| 29.01.2009, 10:00.53 | |
Antenní zásuvkyZdravím.Prosím o radu.U kamaráda v baráku bude asi 20 satelitních zásuvek.Multipřepínač s parabolou na jaře svěříme nějaké odborné firmě.Chtěli jsme ,ale dopředu si zapojit sat.zásuvky.Chtěl bych vědět nějaký osvědčený typ.(od multipřepínače jde ke každé zvlášť koax,ta nejvzdálenější bude asi 30m od multipřepínače).Děkuji. |
![]() pichac |
| 29.01.2009, 10:56.56 | |
RE: Antenní zásuvky1. Koaxiální klabely by měly splňovat určité parametry. Osobně bych tam natálh alespoň něco jako BELDEN H125, H126.Zmiňované typy jsou k mání v různých variantách podle stínění atd... http://www.ies.sk/IBDN/beldenkoaxsk.pdf Možná namítnete, že 30m není zas taková délka. Každopádně doporučuji nezanedbat správnou manipulaci s koaxiálním kabelem. Nekroutit, neskřípat, nepřehybat přes hranu... Zažil jsem totiž situaci, kdy nevyměnitelný a nekvalitní skřípnutý kabel na osmi metrech téměř znemožňoval příjem sat signálu. 2. Zásuvky koncové TV/SAT osobně používám ALCAD, nebo Schwaiger. 3. Doporučuji použít přepěťové ochrany na vstupech mezi multisvičem a LNB Quattro. http://shop.olmi.cz/zbozi/1392-bleskojistka-5-2400-mhz 4. Multisvič by měl mít regulaci zisku jednotlivých vstupů. Docela se to hodí..... |
![]() mirasat |
| 29.01.2009, 10:58.41 | |
mirasatdíky |
![]() pichac |
| 29.01.2009, 11:03.23 | |
RE: Antenní zásuvkyNapříklad u multisviče EMP Centauri odchází výstup po nechtěném zaskratování například při chybném zapojení zásuvky. Možná, že ta firma ani nebude chtít rozpracovanou práci dodělat... |
![]() mirasat |
| 29.01.2009, 11:07.08 | |
mirasatDobře,pokud bychom si na přepínač troufli případně sami,tak bys doporučil právě přepínač od EMP,nebo jiné firmy.Díky |
![]() pichac |
| 29.01.2009, 11:17.24 | |
RE: Antenní zásuvkyNetroufejte si na to sami.Máte s touto úrovní znalostí velmi malou šanci to dotáhnout do úspěšného konce. navíc: Co budete dělat, kdy už pak věc nebude dobře fungovat? Jak budete odstraňovat poruchy? Dotazem na parabola.cz? To je tak jako byste chtěli svépomocí lidem z baráku opravovat auta... Lze to dokázat, není to ani jedno, ani druhé žádná megavěda, ale pravděpodobnost, že dopadnete jako pat a mat je vysoká. Najděte si firmu, se kterou se dohodnete, že třeba část prací můžete pod jejich vedením vykonat svépomocí a ušetřit (ale to je jenom natažení kabelů maximálně), nebo že jim dodáte pomocníka, aby to mohl dělat jeden chlap, apod. |
![]() Antonín |
| 29.01.2009, 12:27.39 | |
RE: Antenní zásuvkyNikdy jsem se nesetkal,ze by zkratovanim zasuvky odesel vystup EMP CENTAURI (pouzivam profi line),ale vsechno bude jednou poprve (nezakoncene vystupy se "zkratuji" 75 ohm odporem) .Setkal jsem se naopak s odpalenim vstupniho tranzistoru pri zkratu na vstupu LNB. |
![]() hdpe |
| 29.01.2009, 13:16.13 | |
hdpeI tobě díky. |
![]() pichac |
| 30.01.2009, 00:23.07 | |
pichacNemam rad ludi ktory daju za multiswitch tisice ci 10tisice korun a potom tu chcu setrit na 100korunach.Ked uz chces riesit lacnejsie tak to neris cez multiswitch a zasuvky ale cez octo konvertory disec 1/4 prepinace a priame napojenia do prijimacov a terestricky signal zvlast priamo do TV.Nepotrebujes tam ziadne napajania na siet a budu tam minimalne straty.Jedina nevyhoda ze miesto jedneho taniera tam potrebujes 2 az 3 multifeedy.Sam to tak idem radsej riesit ako cez multiswitch,ale ja mam zatial len 8 vystupov tak mi staci jedna parabola.Pouzivam koax rg6,ale predtym si ho cely premeram lebo stalo sa mi ze uz bolo klbo seknute.Pokial ho budes tahat v interiery tak je zbytocne davat drahsie,ale v exteriery kde je vysoka vlhkost tam mozes dat celomedeny stred popripade medene tienenie.Nezabudaj vzdy ked montujes F konektory,konce stredoveho vlakna oskrabat nozom!!!lebo ten moze byt potiahnuty bezfarebnym plastom.Ps.Poprosim majstrov sveta typu taky a taky kabel ma omnoho lepsie parametre ako lacne,ze niesme v statnej skusobni a rozdiely su omnoho vacsie ked nieje dokladne nadstavena parabola a konvertor!viem co su to strieborne a zlate audiokable a uz v zivote by som ich nekupil,lebo to vazne nema zmysel pokial nieje nieco v exteriery s nadmernou vlhkostou. |
![]() 1romeo1 |
| 30.01.2009, 08:15.51 | |
1romeo1Belden je běžný kabel za 14 Kč metr, pak dělám ještě s cavelem, nordixem vesměs s Al stíněním.Doporučil jsem tazateli, aby použil běžný kabel..... |
![]() mirasat |
| 30.01.2009, 10:10.09 | |
pro 1romeo1Jestli jsem to dobře pochopil,navrhuješ více parabol s octo konvertory.A to se mi moc nelíbí.P |
![]() pichac |
| 30.01.2009, 13:14.58 | |
RE: Antenní zásuvkyKabely jsou rozdílné dost podstatně.Nekvalitní kabel zbytečně zkazí kvalitu celku. To není o státní zkušebně. To je o útlumu a možném fázovém zkreslení při odrazech. V psámu 1-2GHz není jedno, jaký je to kabel. Octo a více parabol není dobré řešení, drahé, mnoho součástí = mnoho poruch. Těch míst, kde je to lepší s Octo je minimum, navíc počítej na byt rovnou dvě přípojky...neuděláš chybu. |
![]() Antonín |