Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
04.02.2009, 16:38.39

Poruchy obrazu

Kedze DigiTV nie je schopna uz vyse roka poslat niekoho pre parabolu a prijmac Humax po odhlaseni sluzby, tak som sa rozhodol pouzit ich zelezo na sledovanie Astry 19,2. Rucne som natocil parabolu tak, ze sa mi podarilo chytit silu signalu 55% a kvalitu 97%. Problem je vsak v tom, ze niektore programy maju rozpadnuty (stvorcekovy) a sekajuci obvraz aj zvuk. Napriklad Kabel 1 Germany je nepozeratelny, ale Kabel 1 Austria aj CH uz idu normalne. Len tak zbezne som pozeral a neviem ci nahodou tie co blbnu idu na SR 22000 a tie co idu dobre na 27500 (neviec ci vsetky, ale zhruba je to tak). Kde moze byt problem? Slaba sila signalu, alebo nieco v nastaveniach?
uživatel
terrible
04.02.2009, 16:51.51

Poruchy obrazu

Slabý signál. Doladit parabolu a možná taky elevaci - sklon paraboly.
uživatel
smscz
04.02.2009, 16:54.20

Doladenie

Skusal som to len tak narychlo a ked sa mi zvysovala sila tak mi klesalakvalita. Mam radsej volit vyssiu silu s nizsou kvalitou? Sorry ak sa pytam ako (nevhodné slovo), ale robim to prvykrat. :zombie:
uživatel
terrible
04.02.2009, 16:59.17

Poruchy obrazu

Zkusil bych max sílu a kvalitu doladit elevací.
Je třeba také srovnat LNB(kabelem dolu), protože u DigiTv otočený - SKEW.
uživatel
smscz
04.02.2009, 17:00.10

RE: Poruchy obrazu

Rozhodně vyšší kvalitu. Ale ten ukazatel sám o sobě zas tak moc neznamená. Měl jsem Fergusona HF8800HD a ten ukáže 97% kvality i když je transpondér na hranici příjmu. Nižší síla signálu vůbec nevadí. Ale samozřejmě je potřeba nastavit parabolu právě podle těch nejslabších kanálů, takže podle těch, co teď kostičkujou.
uživatel
Fantomas
04.02.2009, 17:19.10

Dik, vyskusam to poriesit.
uživatel
terrible
04.02.2009, 18:34.06

Pozri,či Ti nezostal konventor v polohe v ktorej vyhovoval Digi,čiže skontroluj skew. A samozrejme dôležitá je kvalita a nie sila.
uživatel
letas