD rekordéru pak nastavíš AV2 input RGB).
uživatel
technikTKR
10.07.2007, 14:59.24

perfektní

díky za radu, tipnul jsi dobře :-)
uživatel
Skye17
10.07.2007, 17:41.57

Už jsem to tady psal : řeší a existuje automaticky přepínatelnej scart PES, funguje IN i OUT, snad víte co to je . NO PROBLEM.
uživatel
CES