| 02.02.2009, 01:08.56 | |
nákup plazmyNemáte někdo zkušenosti s nákupem v Polsku? Koukal jsem na ceny LCD i plazmy a cena vychází až o 2 áž 3000levněji než u nás. Díky |
![]() lada1967 |
| 02.02.2009, 01:24.40 | |
a v Ulambataru ty vole jeste o 5 litru mene .....a nechcel bys tu plazmu zadara a jeste pri tom podrbat zada pepo ??BTW: a co ak sa ti pokazi v zarucnej dobe ?, hmm ?? poletis s nou o5 do polska ? |
![]() Vlado Fogo |
| 02.02.2009, 07:48.05 | |
RE: nákup plazmyA ty vo.le Vlado a proč ne v Polsku? Jsi úplně mimo ralitu. Tady se nakupuje v Polsku téměř všechno, nábytek, stavebniny, elektronika, jezdí se tam do bazénu, na večeře a j. Nakoupíš u nich a větší věci ti dovezou až domů, namotují tí okna, kuchyně postaví třeba barák. A se zárukou si nedělej problém, funguje možná lépe, jak tady v čechách. Obchoduji s nima i jako firma a nemohu si ztěžovat. |
![]() kuba |
| 02.02.2009, 07:49.40 | |
RE: nákup plazmyPokiaľ je to značková LCD a máš originál záručný list, tak ju opravia kdekoľvek na svete, kde majú servis. Skúsenosť s videorekordérom JVC (asi v roku 2000). Kupovaný v kamennom obchode s elektronikou v Taliansku, následne presťahovanie sa do Čiech a časom sa ukázala drobná chyba, ešte v záruke. Bezplatná záručná oprava v servise JVC v ČR. |
![]() Crescenzio |
| 02.02.2009, 08:19.24 | |
@kubapreboha, pak obkladaciek je sum a fuk,(mam detsku izbu z polska a je to po par pouyivani suflikov aj poznat ) ale kvalitnu elektroniku by som v polsku urcite nekupoval. kedysi za hovorilo ze ked chces kvalitnu elektroniku chod do rakuska pripadne nemecka, lebo k nam chodi zvacsa 2 trieda .. netusim ako sa pomery zmenili , ale osobne mam LCD Samsunga z NAY a ked sa mi pokazi v 2 rocnej zaruke sevis nebude ani tak daleko.@ Crescenzio len aby to kupil znacku .. poznas poliakov, z Adidasu je Aidas so 4 pruzkami - cim viac pruzkov tym lepsi adidas :))) |
![]() Vlado Fogo |
| 02.02.2009, 08:32.32 | |
RE: nákup plazmyNe Vlado, nic o tom nevíš. Zůstal jsi myšlením tak před deseti lety. Tam to, co říkáš, platilo doslova. Nyní se v polsku koupí i kvalitní věci. Viz ten nábytek, kde za posledních pár let udělali opravdu pokrok. Ale to proboha nesmíš lézt na tržnici, podle ní nesrovnávej. To je asi tak, jako bys chtěl koupit televizi od vietnamce :))) A věř, že u dobrejch obchodníků se poměry opravdu změnili. Ale jako všude, i tam jsou vy.ch.cánci. |
![]() kuba |
| 02.02.2009, 09:12.44 | |
RE: nákup plazmyno na trhy chodim iba na krovky a nabytok som kupoval v MEBLE co je tos velika firma na to aby robila zmatky.. a co sa tyka tej kvality, ano je to o nieco lepsie.. u nas prevlada cina a poliaci skor inklinuju ku turkom, ale to je to same len v bledemodrem.ale spat k threadu .. lada1967 ak chces kvalitnu telku, obehni si miestne specializovane obchody a kupuj u predajcu, ktory ti to predvedie a tak isto vysvetli rozne pojmy a dojmy.. len u takeho mas zaruku ze nakupis kvalitnu vec sice mozno o 1000 kc drahsiu ako v Pl ale dobru |
![]() Vlado Fogo |
| 02.02.2009, 09:13.04 | |
RE: nákup plazmyPodstatná otázka je, proč jsou obdobné komodity v Polsku, Německu a Rakousku o mnoho lacinější než u nás. Ale to tu bylo probíráno už víckrát. |
![]() knawi |
| 02.02.2009, 09:39.54 | |
RE: nákup plazmyZa komunistou prvé videorekordéry , predávali poľský kamionisti. Po rozbalení bol iba obal , vnútrajšok bol vyliaty sádrou . Kúp si v polsku plazmu , zaručene kdesi v obchode bola ako ukážková ,čiže už má nabehané nejaké tie hodiny.Poprípadne aj niečo v obraze vypálené ,čo zistíš až doma ,pri dlhšom čumení na obraz. Poliak predá všetko , aj bublinu do vodováhy. |
![]() oneeeee |
| 02.02.2009, 10:25.05 | |
RE: nákup plazmyKup si znackovu vec tam, kde je lacnejsia. Ostatne su voloviny. |
![]() gogo1 |
| 02.02.2009, 10:53.18 | |
RE: nákup plazmyTo:oneeeee s první části sdělení nasouhlasím protože i v zahraničí nekupuješ zajíce v pytli a máš k tomu záruku jak u nás /čili žádné sádry apod./s tou druhou snad můžeš mít pravdu ano ale i u nás koupíš hafol TV které byly rok v provozu a prodády se slevou,čili se nejedná jen o polskou specialitu a pokud prodá polák všechno jak píšeš tak to znamená že jsou šikovnější obchodníci jak u nás a to at je jim jim dáno ke cti ty doby za komančů se už zcela v novém tržním prostředí změnili a u našich slavných obchodníků mám názor ten že se snaží prodat raději méně ks ale urvat co nejvyšší cenu což je špatně protože prodané množství dělá obrat a tím i zisk ale nato se u nás neslyší,bohužel. |
![]() DVB |
| 02.02.2009, 11:21.25 | |
RE: nákup plazmyKup si to z velkoskladu od větší firmy kde to frčí a je jedno kde když dude mít značka servis v ČR. Akorád ten záruční servis bych raději prověřil předem ... :) |
![]() TDB |
| 02.02.2009, 11:33.38 | |
RE: nákup plazmyVlado, je jasné, že jsi nábytek kupoval v MEBLE (nábytek), kde taky jinde, přeci ne v řeznictví. :))) Otázka je výrobce. Já nakupoval také v MEBLE od výrobce Bodzio a jsem s jejich kvalitou spokojen. |
![]() kuba |
| 02.02.2009, 11:36.16 | |
RE: nákup plazmyS tím Meble to nemělo chybu :laughing:Ale chápu, že každý to nemá do polska půlhodinku. |
![]() Tomik535 |
| 02.02.2009, 12:29.16 | |
RE: nákup plazmyPo právní stránce to ovšem není půlhodinka.Kdyby to s tou zárukou nějak nezafungovalo, budete dělat co? Žalovat u polského soudu? Jak? To není tak prostinké, jak to líčí kuba. U větších televizí za více peněz bych byl velmi velmi opatrný. Ani s tou zárukou to není tak jednoduché. Vaším partnerem není výrobce, ale obchodník. A až se bude jednat o 5000 euro, tak možná výrobce řekne, že co on s tím? Není to tak jasné, že to automaticky opraví kdekoliv na světě. Může to tak zafungovat, ale sázet na to je dost riskantní. Nemáte ádný reálný nástroj, jak si případně svoje právě vynutit, a oni to dobře ví. Budou-li konat, tak jenom z dobré vůle. A co když ji někdo mít náhodou nebude, protože mu třeba skončil budget? Nedoporučuji kupovat v zahraničí drahé výrobky, u kterých je záruční vada pravděpodobná...speciálně ne dražší velké TV. Pár tisíc Kč úspory se může dost prodražit. Já v takovém případě řeším i otázku stability českého prodejce...má dost peněz na to, aby mi ten chlápek s krámku na rohu případně ty moje vrátil, je dost chytrý, aby měl smlouvu, která řeší, že on nakupuje s půlroční zárukou, a prodává s dvouletou? Nebude se kroutit z případného plnění, protože prostě není schopen plnit (třeba nějaké eshopy apod.). Věřte tomu, že jak jde o větší částky, ochota je vracet se dost často rozpývá...a když nemáte zákonné páky, tak uděláte co? rozbijete výkladní skříň? Každý ovšem může činit co chce, a jak je vidět pravidelně v občanských judech a ovcích, tak hodně lidí dělá takové kraviny, že škoda mluvit. Ale dostanou se do televize. |
![]() Antonín |
| 02.02.2009, 12:49.06 | |
RE: nákup plazmytakovou odpověď jsem čekal - R^ |
![]() Babui |
| 02.02.2009, 13:12.37 | |
RE: nákup plazmyJá psal o nábytku, ne o televizi. Když si někdo myslí, že se mu to vyplatí, ať si ji koupí třeba v austrálii.Až bude v brečet v televizi, já ho litovat nebudu. |
![]() Tomik535 |
| 02.02.2009, 14:19.25 | |
RE: nákup plazmypokud chceš kvalitní plazmu kup tuhle za super cenu a neřeš Polskohttp://www.kasa.cz/pocitace-prislusenstvi/koupit/848075/samsung/samsung-923nw/ |
![]() petis |
| 02.02.2009, 14:20.48 | |
RE: nákup plazmyomlouvám se oprava linkuhttp://www.kasa.cz/audio-video-technika/koupit/437426/panasonic/panasonic-th-42px8e/ |
![]() petis |
| 02.02.2009, 14:43.07 | |
RE: nákup plazmyTo co píše Antonín, platí úplně stejně v polsku jako v čechách, každej jeden argument pasuje i na naše podmínky. Je to jen snaha zdejších obchodníků udržet si výši marže. Přece mě ji nějakej polák nebude k.rvit.Obchoduji s poláky již několik let a kdyby každej u nás řešil tak reklamace, jako mě je řeší obchodní partner v polsku, tak si opravdu není na co ztěžovat.Ale vždy platí, k.rvy se najdou všude.Já bych se nabál. Konečně, "kdo se bojí s.re v síni". A kdo ne, ...vydělává...! |
![]() kuba |
| 02.02.2009, 15:05.46 | |
RE: nákup plazmyJsi hodně naivní a málo zkušený, co do konců některých záručních sporů...To je všechno, co se k tomu dá dodat. (Tedy kromě toho, že u půlky textu jsi si asi vůbec nevšiml, že platí právě jen pro české podmínky). Źalobu u českého soudu podáš s pomocí Sdružení ochrany spotřebitelů prakticky zadarmo, řízení bude levné, budeš moci používat češtinu ve styku se soudem. Žalobu v Polsku nepodáš vůbec, nebo velice draho, SOS ti tam nepomůže, budeš muset zaplatit každý krok, každou cestu, každý překlad. Prostě platí: 1. V Polsku kupujete prakticky bez reálné ochrany jakýchkoliv zákonů. (Což neznamená, že to musí být vždycky průser, solidní obchodník je solidní obchodník, jedno odkud.) 2. Pravděpodobnost záruční vady u velkých televizí je dost velká, třeba u Samsungů někteří prodejci uvádí až čtvrtinu reklamací. Jestli to máte udělat, nebo ne, to je fakt každého věc. |
![]() Antonín |
| 02.02.2009, 15:11.02 | |
RE:KubaProboha Kubo neprzní češtinu.Píše se stížnost nebo ztížnost?Co myslíš? |
![]() Wimpy |
| 02.02.2009, 16:06.19 | |
RE: nákup plazmyKuba mozno myslel na ztezovani reseni reklamece od obchodniku, ne stezovani si na ne :-)@Kuba peace! |
![]() losparabo |
| 02.02.2009, 16:44.57 | |
RE: nákup plazmyWimpy, vidím, ale to už jsem zk.ndil koukám víckrát.Omluva.Antoníne, přesto platí, kdo se nebojí, vydělává. A kde jsi přišel na to, že "že on nakupuje s půlroční zárukou, a prodává s dvouletou? " Přeci v obchodní smlouvě mezi podnikateli se záruka řeší dohodou!A já dbám na to, abych tu dvouletou záruku měl. Žádnou půlroční záruku neznám a nikdo mě ji nikdy nenutil. |
![]() kuba |
| 02.02.2009, 17:09.37 | |
RE: nákup plazmy@Kubaak chce radu, nekupuj to v Polsku, fakt ta to moze stat v konecnom dosledku majland ak chce usetrit, tak ho kup v eshope, ale v silnom nie karel mrkvicka sro, alebo najdi niekoho, kto ti ho kupi vo velkosklade, avsak pri zakladnych modeloch nerataj so ziadnou velkou zlavou, naopak eshop moze byt lacnejsi (je velkym odberatelom v danom v elkosklade, na rozdiel od kamosa, co v tom velkosklade moze nakupovat, lebo ma v zivnostenskom opravneni nakup velko/maloobchod) |
![]() losparabo |
| 02.02.2009, 17:13.16 | |
polskoMám to do Polska necelé 2km.Jezdím pro potraviny, kupoval jsem nábytek a zatím spokojenost. Na netu jsem našel tohle a docela mě to zaujalo,při dnešním kursu je to nějakých 13500Kč. A záruka do nejblyžšího kamenýho obchodu to mám nějakých 7km v Čechách 30. Azáruka stejně jako u nás a dá se dokonce za příplatek i 5 rokú. |
![]() lada1967 |
| 02.02.2009, 17:49.12 | |
Potraviny?Tu už nejde o nepříjemnosti a potíže s reklamacemi, ale o život. Znám člověka, co jezdil nakupovat do pl sýry,maso,uzeniny. Až dostal otravu klobásovým jedem, poškodil si játra a rok nesměl vypít ani pivo. Nechápu, proč zrovna Češi jsou takoví kolenovrti, že pro pocit, že nakoupí levně, koupí cokoliv a "za každou cenu". Proboha, vždyť ceny elektroniky jsou už tak nízké, tak zajdu do nejbližší solidní kamenné prodejny, vyberu si plazmu, nechám přivézt na místo a jsem v klidu. Je to přežitek minulosti,pořád od někud něco pašovat, převážet a snažit se ušetřit stovku. V Česku máme seriózní obchody s elektronikou, potravinami i nábytkem. |
![]() Zorbas |
| 02.02.2009, 18:03.57 | |
RE.ZorbasO solidnosti některých obchodů a hlavně obchodníků by se myslím dalo dlouze diskutovat... |
![]() lada1967 |
| 02.02.2009, 18:20.21 | |
nákup plazmyBývam tiež blízko Poľ.hraníc,takže som tam často.Na jarmoky už nechodím,tie čínske haraburdy nemusím.Chodím však do veľkých nákupných centier,kde kúpim všetko,čo potrebujem.Mali by ste to vidieť,čo sa tam deje v sobotu.Slováci hlavne teraz po prijatí € tam nechávajú celé výplaty.Kurz je pre nás výborný,tak prečo nie?Prečo by som mala kupovať u nás napr.kuracie prsia,keď tam sú čerstvé za polovicu.Môj LCD tam výjde o 7.000.-sk lacnejšie ako u nás!!!Garantujú záruku,dokonca príde kuriér k vám domov!Časy sa menia,sama som milo prekvapená...U nás už nekupujem takmer nič.Náš "podnikateľ"musí mať rabat minimálne 50percent,Poliakovi stačí 25...Ozaj ešte nafta-na Slov.je najdrahšia z okolitých štátov.V Poľsku nás výjde o 8,50.-Sk/l lacnejšie!!!Myslím,že to nepotrebuje ďaľší komentár. :)) |
![]() luba |
| 02.02.2009, 18:27.28 | |
RE: nákup plazmyNeseriózní obchodníci jsou všude.Zhruba stejně pravděpodobně. Jediný rozdíl v Česku je v tom, že máte jakousi šanci to řešit levně a účinně. O nic jiného nejde. |
![]() Antonín |
| 02.02.2009, 19:49.52 | |
RE: nákup plazmyPlazmy budú v Európskej únii aj tak zakázané a kúrenie plazmou má svoj význam iba v zimných mesiacoch |
![]() LuboTS |
| 02.02.2009, 19:53.35 | |
RE: nákup plazmyLubo, chybí ti tam smajlík. Protože takovou blbost jsi ty ani Špidla, nemohli myslet vážně. |
![]() kuba |
| 02.02.2009, 19:53.38 | |
RE: nákup plazmyPanečkujanečku :bigeyes: |
![]() Tomik535 |
| 02.02.2009, 20:39.08 | |
kubatak Ty nedáš pokoj :-/ |
![]() poky1 |
| 03.02.2009, 10:26.51 | |
poky1uďo, maš pruoblém? |
![]() kuba |
| 03.02.2009, 10:43.25 | |
RE.Polskovčera jsem zapoměl na to hlavní http://www.neo24.pl/telewizor-panasonic-th-37pv80.html a kurz 0,156 |
![]() lada1967 |
| 03.02.2009, 15:23.06 | |
To:Antonínv zásadě s tvými argumenty souhlasím ,měl jsem kdysi dávno s polskem rovněž neblahou zkušenost byt ne s elektrozbožím ale s koupi dveří,bydlím vedle čáry tak jsem si řekl proč ne když je to levné ale až do té chvíle než jsem se vydal ve slíbeném termínu pro zboží ,obchodník nikde /neznámo/záloha zaplacená kterou požadoval předem nikde a dovolání složité ano mohl jsem to dát k soudu ale když jsem se dozvěděl že dotyčný obchodník /podvodník/okradl včetně spousty lidí z polska včetně své rodiny a dozvěděl se že veškerý majetek je napsán na jeho družku tak jsem to nakonec vzdal a rozloučil se byt nechtě se 4000,-Kč,nejlepší řešení by bylo odebrání zboží z jeho prodejny ale to si mohli dovolit pouze místní kteří to také než to rozebrali hojně využívali ,mě by udala obratem prodavačka a na čáře bych se musel zpovídat z trestného činu.Jenže jsme už přece v EU a tam pokud vím se dá reklamovat zboží koupené v EU reklamovat někde na centrále v Praze,jak to dalece funguje nevím. |
![]() DVB |